[GTI] uszczelka pod miske...
-
uszczelka jest w 8v i pasuje do gti ja skladalem na silikon taki lepsiejszy i nic sie nie pocilo sprawdz czy powierzchnia miski na styku z blokiem jest prosta w miare
-
uszczelka jest w 8v i pasuje do gti ja skladalem na
silikon taki lepsiejszy i nic sie nie pocilo sprawdz czy
powierzchnia miski na styku z blokiem jest prosta w miareNo wlasnie zobaczylem na allegro ze miska jest taka sama wiec nie ma bata musi pasowac! Miska ciekla mi na rogu, polozylem nowy silikon ale dalej cieklo. Odkrecalem to sruby wydawaly mi sie troche luzniej niz jak dokrecalem, po sciagnieciu sie okazalo ze silikon trzymal na 1/3 szerokosci i mial date przydatnosci do uzycia 2010 10. Miske wyrownalem, posmarowalem all skrecilem i dzis widze ze znowu sie slini. chyba najpierw sprawdze jak sa dokrecone sruby-czy sie moze juz same nie luzuja i wymienie je. Zobacze jak te sruby beda ok to bede zamawial uszczelke.
-
Witam. czy spotkal sie ktos z takim czyms jak uszczelka pod
miske do GTI?
na forum zabardzo nie moge znalesc takiej informacji.Tak, są korkowe uszczelki pod miskę. M.in. w zestawie uszczelek na "dół" silnika z Takomy. Foto znajdziesz w moim wątku o budowie rajdówki Ważne żeby śrub nie dokręcić zbyt mocno bo to tylko pogarsza sprawę - wg. manuala jest tam naprawdę niewielki moment...
-
Tak juz mi wspomniano o tym ze masz w temacie u siebei te uszczeleczki, jak pierwszy raz odkrecalem to niektore nie byly praktycznie dokrecone, inne byly mocno dowalone a jedna az sie ukrecila. Musialem rozwiercac i nagwintowac. Ogolnie slinia mi sie 2 przednie rogi. Sadze ze juz sruby sie luzuja i sa do wymiany.
Tak wiem ze sie dokreca je z mala sila. W porownaniu z dokreceniem glowicy to jak by palcami miske dokrecil. Zawsze mnie ciekawilo dlaczego miski nie powinno sie mocno dokrecac. Jak jest uszczelka to wiadomo bo wydmucha ale jak nie ma uszczelki to nie mam pojecia czemu tak wymyslili. -
Miska to pikus wez tu zrozum japonczykow czemu zamiast klasycznego silniczka krokowego dali woskowy badziew albo dlaczego jest staly czas wtrysku paliwa niezaleznie od obrotow ? To jest zagadka, a nie jakas miska
-
Miska to pikus wez tu zrozum japonczykow czemu zamiast
klasycznego silniczka krokowego dali woskowy badziew albo
dlaczego jest staly czas wtrysku paliwa niezaleznie od obrotow ?
To jest zagadka, a nie jakas miskami nie chodzilo o japoncow, ale ogolnie o auta, bo w kazdym czy jest uszczelka czy nie dokreca sie z mala sila.
-
Miska to pikus wez tu zrozum japonczykow czemu zamiast
klasycznego silniczka krokowego dali woskowy badziew albo
dlaczego jest staly czas wtrysku paliwa niezaleznie od obrotow ?
To jest zagadka, a nie jakas miskacos ci sie wszystko pomyrdalo
wez jeszcze raz przeczytaj
-
Jak masz watpliwosci dawaj priva
-
Jak masz watpliwosci dawaj priva
niechce mi sie, moze ktos inny napisze
-
niechce mi sie, moze ktos inny napisze
Za krotko jestes na forum