Opuszczone drzwi
-
Ja poradzilem sobie z tym wkladajac podkladke pod zawias. jak do tad sie sprawdza
-
Zafunduj suzie nowe zawiaski;)
np od mk4 -
blacharze to podciagają drzwi na ścierce od podłogi
-
sprawdz ktory zawias ma luz(gorny czy dolny) i odpowiedni kup. no i wymien. sciagniesz drzwi bez problemow sam, ale zalozyc samemu i przykrecic moze byc ciezko.
-
bez wymiany zawiasu się nie obędzie ja u siebie od strony kierowcy wymieniałem komplet zawiasów bo drzwi osiadły i na dziurach waliły całe ;/
koszt niewielki roboty trochę jest ale efekt potem super jak jest OK wszytsko!
pozdro -
No to będę musiał zmienić zawiasy, bo drzwi tragicznie się zamykają
-
Typowa przypadłość tego auta. Chyba każdy na tym forum miał ,ma ,lub będzie mial z tym problem. Dotyczy to w szczególności wersji 3 dr , bo drzwi są cięższe ale w moim pięciodrzwiowym jest to samo...
-
no ja mam właśnie 3 drzwiową i szczerze to tak to nie było tak źle w przeciągu 2 dni się zrobiło jakoś masakrycznie
-
Jest lepsze rozwiązanie. Wymiana samych tulejek. Jeśli masz gdzieś tokarza to mogę Ci podać za 2 - 3 tygodnie wymiary nominale tulejek, wtedy wytoczy Ci na wymiar. Na jedne drzwi przypadają 4 tulejki.
-
Jest lepsze
rozwiązanie. Wymiana samych tulejek. Jeśli masz gdzieś tokarza to mogę Ci podać za 2 - 3
tygodnie wymiary nominale tulejek, wtedy wytoczy Ci na wymiar. Na jedne drzwi przypadają 4
tulejki.no to ja też czekam na wymiary. Na pewno lepsze to niż zakładanie starych zawiasow z jakiegoś mk III ze szrotu
-
Jest lepsze
rozwiązanie. Wymiana samych tulejek. Jeśli masz gdzieś tokarza to mogę Ci podać za 2 - 3
tygodnie wymiary nominale tulejek, wtedy wytoczy Ci na wymiar. Na jedne drzwi przypadają 4
tulejki.no tak tylko pytanie czy miejsca na tuleje nie są wyrobione bo tak tez moze byc.
-
W większości przypadków to jednak mosiężna tulejka się wyrabia, choć może w skrajnych przypadkach wyrabiać sam zawias (jeżeli rdza połączy tulejkę ze sworzniem.
-
W większości
przypadków to jednak mosiężna tulejka się wyrabia, choć może w skrajnych przypadkach wyrabiać
sam zawias (jeżeli rdza połączy tulejkę ze sworzniem.U mnie też drzwi kierowcy się opuściły - wyrobił się cały zawias - i sworzeń i tulejka...
Na razie podłożyłem podkładkę pod zawias, żeby drzwi nie waliły o próg, ale to tylko półśrodek, bo teraz na każdym większym dołku z drzwi dochodzi takie wkurzające postukiwanio-skrzypienie