immobilizer
-
Witam wszystkich.
Nie wiem czy ten temat był już poruszany.Nie znalazłem go na forum.
Mam dość zmęczony kluczyk w Swifciku z 97 roku.Chciałbym go dorobić ale to jest dość kosztowne(około 250-300 zl w zależnośći od rodzaju immo).Myślałem o odłączeniu immo ale to pewnie nie jest proste.
Dlatego prosze o Wasze sugestie czy grzebanie w elektryce to tobry pomysł czy też lepiej wydać kase i mieć spokuj.A może jest jakiś sposób żeby go 'oszukać'?
Pozdrawiam serdecznie. -
było na forum pewnie jakos 2 tyg. temu. Sam to przerabiałem. Cała akcja odłączenia tego ustrojstwa - 10 min. Pytanie tylko czy u Ciebie jest tak samo jak w moim z 94'... nie miałem w kluczyku, tylko migała lampka pod kierownicą, gdzie się przytykało takie cuś...
-
No ja niestety mam w kluczyku.Nie znam sie na tym ale słyszałem że odłączając immo można niechcący skopać coś w sterowaniu pompy paliwa ale jak wspomniałem to tylko zasłyszane plotki.Chyba jednak trzeba będzie grosiki do skarbonki odkładć na dorobienie kluczyka...
-
albo uzbieranie na kupno zestawu wkładek i stacyjki z dwoma kluczykami. Kiedyś się przymierzałem, ale kasa poszła na inne rzeczy, a miałem wynegocjowane bodajże 300 zł
-
Zawsze możesz rozebrać zużyty kluczyk i wyciągnąć z niego te ustrojstwo, a następnie opakować w np. jakiś breloczek, czy też ostatecznie owinąć go w pętli RFID w obudowie stacyjki.
-
"...odłączając immo można niechcący skopać coś w sterowaniu pompy ..."
U mnie kolego po odłączeniu immo właśnie nie załączała się pompa (przecież to cała istota żeby w jakiś sposób "zabezpieczyć" przed kradzieżą), ale wystarczył jeden rzut oka znajomego mechaniora (wcale nie jakis wybitny elektronik) i zwarł 2 przewody od pompy, które "wchodziły" w tą puszkę od immo i świst odpala do tej pory;) Myślę, że jakbyś zaprowadził auto do jakiegoś właśnie elektryka to by to ogarnął.
-
Weź stary kluczyk i powiedz że w środku jest czujnik imo i niech przełożą u mnie tak chciałem zrobić. Ostatecznie kupiłem centralny .
A co do imo to u mnie jak np czujnik otwierania drzwi jest zepsuty (chodzi o to że jak otwierasz drzwi to światełko się świeci) no to wtedy imo mi nie działa. Nie wiem czy tak musi być czy nie ale ja tak mam.Pozdrawiam