Element kolumny kierowniczej Swift & Baleno?
-
Mam pytanko bo moze ktos zmierzyl sie juz z tym problemem.
Od dluzszego czasu poszukuje krzyżaka łączącącego maglownice ze wspomaganiem z kolumna kierownicza. Jest on zupelnie inny niz w standardowej wersji bez wspomy. Niestety strasznie ciezko go dostac, jak juz go namierze to niestety cena 100zl mnie zniecheca...
Przegladajac allegro zauwazylem, ze Baleno ma identyczny z wygladu krzyzak taki jak potrzebuje do Swifta. Moze ktos sprawdzal czy w rzeczywistosci pasuje do maglownicy ze swifta, bo sama maglownica od baleno juz sie troche rozni chocby mocowaniem.Wrzucam fotki kolumny kierownczej od Baleno i krzyzaka od swifta ze wspomaganiem
-
Moim zdaniem jak coś w Baleno i w Swifcie jest na oko podobne to zapewne jest takie samo. Masa części jest dla siebie bliźniacza. Identyczne wymiary, te same rozstawy, średnice i gwinty...w wielu wielu częściach tych aut.
-
Ja spotkałem sie z 3 rodzajami krzyżaka w swifcie. Różniły się min. ilością zębów na samej maglownicy, długością wieloklinu wchodzącego do kolumny (w zależności czy auto ma czy też nie ma wspomagania).
-
Myslalem ze sa tylko dwa: wersja ze wspomaganiem i bez. Zaryzykuje i zamowie od Baleno, moze uda sie to spasowac i w koncu zamontowac wspomaganie