Problem z centralem (zamkiem)
-
1.mozesz nasmarowac zamek moze bedzie luzniej chodzic,
2.mozesz zamontowac silownik z wiekszym "uciagiem",
3.mozesz inaczej zamontowac silownik zeby mial wieksza wydajnosc,ja dzis do konca ulamalem klamke zewnetrzna, a centralny zamek czeka w pokoju na lepsza pogode:D przy zakladaniu nasmarowanie zamkow to obowizek, wtedy ulatione bedize otwieranie i zamykanie.
-
a centralny zamek czeka w pokoju na lepsza pogode:D
Mój też,bo montaż w taką pogodę w lodowatym garażu to samobójstwo A płacić komuś za założenie,niiieeeeee Tylko szkoda,że leży leży a ja go nie mogę używać
-
Mój też,bo montaż w taką
pogodę w lodowatym garażu to samobójstwo A płacić komuś za założenie,niiieeeeee
Tylko szkoda,że leży leży a ja go nie mogę używaća mój jest do regulacji, ewentualnie sobie siłownik wymienię na master w drzwiach pasażera, bo zimą coś zaczął mi się zacinać i nie otwiera/zamyka drzwi od pasażera
-
Moze sprobuj zostawic samochod na noc przez chwile otwarty, co to by sie para nie skraplala, a wyleciala (ja tak zostawiam, co to by drzwi nie przymarzaly i dziala). Wystarczy samochod chwile przewietrzyc wieczorkiem, jak wracam do domu.
Chociaz nie wiem czy w Twoim przypadku mroz cokolwiek szkodzi... -
1.mozesz nasmarowac zamek ]moze bedzie luzniej chodzic,
jest, chodzi dobrze ale nie na mrozie
2.mozesz zamontowac silownik
z wiekszym "uciagiem",też jest jeden z najmocniejszych
3.mozesz inaczej zamontowac
silownik zeby mial wieksza wydajnosc,ja dzis do konca ulamalem
klamke zewnetrzna, a centralny zamek czeka w pokoju na lepsza pogode:D przy zakladaniu
nasmarowanie zamkow to obowizek, wtedy ulatione bedize otwieranie i zamykanie.Wszystko jest nasmarowane jak należy
-
Mój też,bo montaż w taką
pogodę w lodowatym garażu to samobójstwo A płacić komuś za założenie,niiieeeeee
Tylko szkoda,że leży leży a ja go nie mogę używaćnie zakładałem go teraz a pół roku temu
hmm.. co do płacenia komuś robił mi to kuzyn wziął 80 zł ze siłownikami
dożo mało? robota wykonana solidnie -
No a jakoś to ocieplić? Bo smarowanie nic nie da, tak mi się wydaje
-
jest, chodzi dobrze ale nie
na mrozie
też jest jeden z
najmocniejszychWszystko jest nasmarowane jak
należy3 opcje jakie mozna zrobic to Ci napisalem. Jesli jest naprawde dobrze nasmarowane to zima nie powinno byc zadnych problemow, tymbardziej ze piszesz ze silowniki sa jednymi z silniejszych, choc te silniejsze to i z zamarznietym zamkiem sobie poradza bez problemow wiekszych. ale z tego co piszesz to pozostaje znalezenie optymalnego polozenia silownika. Moze problem lezy w samym silowniku bo ocieplac tego nie ma po co.
Jak mialem kiedys litrowke i w niej zakladalem centralke po jakims czasie sie okazalo ze mialem problemy z centralnym poniewaz zamocno wszystko bylo docisniete przez tapicerke drzwi.
Ja najprawdopodobniej jutro bede montowal centralke w ss. Wjade sobie do garazu i odrazu wykonam caly zestaw wyjmian w drzwiach;] -
dzięki
spróbuje dobrze nasmarować
i się odezwę jak tamPozdro
-
hmm.. co do płacenia komuś
robił mi to kuzyn wziął 80 zł ze siłownikami
dożo mało? robota
wykonana solidnieZa 8 dych mam słupki obszyte skórką,więc się pomęczę do wiosny
-
chyba skórą z węża od pralki
hahahaha dobre
ale 80zl hm to za 74zl z przesylka mam centralke z pilocikiem i w garazu sobie 1h podlubie przy tym, do tego odrazu klameczki wszystkie wymienie;] -
chyba skórą z węża od pralki
no z węża to na pewno nie być może eko być może nie,w każdym bądź razie profi robota no i po znajomości,bo rynkowe ceny profilowania pod tweetki są zdecydowanie większe
-
hahahaha dobre
ale 80zl hm to za 74zl z
przesylka mam centralke z pilocikiem i w garazu sobie 1h podlubie przy tym, do tego odrazu
klameczki wszystkie wymienie;]ja bez bawienia 80 zł
ale jak wolisz sam zrobić to proszę -
no z węża to na pewno nie
być może eko być może nie,w każdym bądź razie profi robota no i po znajomości,bo
rynkowe ceny profilowania pod tweetki są zdecydowanie większeno ja central tez po znajomości bo za 80 zł nikt Ci centrala nie założy "nie po znajomości"
-
no ja central tez po
znajomości bo za 80 zł nikt Ci centrala nie założy "nie po znajomości"Nie wiem jakie są ceny założenia ale żadnej filozofii w tym nie ma więc chcę sam założyć a zaoszczędzoną kasę doinwestować CA
-
Nie wiem jakie są ceny
założenia ale żadnej filozofii w tym nie ma więc chcę sam założyć a zaoszczędzoną kasę
doinwestować CAznajomy ma centralny ale chcial dolozyc centralke z pilotem i domykaniem szyb, wzieli za sama prace od neigo 80zl. mi za 50zl sie nie chcialo tego robic;]
-
Słuchajcie, a jak ktoś już ma w Swifcie centralny zamek (MK3), to wystarczy tylko takie coś http://www.allegro.pl/item847351940_uniwersalny_sterownik_zamka_klapa_kierunkowskazy.html by dołożyć pilota?
-
Słuchajcie, a jak ktoś już ma
w Swifcie centralny zamek (MK3), to wystarczy tylko takie coś
http://www.allegro.pl/item847351940_uniwersalny_sterownik_zamka_klapa_kierunkowskazy.html by
dołożyć pilota?Ja kiedys kupilem centralny bez pilota, potem dokupilem taka centralke z pilotem, z niej jest wyprowadzenie na otworzenie i zamykanie zamka, wiec teraz zalezy jaka masz centralke jesli masz w niej kable na otworzenie z zewnetrznego sygnalu(a powinny byc) to mozesz pod nie sie podlaczyc pod tą nowa centralka. Jesli brak takiego czegos to trzeba bedzie 2 diody i wbic sie w kable sygnalowe od silownikow.
tak czy sik da sie takie cos polaczyc. -
A może to powycierać? Bez jaj, były przypadki że smar zamarzał i wtedy blokowało. Może prawy mniej nasmarowany i otwiera. W każdym razie informuj co dalej.
-
Nie wiem jakie są ceny
założenia ale żadnej filozofii w tym nie ma więc chcę sam założyć a zaoszczędzoną kasę
doinwestować CA5 zł ? rozumiem jak by nie wiem central kosztował 50 zł a ja bym zapłacił 100 zł za założenie ale jak kosztuje te 75 zł a ja zapłaciłem 80 zł to jest strata, ogromna
Ja tam jakoś to mam z alarmem starym podłączone że jak zamykam drzwi to się alarm odrazu włącza czy jakoś tak.