[MK-4 1,0] Pomoc w doborze częsći zawias,hamulce
-
System Boscha to rodzaj zaciskow, a klocki musisz dopasowac do zaciskow
Co do pompy gmb nie raz byla polecana na forum. -
A ja podepnę się pod temat.
Chcę kupić szczęki hamulcowe na tył do mojego 1.0 GL 1999r 3D... i teraz pytanie: ile wynosi średnica bębna 180 czy 200mm ?? -
A ja podepnę się pod temat.
Chcę kupić szczęki hamulcowe
na tył do mojego 1.0 GL 1999r 3D... i teraz pytanie: ile wynosi średnica bębna 180 czy 200mm
??180mm
-
praktycznie nowe amorki z fabryki mają skuteczność max. 80%
max 90%, ale to się rzadko zdarza. 80-85 to norma. -
max 90%, ale to się rzadko
zdarza. 80-85 to norma.skąd te 90% - bo aż ciekaw jestem
-
Skąd te info? Ano stąd, że przeszedłem kurs na diagnostę samochodowego Podobno największą wartość jaką udało się diagnoście który nasz szkolił uzyskać- 92%. Nie sprawdzałem, ale chyba mnie w ciula nie robili.
-
na pewno nie robili cię w ciula, bo rok temu najlepszy z moich wtedy 17letnich amorów miał 86% sprawności
-
Skąd te info? Ano stąd, że
przeszedłem kurs na diagnostę samochodowego Podobno największą wartość jaką udało się
diagnoście który nasz szkolił uzyskać- 92%. Nie sprawdzałem, ale chyba mnie w ciula nie
robili.to faktycznie dziwne. 92% to wynik prawie jak by amortyzator był zupełnie sztywny ...
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że na takim badaniu skuteczność może być wysoka mimo wylewającego się amorka ... -
a w 1.3 z 1995 r 3D też będzie 180?
-
a w 1.3 z 1995 r 3D też
będzie 180?200 z tego co kojarzę był chyba tylko w sedanach ale głowy sobie uciąć nie dam
-
200 z tego co kojarzę był
chyba tylko w sedanach ale głowy sobie uciąć nie damNo właśnie nie wiem sam ale tak jak na aukcji patrze to do 3D 1.3 68 KM powinny być od 89 r do 2001 te same więc chyba mogę spokojnie zamawiać i mieć w końcu hamowanie z tyłu
-
to faktycznie dziwne. 92% to wynik prawie jak by amortyzator był zupełnie sztywny ...
Byłem nie tak dawno 30 letnią zastavą na przeglądzie i amory miały bodajże 87% na przodzie. Dlaczego tak się dzieje? Są 2 przyczyny:- po primo z wiekiem olej gęstnieje- amortyzator wcale nie działa najlepiej (jest za sztywny), ale na przeglądzie wychodzi wszystko super
-po drugo sądzę, że na niektórych stacjach diagnostycznych urządzenia do badania amorów są "tuningowane" coby ludzi nie uwalać za amortyzatory. Moje mkV ma dość ciekawą sytuację, jak byłem na kursie, to sobie auto sprawdziłem na scieżce. Na przodzie amory miałem 78% i 24% Jakieś 2 miesiące później pojechałem na przegląd na inną stację i wyszło po ok 40-50%.
Edit: Dodam, że auto ma 127tys przebiegu i było przez 7 lat autem firmowym.
- po primo z wiekiem olej gęstnieje- amortyzator wcale nie działa najlepiej (jest za sztywny), ale na przeglądzie wychodzi wszystko super
-
Dobra z częściami już trochę wiem co i jak tylko nie wiem jak z tymi gumami z tyłu wahaczy czy pasują?
Teraz z innej beczki jest ktoś w stanie wycenić albo podać przybliżoną cenę za robociznę?
-Wymiana sprężyn około 200zł tyle wiem
-Hamulce tarcze+klocki?
-Wymiana przód wahaczy?
-Wymiana Gum tylnych wahaczy?
-pompa wody wymiana? -
Ja za wymianę klocków płaciłem 20 a za wahacze z przodu 50 od strony.
-
-Wymiana sprężyn około 200zł
tyle wiemto drogo ... ja płaciłem 140 ...
200 to jak byś miał 4 sztuki osadzone na amorkach ... -
Jaka jest dopuszczalna grubosc tarczy przednich hamulcow w suzuki swift???
bardzo mi zalezy na dokladnej odpowiedzi i jak ktos sie nie zna to prosze zeby sie nie wypowiadal...
-
Również Cię witam
Większej czcionki się nie dało? Mamy pewne zasady na tym forum i fajnie by było jakbyś chociaż je zobaczył... No i miło by było jakbyś napisał o jakiego Swifta chodzi
-
Jaka jest
dopuszczalna grubosc tarczy przednich hamulcow w suzuki swift???bardzo mi zalezy na dokladnej
odpowiedzi i jak ktos sie nie zna to prosze zeby sie nie wypowiadal...10mm, faq to ciężko poczytać?
-
SUZUKI SWIFT 1.0
-
SUZUKI SWIFT 1.0
Następnym razem dobrze poszukaj zanim zapytasz.