Swift Geo Metro Cabrio Duży Projekt ??
-
Z takim budżetem to odwalisz autko lepiej jak w M-tv
PS> Dziś jest dzień Świętego Patryka
-
za ta kase to go, naprawde ladnie porobisz tylko problem moze byc z dostepnoscia czesci(np, szyby itp). sie naprawde zastanow czy ta kase chcesz władowac w ss bo to jest kawalk kasy jak na takie autko. bez wachania mozesz zrobic jakis zawias,hamulce, nowy lakier na calej budzie, zrobic podloge, wstawic silnik od GTI i zmienic wnetrze i jeszcze Ci duzo zostanie;]
-
Pokaż jakieś fotki jak to teraz się prezentuje ;)Za tyle kasiory to z tego autka zrobisz cudo, pod warunkiem że tak jak piszą koledzy z częściami się jakoś uporasz
-
No co Wy, Koledzy?! A gdzie on tam ma 17500! Pomylił się pewnie i chciał napisać 1750. Jakby miał taką kaskę to nie pierniczyłby się z takim starym gratem.
-
No co Wy, Koledzy?! A gdzie
on tam ma 17500! Pomylił się pewnie i chciał napisać 1750. Jakby miał taką kaskę to nie
pierniczyłby się z takim starym gratem.Nigdy nic nie wiadomo, może po prostu lubi się bawić w extremalne rzeczy
-
Dziękuje za odpowiedzi.
nie pomyliłem się co do budżetu
Wiem że to stary "grat" ale autko jest pierwsza klasa może nie będzie komfortowe
tak jak moje poprzednie auta i nie będzie tak szybkie ale zaryzykuje...
Przesiadam się z rovera 75 wiem,że będzie trudnawo ale nie myślałem więcej niż 5 minut zanim kupiłem moje geo metro...
Bardzo miło słyszeć że wyrobie się w kosztach i mam nadzieję ,że autko sprawi mi dużo radości a może zainspiruje kogoś jeszcze do podobnych przeróbek ...
Serdecznie pozdrawiam
Patryk -
Jak juz koniecznie sie uparles zeby zainwestowac taka kase to:
1. silnik z gti wraz ze skrzynia, zawiasem i hamulcami (!!!)
2. wnetrze obszyc skora na zamowienie (np. java)
3. fajne, markowe felgi 15-stki (np. oz-ty) na dobrej oponie (np. t1r)
4. odswiezyc lakier (np. polerka albo malowanko). -
Jak juz koniecznie sie
uparles zeby zainwestowac taka kase to:
1. silnik z gti wraz ze
skrzynia, zawiasem i hamulcami (!!!)
2. wnetrze obszyc skora na
zamowienie (np. java)
3. fajne, markowe felgi
15-stki (np. oz-ty) na dobrej oponie (np. t1r)
4. odswiezyc lakier (np.
polerka albo malowanko).Najpierw bym proponowal dobrac sie do mocowan wahaczy oraz calej podlogi z programi, zobaczyc czy ejst sens wogole tą bude jeszcze tykac, bo podstawa moim zdaniem to pozbycie sie rdzy i delikatne wzmocnienie serii.
Na gumie nie ma co oszczedzac to prawda, mam nadzieje ze jak przyjdzie cieplejsza pogoda to sie lepiej opony beda trzymac przy przyspieszaniu.
-
1. wypruć budę ze wszystkiego, pospawać podłogę i itp. elementy, pomalować budę na nowy kolor i zabezpieczyć
2. silnik z GTi może + kompresor, hamulce z GTi z modem zacisków z CRX-a + z serwem innym ( jak to ktoś zrobił ostatnio ), zawiecha pełna - staby, koni żółte + jakieś sprężyny
3. wnętrze - boczki skórzane i itp. nie rób w Javie i itp. tylko znajdź dobrego normalnego tapicera ...Nie wiem czy i tak by nie wyszło poza kwotę
-
Więc zdecydowanie silnik gti razem ze skrzynią ...
Chyba kilka innych rzeczy dojdzie przy swapie ??Dzięki za pomoc ... obiecuję wstawić fotki po skończonym projekcie...