Swap głowicy z GTi
-
Pomylałeś trochę info
Wlasnie, ze nie
Miał 1.3,
Ktorym byl na zlocie i z ktorym sie scigalem na torze testowo czy da sie dogonic drugi samochod
kupił angola 1.8 i
robił przekładkę z rhd na lhdWydaje mi sie, ze swapowal silnik z angola do budy gdzie bylo 1.6...
Ale za duzo bylo piwa na zlocie zebym wszystkie detale pamietal
-
Wlasnie, ze nie
Ktorym byl na zlocie i z
ktorym sie scigalem na torze testowo czy da sie dogonic drugi samochod
Wydaje mi sie, ze swapowal
silnik z angola do budy gdzie bylo 1.6...
Ale za duzo bylo piwa na
zlocie zebym wszystkie detale pamietalwszystko pomylałeś
Jest tak jak piszę
Szczupły miał Leno przed liftem 1.3 16V SOHC, kupił z UK okazyjnie 1.8 GTX w hatchu po lifcie.
Zrobił przekładkę na lhd i legalnie nim jeździ 1.3 planuje uturbić, ale to jeszcze nic pewnego -
Kurde, wiedzialem ze nic nie zapamietam z tego zlotu
-
Kurde, wiedzialem ze nic nie
zapamietam z tego zlotuz nastepnego tez nie zapamietasz co niektorzy juz sie o to postaraja
co do baleronka, baleron ma mapa, przepustnica moze podejsc od nysy bo kolektor jest bardzo podobny do tego naszego w gti :cool: ale zamiast topic kase w grzebaniu sohc, wolalbym zarzucic glowke od gti i miec sprawdzony setup, rzezba rzezba ale chociaz zacznie to jezdzic
-
ale zamiast topic kase w grzebaniu sohc, wolalbym zarzucic glowke od gti i miec
sprawdzony setup, rzezba rzezba ale chociaz zacznie to jezdzicTylko że nie będzie można go tak wysoko kręcić niestety
P.s: Xsysiu - ja też cały czas miałem piwo w rękach i co, wszystko pamiętam
-
Tylko że nie będzie można go
tak wysoko kręcić niestetyvtec - sometimes you need a catchy word to let the world know that your engine doesn't make power until 5000rpm
P.s: Xsysiu - ja też cały
czas miałem piwo w rękach i co, wszystko pamiętamSiedziales w swoim domku grzecznie o 20.00 wiec nic dziwnego ze wszystko pamietasz
-
Siedziales w swoim domku
grzecznie o 20.00 wiec nic dziwnego ze wszystko pamietaszKtoś musiał siedzieć,żeby przestawiać auto mógł ktoś
-
vtec - sometimes you need a
catchy word to let the world know that your engine doesn't make power until 5000rpmTy mnie tu v-teciem nie pisaj bo banana dostaniesz za hunde
Siedziales w swoim domku
grzecznie o 20.00 wiec nic dziwnego ze wszystko pamietaszraczej nie bardzo ... było później
-
Z nadmiaru czasu, przed nowym sezonem mogę się zająć podniesieniem mocy w silniczku, braci switowców
-
Panowie jeszcze jedno pytanie czy przeszczep głowicy kompa itd można zastosować w Swifcie 1.3 8v
-
Panowie jeszcze jedno pytanie
czy przeszczep głowicy kompa itd można zastosować w Swifcie 1.3 8vpojemnosc jest ta sama,skok i srednica tloka jest ta sama, roznia sie kompresja nie znaczaco. Moim zdaniem powinno bez problemow podejsc ale moze jeszcze ktos sie wypowie...
-
maja inne korby, wal, dodatowe usztywnienie bloku przy panewkach glownych, lzejsze kolo zamachowe, nei wiem jak jest z pompa oleju ogolnie powinno banglac ale nie wiadomo jak dlugo, w koncu po cos pingpongi wzmocnily dol gti
-
a co z głowica od baleno 1.3 tam jest sohc 16v?
-
a co z głowica od baleno 1.3
tam jest sohc 16v?tak SOHC 16V
-
ale czy ta głowica podejdzie do 1.3 8v wydaje mi się ze w baleno jest zmodernizowany ten silnik poprzez dodanie głowicy z 16 zaworami oraz wielopunktowy wtrysk