[1.3 GS] Gaśnięcie silnika
-
Witam wszystkich serdecznie
Mam pewien problem z samochodem, który doprowadza mnie do szału. Otóż Swift gaśnie w 50% przypadku przy hamowaniu gdy w baku jest mniej niż połowa zbiornika problem się rozwiązuje gdy zatankuje nawet małą ilość paliwa. Przez pewien czas jest ok, ale gdy robi się paliwa mniej to problem znowu się pojawia. Wiem, że taki problem był już poruszany, ale auto było u mechanika. Sprawdzony został silnik krokowy, świece są ok. Nie wiem teraz, czy mechanik dał ciała, czy jest to jakaś inna usterka. Auto też czasem dziwnie się zachowuje gdy chce je pogonić. Dla przykładu redukuje na 3 bieg z 4, daje mu gaz, a on przez chwile nie reaguje, aby później szarpnąć i dopiero wtedy zareagować.
Czy ktoś może ma pomysł co się dzieje Suzi? Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź!
-
Wyglada na problem z ukladem paliwowym. Slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka? Filtr paliwa wymieniales? Jak wygladaja przewody paliwowe?
-
Wyglada na problem z ukladem paliwowym. Slychac pompe paliwa po przekreceniu kluczyka? Filtr paliwa wymieniales? Jak wygladaja przewody paliwowe?
Dzięki za odpowiedź,
Nie słychać pompy, przy odpalaniu, czy to na zimnym silniku czy ciepłym wszystko jest ok.Filtru paliwa nie wymieniałem, przewody paliwowe wyglądają w miarę ok. Wymieniałem ostatnio cały wlew paliwa wraz z łączką do baku, bo stary przerdzewiał. Możliwe jest, że jakiś syf zebrał się w baku i to jest powodem?
-
Dzięki za odpowiedź,
Nie słychać pompy, przy odpalaniu, czy to na zimnym silniku czy ciepłym wszystko jest ok.
Filtru paliwa nie wymieniałem, przewody paliwowe wyglądają w miarę ok. Wymieniałem ostatnio cały wlew paliwa wraz z łączką do baku, bo stary przerdzewiał. Możliwe jest, że jakiś syf zebrał się w baku i to jest powodem?Może być, u mnie był przypadek że jeśli miałem w baku mniej paliwa jak połowę, miałem dławienie przy dodawaniu gazu. Problem rozwiązała wymiana filtra paliwa. W którym było tyle rdzy ze ciężko to pojąć. możliwe że przy wymianie wlewu nasypało sie tam tego trochę i zatyka ci przewody paliwowe/filtr paliwa.
-
Może być, u mnie był przypadek że jeśli miałem w baku mniej paliwa jak połowę, miałem dławienie przy dodawaniu gazu. Problem rozwiązała wymiana filtra paliwa. W którym było tyle rdzy ze ciężko to pojąć. możliwe że przy wymianie wlewu
nasypało sie tam tego trochę i zatyka ci przewody paliwowe/filtr paliwa.To w takim razie się tym zajmę. Mam nadzieję, że to nic poważniejszego. Dzięki za odpowiedź!
-
Pompę paliwa po przekręceniu kluczyka musi być słychać.