Podświetlenie dmuchawa [all]
-
I jak tam,dłubał ktoś,coś
przy podświetlaniu ? Udało się ??
Ja właśnie skończyłem mój
projektto dawaj fotki efektu końcowego
-
Zrobiłem foto telefonem,ale całkowicie nie nie oddaje efektu ;/ Na zdjęciu wydaje się,ze oswietlenie rozklada sie nierównomiernie,a w rzeczywistości tak nie jest. Do tego od kazdej wskazówki bije fajna,delikatna,czerwona poświata. Dodatkowo zmieniłem podświetlanie reszty przycisków,czyli tylla wycieraczka,szyba etc. Teraz swieca na czerwono
-
ale wskazoweczki malowales farba?? czy tylko zmieniles podswietlenie na diodowe?? i o ile dobrze widze to jest biale ( tak jak daja zimne swiatlo diody?) ??
i jak mozesz zrob jeszcze jakas sensowna foteczke czyms lepszym -
ale wskazoweczki malowales
farba?? czy tylko zmieniles podswietlenie na diodowe?? i o ile dobrze widze to jest biale (
tak jak daja zimne swiatlo diody?) ??
i jak mozesz zrob jeszcze
jakas sensowna foteczke czyms lepszymZacząłem od zmiany standardowych żarówek na niebieskie diody,co dało fajny efekt,ale kolor czerwony czyli skazówki znikł,wiec w okolice wskazówek dołożylem jeszcze po czerwonej diodzie. Tych wskazówek nie można malować,poniewaz farba o której myślisz nie jest światłowodem,a jedynie odbija swiatlo. Postaram sie zrobic lepsze foty,ale bedzie ciezko,bo nie posiadam aparatu
-
latwo sie tam dostac do licznika?
mam juz wmontowana listwe led w dmuchawe...elegancko wyglada... -
-
@Karol Sieradz
a masz moze jakas foteczke
jak to zamontowales.... chodzi mi o ta dodatkowa diode w okolicach licznika... wiesz mam na
mysli jak to wyglada od dupy stronyfotek nie mam.. już wszystko poskadałem... Wygląda,to tak,że podklejałem w okolice wskazówki czerwoną diodę i obudowywałem ja plastikowymi ściankami maksymalnie szczelnie,zeby odizolowaćczerwone światło. póżniej metodą prób i błędów dołożyłem jeszcze 2 diody 5W5,ale teraz doszedłem do wiosku,że lepiej i zdecydowanie prościej dać listwe led. A co do reszty przycisków,to samo zmienienie diody na inny kolor nie da zbyt wiele.
-
-
Trochę archeologii, ale nie chcę zakładać osobnego tematu. Z tego co się do tej pory zorientowałem to:
To co zaznaczone zdemontowałem i jest jeszcze coś, co trzyma tą nakładkę na samym dole (zaznaczenie fioletowe) pod zegarkiem. Coś tam jeszcze jest do zrobienia, żeby to ściągnąć?
-
Zdemontuj tunel wajchy biegów - z tego co pamiętam,to trzyma się to na zatrzaskach.
-
Po zdjęciu tunelu od wajchy biegów będę miał dostęp do jakichś zatrzasków trzymających tą ramkę?
-
Dziś manual przydał się i mi! Oczywiście żaróweczka przepalona (cała odymiona od środka). Nie podejrzewałem, że dostęp do niej jest tak banalny...