GTi MK3 Toxima - wątek zbiorczy, opowiadający :)
-
PS. A zimówek dalej nie
kupuję Już sie do jazdy na letnich przyzwyczaiłem, zima się kiedyś skończy - źle nie ma
Pozdr.Jesteś hardcorem
Chociaż jakieś dwie używki na przednią oś...
-
Jesteś hardcorem
Ja bym to inaczej nazwał
Przecież nie będziemy mówić na czym ma jeździć
-
A tak toto jedzie (kierowca + pasażerka, droga leciutko pod górkę):
I prosiłbym o ocenę przez innych posiadaczy GTi'ków - sądząc po tym, wszystko OK? Czy też zbiera się za wolno/szybko? Bo ostatnio jakby mniej frajdy daje mi GTi - nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia, czy też po prostu słabszy jest
Pozdr.
-
I prosiłbym o ocenę przez
innych posiadaczy GTi'ków - sądząc po tym, wszystko OK? Czy też zbiera się za wolno/szybko?
Bo ostatnio jakby mniej frajdy daje mi GTi - nie wiem, czy to kwestia przyzwyczajenia, czy
też po prostu słabszy jest
Pozdr.Słabszy to raczej nie jest, ale masz letnie oponki i do tego mało sprzyjające warunki atmosferyczne, więc pewnie się gorzej rozpędza
Po filmiku wydaję się by wszystko ok, tyle, że nie musisz go kręcic pod odcinkę, bo powyzej 6800 obrotow, duzo mocniej auto nie przyśpiesza, dlatego lepiej zmienic bieg -
Hehe to wsiadz jako pasazer do tego gti albo innego;], ja sie tez do swojego przyzwyczailem a dzis przejechalem sie na miejscu pasazera to jest roznica;]. Ale co jak co mi GTi daje dalej duza frajde z jazdy, szczegolnie jak obok na swiatlach stoi ładna, "mocna", błyszczaca furka....
-
Po filmiku wydaję się by
wszystko ok,Troche dlugo dwojka sie dokreca, ale jak miales pasazera i pelne wnetrze to pewnie ze 100kg wiecej niz moj obecnie.
tyle, że nie musisz go kręcic pod odcinkę, bo powyzej 6800 obrotow, duzo mocniej
auto nie przyśpiesza, dlatego lepiej zmienic biegNo nie wierze, ze to napisales Lepiej na pierwszych trzech biegach zakrecic do odcinki, bo pozniej na nastepnym biegu masz te 500rpm wiecej, a to juz robi ronize przy dlugich biegach w GTi.
Ja tez sie przyzwyczailem niestety. Na poczatku po przesiadce w GS malo nie dochodzilem jak odkrecalem do konca, a pozniej jakos tak slabiej, dopiero wywalenie wnetrza znowu zrobilo wow. Jak byly duze mrozy to jezdzilem ojca mulastym tdi, pozniej po tygodniu przerwy znowu docenilem GTi, ze to jednak rakieta. Zreszta kto by sie nie przejechal z osob postronnych to jest zachwycony zapasem mocy i kapitalnym dolem jak na wiertarke 1.3.
-
No nie wierze, ze to
napisales Lepiej na pierwszych trzech biegach zakrecic do odcinki, bo pozniej na nastepnymhehe oj Krzysiu znowu teoretyzujesz
weź na ten przykład swojego gti
Racją jest, że lepiej podkręcic pod odcinkę pierwsze dwa biegi,
ale to wszystko kwestia auta -
Troche dlugo dwojka sie
dokreca, ale jak miales pasazera i pelne wnetrze to pewnie ze 100kg wiecej niz moj obecnie.A no - do tego jeszcze masa gratów w bagażniku/na tylnej kanapie
Ale tak czy siak - na wiosnę myślę coś porobić w sprawie polepszenia osiągów Swifciaka Cholernie zastanawia mnie opcja przepustnica z Nysy 2.0 + rozwiert przepływki + obróbka głowicy (tutaj w grę wchodziła by oferta Rossiego) No ale zobaczymy, jak się kwestie finansowe ułożą
Pozdr.
-
Hehe to wsiadz jako pasazer
do tego gti albo innego;], ja sie tez do swojego przyzwyczailem a dzis przejechalem sie na
miejscu pasazera to jest roznica;]. Ale co jak co mi GTi daje dalej duza frajde z jazdy,
szczegolnie jak obok na swiatlach stoi ładna, "mocna", błyszczaca furka....Niestety swoim jeżdzę sam, a inni - boją się wykorzystać jego potencjał, gdy siadają za kółko (może kwestia letnich oponek i wyrąbanego zawieszenia) Toteż przyzwyczajenie robi swoje - a szkoda, bo chętnie przejechałbym się z jakimś wariatem podobnym do mnie na siedzeniu pasażera GTi.
Sam często słyszę uwagi w stylu "1.3? To niemożliwe. Jedzie jakby jakieś 2.0 było pod maską" czy też "Więcej z Tobą nie pojadę". No ale cóż Szczególnie dziewczynie podobają się osiągi GTi'ka - jak chwilowo myślałem (nawet byłem oglądać) o Celice V 2.0 GTi - to Ona właśnie pierwsza wybiła mi z głowy pomysł zmiany auta No i chyba dobrze
BTW. A w/g filmiku - skrzynia chyba oryginalna z GTi?
Pozdr.
-
chętnie przejechałbym się z jakimś wariatem podobnym do mnie na siedzeniu pasażera > GTi.
Na zlocie sluze pomocą
BTW. A w/g filmiku - skrzynia
chyba oryginalna z GTi?Tak, oryginalna.
-
umnie skrzynia mniej-wiecej tak samo sie kreci.
na miejscu pasazera jest calkiem inaczej. Widze ze nie tylko ja takie texty slysze:D -
siemka pochwal sie jak
wyglada ten tlumiczek i mzoe jakis film na YT wrzucNo to dzisiaj nagrałem
Nie zabijajcie tylko za wygląd tłumika - jestem z kumplem ugadany na obcięcie tego, co jest i przyspawanie oryginalnych chromowanych końcówek (jak pisałem już "Tłumiczek generalnie póki co nie wygląda. Był trochę za długi (no ale wiadomo - darowanemu koniowi...), więc prowizorycznie i na szybko po prostu odciąłem sporą część rur oczko A aktualnie czekam na czas kumpla, żeby ładnie przypasować oryginalne końcówki i wszystko ładnie zespawać, obrobić ;)Wrzucę zdjęcie, jak wszystko będzie dobrze porobione" )
Nie sugerujcie się barwą spalin - film robiony komórką, jest to przekłamanie W rzeczywistości spaliny mają właściwą barwę (przed chwilą sprawdzane)
Pozdr.
-
Uszczelniacze do roboty Ale gada bardzo ładnie.
-
Uszczelniacze do roboty
Ale gada bardzo ładnie.Na szczęście niebieski kolor spalin to tylko przekłamanie aparatu
Właśnie namówiłem siostrę na przegazowanie potworka, sam pooglądałem - kolor spalin całkowicie prawidłowy
Pozdr.
-
masz odciecie przy ok 8100 rpm?! :totalszok:
-
masz odciecie przy ok 8100
rpm?! :totalszok:A no, choć bliżej 8000RPM A samochód ponoć seria - choć kto go tam wie
Też mnie to zdziwiło na początku. Potem jednak przeszedłem do porządku dziennego nad troszkę wyższą niż standard odcinką
Pozdr.
-
ponoc seria chociaz juz jednego moda masz z glowy relatywnie cichy masz ten wydech
-
ponoc seria chociaz juz
jednego moda masz z glowy relatywnie cichy masz ten wydechW sumie zdziwił mnie ten film - wydech to rura od kolektora (po drodze jeden mały tłumiczek), na końcu tłumik przelotowy. Na żywo strasznie głośno toto chodzi Na filmie zaś jakby ciszej i spokojniej
Pozdr.
-
no to naprawde cicho ci pracuje ten wydech, przynajmniej na filmie koncowy napewno jest przelotowy a nie komorowy?
u mnie tylko na ostatnim seryjnym bylo hmmm... glosno i fajnie pierdzialo, a tlumik byl komorowy.
-
no to naprawde cicho ci
pracuje ten wydech, przynajmniej na filmie koncowy napewno jest przelotowy a nie
komorowy?
u mnie tylko na ostatnim
seryjnym bylo hmmm... glosno i fajnie pierdzialo, a tlumik byl komorowy.Przelot - w środku całkowicie puściutki Z resztą tutaj zdałem się na opinię kumpla
A co do tego pierdzenia - w czasie jazdy jest Gdy puszczam gaz, potrafi zapierdzieć niemiłosiernie. No i głośność też dość spora w rzeczywistości - emeryci na mojej ulicy strasznie narzekają na moje nocne powroty do domu
Pozdr.