jakie opony polecacie??
-
opona ma być dobra,
a zarazem być pewnym punktem w aucie, nie ważne czy kosztuje 100 zł za sztukę, czy
500 zł, mam się pewnie czuć, a nie jak bym miał zaraz wylecieć z drogiA testowałeś tą Dębicę i Pirelkę na tym samym konkretnym aucie?
-
no dokładnie Piter, ale nie mów mi że na dębicach się czułeś pewnie....
ja miałem w 1.0 nówki sztuki dębice passio i powiem że gorszych opon nie miałem jeszcze,
to już lepiej mi się zachowywały na drodze łyse firestony... odradzam
no chyba że ktoś jeździ jak emeryt, max 40 na godzine to mogą być -
A testowałeś tą
Dębicę i Pirelkę na tym samym konkretnym aucie?niet, nie mniej jednak opona to opona ... wiem że zimowych Pirelli nigdy więcej nie kupię
no dokładnie Piter,
ale nie mów mi że na dębicach się czułeś pewnie....
ja miałem w 1.0
nówki sztuki dębice passio i powiem że gorszych opon nie miałem jeszcze,ja pisałem o zimówkach letnich nie sprawdzałem, na lato zawsze miałem na stalakach słynne Micheliny MTX Potem Barumy, których nie polecam nikomu ( Brillanitsy )
to już lepiej mi
się zachowywały na drodze łyse firestony... odradzam
no chyba że ktoś
jeździ jak emeryt, max 40 na godzine to mogą byćjak jeździsz 40km/h to jeden kit jakie masz opony
-
niet, nie mniej
jednak opona to opona ... wiem że zimowych Pirelli nigdy więcej nie kupięco do tych pirellków słynnych to też gdzieś zasłyszałem opinie że wcale takie super nie są jak to je zachwalają.
ja pisałem o
zimówkach letnich nie sprawdzałem, na lato zawsze miałem na stalakach słynne
Micheliny MTX Potem Barumy, których nie polecam nikomu ( Brillanitsy )aaa no chyba że tak, sorka za nieporozumienie no co prawda to prawda zimowe dębice złe nie są, ja co prawda miałem nówki barumy w 1.0 i też złe nie były ( niestety nie pamiętam które to ).
jak jeździsz 40km/h
to jeden kit jakie masz oponyno dokładnie
-
co do tych
pirellków słynnych to też gdzieś zasłyszałem opinie że wcale takie super nie sąBo pirellki są dobre, ale tylko bardzo wysokie modele, te najdroższe. Nie ma sensu. Ja po delikatnym zastanowieniu kupiłem firestony tz300. Super oponki, świetne na mokrym i suchym, mają 4-ry kanały wzdłużne, co u konkurencji kosztuje dużo więcej. Wygląd mają jak dla mnie nie za bardzo, choć niektórym się podobają. Mi podobają się z wyglądu takie jak goodyeary excelence, ale cena mi się już tak nie podoba .
-
co do tych
pirellków słynnych to też gdzieś zasłyszałem opinie że wcale takie super nie są jak
to je zachwalają.ja niestety na własnej skórze przekonałem się, że Pirelli jak i Toyo super oponami nie są.
Moje CF1, dopóki były nowe i itp. to bardzo sobie chwaliłem, ale wraz z większą ilością km na nich zrobionych, stwierdziłem, że jednak oczekiwałem więcej po tej oponie i tych opiniach jakie miała przez wielu userów.Bo pirellki są
dobre, ale tylko bardzo wysokie modele, te najdroższe.210 wcale tanie nie są, zresztą sam sprawdź.
-
210 wcale tanie nie
są, zresztą sam sprawdź.No nie są, ale jednak nie warte tej kasy...
-
No nie są, ale
jednak nie warte tej kasy...ja chciałem kupić Conti TS, ale druga osoba powiedziała Pirelli i są Pirelli ...
Cena za nie była gruuuba, bo rozmiar 195/50R16 jak na zimówki do tanich nie należy.
No ale cóż, człowiek sam na sobie musi czasem potestować ... -
ja chciałem kupić
Conti TS, ale druga osoba powiedziała Pirelli i są Pirelli ...
Cena za nie była
gruuuba, bo rozmiar 195/50R16 jak na zimówki do tanich nie należy.
No ale cóż,
człowiek sam na sobie musi czasem potestować ...No, to by były TS 810, niezłe. Teraz bridgestony b. LM 30 są świetne zobacz sobie, ja bratu kupiłem. Dla siebie chciałem vredesteiny 3-ki, ale trafiły się używki po taniości...
-
No, to by były TS
810, niezłe. Teraz bridgestony b. LM 30 są świetne zobacz sobie, ja bratu kupiłem.
Dla siebie chciałem vredesteiny 3-ki, ale trafiły się używki po taniości...wtedy były 790 bodajże.
W każdym razie z zimówek polecić jeszcze mogę z całą śmiałością i odpowiedzialnością Nokian-y WR. Świetne opony za rozsądne $$ na zimę. -
Tej zimy jeździłem na BGGoodrich Winter G (tył), a na przodzie Klebery Krisalp hp (przód) wszystkie nowe.
Co do Kleberów to ani razu mnie nie zawiodły, bardzo ładnie się prowadzą, na śniegu niezła przyczepność, na mokrej nawierzchni również przyzwoite. Także mogę w zupełności polecić.
Jeśli chodzi o BFGoodrich Winter G to miałem je całą zime na tyle także ciężko powiedzieć jakie do końca są, jedno wiem, że na trasie na mokrym, czy na śniegu bardzo pewnie się prowadzą, przy wyprzedzaniu nie czuć żeby tyłkiem miotało -
Nokian WR G2 asymetryczne ? czy zwykle ?
-
Nokian WR G2
asymetryczne ? czy zwykle ?zwykłe.