Obroty na zimnym silniku w GTi
-
Witam wszystkich.
W moim swifcie GTi od kilku dni na zimnym silniku mam 1500obr/min a wcześniej miałem 2000obr/min czyli tak jak powinno być.Jakieś 2 tygodnie temu po odpaleniu miałem 1000obr/min ale po 2-3 sekundach podnosiło się do 2000obr/min. Co mogło się stać i jak to mogę naprawić?
Pozdrawiam -
Miałem to samo, problemem u mnie była pustka w chłodnicy.
-
Hmm ale u mnie jest płynu tyle ile trzeba
-
nic sie nie stało ja sie bym tym nie przejmował
-
Witam wszystkich.
W moim swifcie GTi od kilku
dni na zimnym silniku mam 1500obr/min a wcześniej miałem 2000obr/min czyli tak jak powinno
być.Jakieś 2 tygodnie temu po odpaleniu miałem 1000obr/min ale po 2-3 sekundach podnosiło się
do 2000obr/min. Co mogło się stać i jak to mogę naprawić?
PozdrawiamWitam
Prawidłowo na zimnym silniku po odpaleniu powinieneś mieć około 1600 obrotów.
Także to może być wina zasyfionego zaworka pcv, czyli nic tylko go przeczyścić i na nowo na sylikonować.
Ja u siebie po odpaleniu też tak mam, że po 2-3 sec dopiero mi się obroty podnoszą z 1000rpm do tych 1600, także tym akurat bym się nie martwił.
Pozdro -
wymień kopułke i palec rozdzielacza- mialem podobne objawy i pomogło, inny kolega tez miał takie obajwy w gti i tez to było to pewnie tak niskie obroty masz jak jest wilgotno na dworze
-
Witam
Prawidłowo na zimnym silniku
po odpaleniu powinieneś mieć około 1600 obrotów.
Także to może być wina
zasyfionego zaworka pcv, czyli nic tylko go przeczyścić i na nowo na sylikonować.
Ja u siebie po odpaleniu też
tak mam, że po 2-3 sec dopiero mi się obroty podnoszą z 1000rpm do tych 1600, także tym akurat
bym się nie martwił.
Pozdroteż polecam wymiane palca i kopułki, a co do zaworka pcv to on nie ma nic wspólnego z obrotami na zimnym silniku, ale domyslam sie ze chodziło ci o zawór z woskiem termocośtam:P
-
też polecam wymiane palca i
kopułki, a co do zaworka pcv to on nie ma nic wspólnego z obrotami na zimnym silniku, ale
domyslam sie ze chodziło ci o zawór z woskiem termocośtam:Phehe tak dokładnie o ten zawór z woskiem mi chodziło
ze zmęczenia popełniłem błąd
Jeśli chodzi o zmianę palca z kopułką to zastały u mnie wymienione i nie wpłynęło to nijak na pracę silnika -
dzisiaj odpaliłem rano samochód i obroty były tak około 1800.