[GTi MK3] Suzuki Swift 1.3 GTi 93" by Wesyl
-
195/45/15 jesli dobrze pamitem to Nankang ULTRA SPORT NS-II, ale dopiero jak jest naprawde cieplo mozna ruszyc z 4-4,5k nawet, takto szlo z 3k i pozniej gazu niemozna dawac w deche bo odrazu zaczynaja sie slizgac i padaka i nie dizie tak jak z trakcja. wiec trzeba spokojniej, mysle zimą zakupic jakies toyo bo sa w dobrych cenach wtedy.
-
T1R jest fajna bo miekka i klei nawet nie rozgrzana, ale szybko boki sie scieraja i cala opona jest malo trwala. U nas w AutoKlubie Szczecinskim koles kupil za 125zł/szt jakiegos Falkena 195/50r15 i w testach w UK opona wykosila konkurencje z Michelinami itp na czele. falken ziex ze912 dokladnie.
-
ja latam na T1r 195/55/14 z 5tysi nie ma co strzelać bo to strata ze hej, na zawodach z pomiarem na 60ft najlepiej wychodziło ruszając z 3-3.4tys/obr czas 2.3,a start z 4,5-5,5tys nie da rady chyba zejść poniżej 2.5.
-
Bez przesady, D15B7
w EJ2 robi 0-100 km/h w 9,7sek i ma vmax rowne 190 km/h. Od GS`a to jednak sporo
lepiej, a od GTi nie ma przepasci (8.9 vs 9.7 to tylko start dobry zrobic). Jednak
po chwili namyslu D15B2 w hatchu tez ma niby 9.7, a moim ulubionym zajeciem bylo
znecanie sie nad nimi jak mialem GTi Na pewno kilka D15-tek ostro wybatorzylem na
miescie Wiec w sumie to chyba macie racje, ze to nie jedzie jakos szybko, zwracam
honor I gratuluje stluczenia hondy, nic tak nie poprawia humoruKrzysiu - to są z reala brane przykłady ... jechałem z D15B2 kolegi i za każdym razem go objeżdżałem
Dopiero jak zmienił na D15Z6 to już dostawałem
Teraz ma D16Z6 i już nawet nie mam po co startować
Ale już niedługo -
Tez jezdzilem GS`em chyba z 6 razy z kolega w d15b2, do 100 GS minimalnie szybszy ale bylo mokro i nie ogarnialem startow na zimowce, ale po zapieciu trojki niestety ale honda odjezdza 22HP wiecej i krotsza skrzynia robia swoje. Z rolki to samo od 40 do 100 GS odjezdza minimalnie, a po zapieciu trojki Honda robi papa. Szkoda tylko, ze GS jest nierozwojowy, a do hond jest milion rzeczy. No ale z GTi nie ma szans, za to d16z6 w tej budzie powinno isc jak GTi co potwierdza kolega przedmowca (0.2s na cwiare na korzysc SS).
Zeby tylko jakis patent znalezc na te k biegi zeby nie byly tak dlugie
GTi jeszcze upolowalem Corse A ogolocona do KJS z 1.4 87hp i krotka skrzynia. Dobrze ze to nie C20 bylo
-
Z autkiem lecimy dalej: zostala wymieniona cala maglownica na maglownice uzywana (3-lednia) owiele lepiej sie prowadzi, do tego doszly nowe kacowki drazkow kierowniczych. Dzis w wolnym czasie wyspawalem rozporke przednia dolna, wyszla fajnie, lecz na zime zostala zamalowana minia, moze na lato poleci na nia czerwien od zaciskow. Odrazu widac fragment wydechu 2".
Autko w tygodniu jedzie na przeglad tym razem o wlasnych silach(sadze ze w tamtym roq tylko dowod pojechal:D)
No i na koniec filmik wyjazdu z garazu- po podpieciu aku zanim komp sie ustawil, pierdzi auto jak opetane: -
Widzę, że ruda wpierdziela belkę pod chodnicą jak w moim...
-
czy wciska, hm byl to delikatny nalot rudej all zostalo obczyszczone i zakonserwowane, wiec zadnej dziurki nie ma tam.
-
czy wciska, hm byl
to delikatny nalot rudej all zostalo obczyszczone i zakonserwowane, wiec zadnej
dziurki nie ma tam.u mnie niedługo to wzmocnienie się przełamie
-
nie no to umnie tak naszczescie nie jest:D
-
nie za cienka ta rureczka na rozpórkę?
-
tez tak myslalem ale jest to rura z gruba scianka dzieki czemu jest twarda i czuc roznice.
-
tez tak myslalem
ale jest to rura z gruba scianka dzieki czemu jest twarda i czuc roznice.no ale na zime to lepiej zamaluj tą minię bo po prostu Ci ona zlezie
spora różnica, czy ledwo odczuwalna ? -
jest czuc ze auto inaczej leci, napewno w stosunku do ceny to warto.
-
wiec auto mam juz jakies 11miesiecy i przyszedl czas na przegląd, Rok temu kupilem je swiezo po przegladzie i widac w jakim bylo stanie;/. Zalozenie na ten rok bylo proste -przejsc w stanie idealnym przeglad(a jezdze do diagnostow ktorzy naprawde sprawdzaja auto), w tym celu za same czesci bylo dane owiele wiecej niz za auto. Dzis auto pojechalo na przeglad, sprawdzenie od numerow nadwozia poprzez spalin do zawieszenia swiatel luzow itp. czyli caly komplet, Auto przeszlo bez zadnych problemow...prawie:D, stwierdzono brak tylniego przeciwmglowego(odrazu szybka wymiana bezpiecznika:)).
Co ciekawe tarcze speedmax nacinane i twardsze klocki Kashiyama hamują lepiej niz seryjny zestaw z BMW e36(ostatnio bylem na przegladzie BMW i hamulce sa tam w stanie idealnym lecz w ss są jeszcze mocniejsze a BMW ponad 1.2t wagi;]).
...w wiosne zastanowie sie co z autem dalej, narazie jest zima czas odpoczynku -
Ale co dalej z autem znaczy:
1. Sprzedaż
2. Dalsze modyfikacje -
Ale co dalej z
autem znaczy:
1. Sprzedażciezko bo wiem ze nie kupie auta ktore tak poprawia humor i dodaje adrenaliny...
2. Dalsze
modyfikacjejak daleko to wszystko zajdzie zalezy od kasy, bo w glowie mam wiele pomysłów:D
-
Żeby nie zakładać nowego tematu bo auto to samo piszę dalsze postępy co z autem.
Już prawie ponad tydzień mija od kupna i trochę sie dzieje w temacie ogarniam całe auto po 1 dniu auto zmieniło się w:
I dalej walczę bo jak wiadomo swift rudę kocha i nie zamierza od niej się uwolnić ale idą prace aby trochę proces spowolnić
Walczę wewnątrz pod spodem(podłoga) itp myślę za do czerwca się wyrobie he żarcik
wkrótce dalszy opis co i jak...Pozdro
-
Ta ruda to naprawdę podstępna bestia - autko wyglądało na wolne od rdzy, a ta wlazła spodem
Jak szwagier prał w zeszłym roku dywaniki w Lanosie rocznik1998 i zdjął całą wykładzinę to wszystko wyglądało jak nowe
Chyba Lanos coraz bliżej
-
uuu on był kiedyś czerwony