Jak odpicować kolektor dolotowy :]
-
Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? polerka? Jeśli tak to czym? we własnym zakresie. Piaskowane aluminium widziałem na oczy i jakoś to do mnie nie przemawia. Może jest jakaś inny sposób? Ostatecznie farba.. ale nie bardzo mi się to widzi.
-
nie malować kolektora, tylko go wypiaskować ew.. możesz go wypolerować, farba zatrzyma ciepło i będzie dupa spadną osiągi
-
Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł? polerka? Jeśli tak to czym? we własnym zakresie. Piaskowane aluminium widziałem na oczy i jakoś to do mnie nie przemawia. Może jest jakaś inny sposób? Ostatecznie farba.. ale nie bardzo mi się to widzi.
jakis rok temu w E36 zrobilem polerke dolotowego. w serii nie mial powierzchni plaskiej byl caly nierowny, wiec zaczela se jazda od papieru 150 do 2,5k i na koncu polerka pastą polerska, efekt:
W realu sie blyszczy, ale nie ma lustra. kumpel ostatnio obczail jakis patent i zrobil tanio z czegos takiego lusterko. dowiem sie od niego co kupil i napisze. Moim zdaniem jak chcesz zeby ladnie wygladalo to polerka, malowac nie ma co. Pomalowac mozesz pokrywe;p -
jakis rok temu w E36 zrobilem polerke dolotowego. w serii nie mial powierzchni plaskiej byl caly nierowny, wiec zaczela se jazda od papieru 150 do 2,5k i na koncu polerka pastą polerska, efekt:
W realu sie blyszczy, ale nie ma lustra. kumpel ostatnio obczail jakis patent i zrobil tanio z czegos takiego lusterko. dowiem sie od niego co kupil i napisze. Moim zdaniem jak chcesz zeby ladnie wygladalo to polerka, malowac nie ma co.
Pomalowac mozesz pokrywe;pSuper wyszło! jak możesz to dowiedz się pilnie w jaki sposób Twój kolega zrobił to na lustro czego użył, gdzie kupił i opisz całą metodykę
-
a co tu opisywać ?
Papier, papier, jeszcze raz papier ... potem pasta polerska z cyklu Autosol do metali i po wszystkim -
Super wyszło! jak możesz to dowiedz się pilnie w jaki sposób Twój kolega zrobił to na lustro czego użył, gdzie kupił i opisz całą metodykę
no mi tez efekt sie podoba, szczegolnie ze wczesniej wygladalo to tak:
a kumpel zrobil lustro przy pomocy pasty polerskiej z allegro i froterki(ja polerowalem na koncu tylko normalna pasta do nadwozia), naprawde sie blyszczy jak psu j....;D
no przepis prosty, zaczynasz od druciaka na wiertarce potem zakladasz tarcze z papierem 150 potem coraz mniejszy, wkoncu recznie bedziesz musial all obrypac, az do papieru 2,5k z woda, nastepnie pasta polerska z froterka;] -
ja takie coś dam ( nie moja robota, tylko panów z Mazdaspeed ):
jak jest dobry stop to można mieć nawet coś takiego :
-
do tego kolektora mogl sie przylozyc i papierem troche wiecej powalczyc, a ta pasta polerska wychodzi jak na tym alu.
-
do tego kolektora mogl sie przylozyc i papierem troche wiecej powalczyc, a ta pasta polerska wychodzi jak na tym alu.
to zależy od stopu ... nie na każdym uzyskasz efekt lustra.
No chyba że mówimy o niektórych ryskach.Ja sam bawiłem się jedną felgą, niestety nie dokończyłem prac, z braku czasu i ochoty
-
efekt po takim zabiegu się utrzymuje? czy po roku już jest to samo co było? :|
-
efekt po takim zabiegu się utrzymuje? czy po roku już jest to samo co było? :|
co jakiś czas trzeba przelecieć pastą niestety, ale to raz dosłownie na parę miesięcy, gorzej z felgami, przy ich myciu nie wolno stosować chemii żadnej ... bo matowieją
-
co jakiś czas trzeba przelecieć pastą niestety, ale to raz dosłownie na parę miesięcy, gorzej z felgami, przy ich myciu nie wolno stosować chemii żadnej ... bo matowieją
dokladnie tak, kolektor mozna tam raz w miesiacu przetrzec wilgotna sciereczka i jest juz ok, a co jakies 3 miesiace mala iloscia pasty mozna przejechac po kolektorze zeby znowu dostal takiego blysku. ogolnie nie ma problemu z kolektorem raz kiedys podniesc maske, splujac i rekawem przetrzec:D
-
No to czeka mnie kawał ciężkiej roboty A zna ktoś sposób na odmłodzenie gumowym węży/wężyków? niektóre są już dość mocno utlenione, i nie maja specyficznie czarnej barwy. Pasta polerska? czy są może jakieś preparaty do tego typu rzeźbienia?
-
No to czeka mnie kawał ciężkiej roboty A zna ktoś sposób na odmłodzenie gumowym węży/wężyków? niektóre są już dość mocno utlenione, i nie maja specyficznie czarnej barwy. Pasta polerska? czy są może jakieś preparaty do tego typu
rzeźbienia?sa jakies czarnidla jak np opony smaruja czy preparaty do wnetrza, ale nie sadze zeby pod maska to zdalo egzamin chyba ze szykujesz auto na szybka sprzedaz
-
Jest bardzo dobry sposób na odmłodzenie...można kupić węże np. Samco nieb./czer. tylko że droga sprawa...ja swoje czasem popryskam Plakiem i na chwile jest OK
-
Jest bardzo dobry sposób na odmłodzenie...można kupić węże np. Samco nieb./czer.
Masz jakieś namiary? na tego typu przyjemność? lub jakąś firmę która sprzedaje kolorowe wytrzymałe wężyki? ale żeby ceny nie były z kosmosu
ja swoje czasem popryskam Plakiem i na chwile jest OK
nom to też jest jakaś myśl. ale efekt raczej nie będzie długoterminowy :|
Wesyl, bez obaw nie mierzę sie z takim zamiarem
-
Jak masz kasę to dobra sprawa...tylko mówiłem że to "droga sprawa" ceny rodem z kosmosu
np. Tu widze że mają tego dużo;P
http://www.autotuningshop.pl/index.php?k97,przewody-silikonowe-samco -
Jak masz kasę to dobra sprawa...tylko mówiłem że to "droga sprawa" ceny rodem z kosmosu
np. Tu widze że mają tego dużo;P
http://www.autotuningshop.pl/index.php?k97,przewody-silikonowe-samcoPo prostu [motyla_noga]! żeby wymienić wszystkie gumiaki pod maską, cena równoważy się z kosztami ostrych wałków
-
Po prostu [motyla_noga]! żeby wymienić wszystkie gumiaki pod maską, cena równoważy się z kosztami ostrych wałków
Coś za coś Albo lans po otwarciu maski albo osiągi
-
Po prostu [motyla_noga]! żeby wymienić wszystkie gumiaki pod maską, cena równoważy się z kosztami ostrych wałków
Oj tam Samco zaraz potrzebne - kup kilka rolek izolacji różnego koloru i jedziesz te wężyki :lizulizu: