Czy tak można ?
-
Cześć mam pytanie dot. przyciemniania szyb. Wiem, że temat był wałkowany no ale na moje pytanie nie znalazłem na nim odpowiedzi. Mianowicie.... tylna szyba ta co jest w klapie można ją przyciemniać taką folią http://www.allegro.pl/item852227894_folia_przyciemniajaca_do_szyb_50x300_atest_jakosc.html ?
na opakowaniu jest napisane że nie. Ale jakoś nie znalazłem na allegro foli typowej do tylnej szyby.Chodzi tu oczywiście o te paski podgrzewające tylną szybę czy one po włączeniu nie stopią czy zmarszczą takiej foli ??
Jakimi foliami przyciemniacie szybę w tylnej klapie? -
ja taka wlasnie zakupilem bede ja oklejal tyl caly ale czy to legal
ogolnie jesli chodzi o ogrzewanie to taka folia wiele znajomych okleilo tylnie szyby i problemow zadnych nie mieli(na opakowaniu jest napsiane ze niby nie powinno sie ze wzgledu na ogrzewanie) ale ogrzewanie nic jej nie robi. -
legal to na bank. bo przepisy mówią tylko o przednich szybach.
tylko właśnie jak to sie zachowuje gdy grzałki chodzą.
prosze o kolejne odpowiedzi. -
Mialem przyciemnione w poprzednim Swifcie, mam w obecnym - zadnych problemow nie ma z ogrzewaniem.
-
Panowie, a czy przyciemnianie szyb w zimie ma jakikolwiek sens? (przyciemnianie folią w zakładzie zajmującym się tym). Boję się, że gdzieś im wilgoci zostanie na szybie i folia odlezie.
-
Panowie, a czy przyciemnianie
szyb w zimie ma jakikolwiek sens? (przyciemnianie folią w zakładzie zajmującym się tym). Boję
się, że gdzieś im wilgoci zostanie na szybie i folia odlezie.dzis mialem oklejac w garazu, do tego samego wniosku doszedlem folia zostanie na lato, pozatym podoba mi sie jak widac szelki przeciagniete od przednich foteli do tylnich slupkow;]
-
Poprzedniego oklejalem w listopadzie, obecnego pod koniec pazdziernika, Przemek oklejal swoje GTi tez jakos w listopadzie i nie ma problemow. Ale bylo to robione w pomieszczeniu przez chyba najlepsza w zach-pom firme zajmujaca sie przyciemnianiem szyb.
Z drugiej strony 10C w listopadzie ma sie nijak do -5C w grudniu
Ja bym zaczekal na cieplejsze dni
-
Ja się podejmowałem 3 razy przyciemniania szyb ale te folie z allegro za 10zł czy 30zł to pic na wodę, tylko nerwy idzie stracić.a co do tego atestu to idzie się kłócić...
Ja mam robione szyby w zakładzie co się tym trudni i gwarancja na folie i robotę 8 lat
i święty spokój.a z ciekawości pytałem faceta co mi to robił co do foli z allegro itp to tylko się uśmiechnął i pokiwał głową
Ja nie mam problemu z tylną szybą jeśli chodzi o podgrzewania zależy od foli i czy jest dobrze założona folia.
Folia to "Global -linia HP-High Performance" from USA
Pozdro -
Ile mniejwięcej kosztuje przyciemnienie dwóch tylnych bocznych i tylnej w dobrym zakładzie?
-
~250 zł w Szczecinie poza sezonem.
-
Primo,to taka folia musi być termoplastyczna
-
Ruda Śląska (Śląsk) swift 5D zwykłą folia 300zł z extra folia 350zł
-
Ruda Śląska (Śląsk) swift 5D
zwykłą folia 300zł z extra folia 350zł330 zł u mnie, Foliatec + 80 zł do tego
-
Dzięki panowie za odpowiedz. Po prostu mi się nie chce aktualnie z tym bawić więc przyciemnianie zostawię na wiosnę. Jeszce raz dziekuje za opinie