Podświetlenie dmuchawa [all]
-
Witajcie.
Posiadam deskę rozdzielczą widoczną na zdjęciu. Czy ona się powinna palić przy zapalonych światłach czy nie ?, Powiem szczeże że nie pamietam a w nocy jak jade to mam ciemno jak d... Jeżeli powinna się palić to prosze o podpowiedź gdzie szukać przyczyny nie palącego podświetlenia. -
Witajcie.
witam
Posiadam deskę rozdzielczą
widoczną na zdjęciu. Czy ona się powinna palić przy zapalonych światłach czy nie ?,Tak powinna się palić
Powiem
szczeże że nie pamietam a w nocy jak jade to mam ciemno jak d...
No w nocy jest raczej ciemno
Jeżeli powinna się palić to
prosze o podpowiedź gdzie szukać przyczyny nie palącego podświetlenia.
Sprawdź bezpieczniki, żarówki itp
-
Sprawdź bezpieczniki, żarówki
itpMasz na myśli żarówki które podświetlają deske :-) A jak się do nich dostać ? Jakoś od tyłu ? ;-) Kiedyś zdejmowałem w clio deske to sie nachetałem jak głupi, ale tu wole się najpierw spytać żeby później złożyć wszystko jak na początku :-)
-
Radyjko to chyba najładniejszy Alpine jaki kiedykolwiek wyprodukowali Chodziło mi takie po głowie ostatnio, ale ciągle inne wydatki na Swifta są ;p
Kończąc OT, to w MKII się to podświetla (palić mi się jeszcze nie zaczęło ) i jeśli dobrze pamiętam masz tam zwykłe 2 żarówki jak w prawie każdym samochodzie do podświetlania, bodajże w3w się nazywają (takie W5W z postojówek, tylko trochę mniejsze i słabsze) Aha, i kupując żarówki jeśli będzie taka opcja kup od razu takie zielone kondonki na nie, bo jak te długo jeździły to możesz nie przełożyć ich na nowe żarówki jak się przytopiły Co do rozebrania to nie pomogę, bo w MKIII jest inna deska
-
Kolego ! taka prośba do Ciebie..jakbyś rozbierał te nawiewy i wymieniał podświetlające je żaróeczki,to daj znać na forum jakie to żaróweczki tam siedzą
-
Kolego ! taka prośba do
Ciebie..jakbyś rozbierał te nawiewy i wymieniał podświetlające je żaróeczki,to daj znać na
forum jakie to żaróweczki tam siedząNa środku pod nawiewami od doły jedna mała śrubeczka potem zdejmujesz z "przesuwaków" te czarne cosie i podważasz to wszystko trochę śrubokrętem i schodzi cały plastik o ile mnie pamięć nie myli a żaróweczka tam jest jedna taka malutka
-
Właśnie u mnie nie jest to takie proste bo..no z wielu względów ;p nie chce jeżdzić z wybebeszonym nawiewem,tylko zakupić wcześniej żaróweczki i od razu przełożyć
-
Właśnie u mnie nie jest to
takie proste bo..no z wielu względów ;p nie chce jeżdzić z wybebeszonym nawiewem,tylko zakupić
wcześniej żaróweczki i od razu przełożyćAle powiem Ci że to jest robota na 5 minut więc jakoś strasznie duuuużo roboty nie ma
-
Zgadza się przesyłam zdjęcie owej żaróweczki.
Napisy które sa na niej widoczne to: nv 2v 1,2W.
-
Zgadza się przesyłam zdjęcie
owej żaróweczki.
Napisy które sa na niej
widoczne to: nv 2v 1,2W.Wg. katalogu Suzuki 12V 1.4W.
-
z tego co ja ostatnio wymontowywalem to wystarczy zdjac czarne cypelki i wystarczy mocniej do siebie pociagnac i samo wypada zaraz zaznacze na foto i bedziecie wiedzieli
-
Tu macie foto i tak to sie robi
-
Ja jeszcze odkręciłem jedna srubkę która znajduję się pod nawiewami i wyciagnołem jak kolega napisał. Zakupiłem żarówy takie jak na zdj. Zamontowałem i świeci jak dawniej. Za te philipsy dałem 11 zyla, choc były jeszcze za 6 jakieś typowe chińskie no namey, wiec mam nadzieje że philips się za szybko nie przepali.
-
takie pytanko....
czy ramka nie będzie przeszkadzac w wyszarpnięciu panelu nawiewów ?? -
A o jaką ramkę Ci chodzi?
-
no tą co jest dookoła ...
obejmującą nawiewy, radio, popielniczke... -
Powiem tak, chłopaki mówią z tego co zrozumiałem że wyjmują sam ten plastik na którym są oznaczenia gdzie daje nawiew nie kumam tego do końca bo u mnie właśnie wyjmowała się cała ta ramka razem z nawiewami tylko żeby ją wyjąć najpierw musiałem wyjąć radio
-
Powiem tak, chłopaki mówią z
tego co zrozumiałem że wyjmują sam ten plastik na którym są oznaczenia gdzie daje nawiew nie
kumam tego do końca bo u mnie właśnie wyjmowała się cała ta ramka razem z nawiewami tylko żeby
ją wyjąć najpierw musiałem wyjąć radioa jeśli ktoś ma zegarek to również i jego
-
a jeśli ktoś ma zegarek to
również i jegomam zegarek i go nie musiałem go wyciągać
-
Nie ramki nie trzeba było zdejmować w moim przypadku bynajmniej. Jednak warto ją przytrzymać w trakcie wyjmowania plastiku który jest podświetlany można go delikatnie ścisnąć łatwiej zejdzie.