[GTI mk3 ] Angelleyes Projekt: Suzuki Swift 1.3 GTI '93 Black Edition
-
o Ty zbóju
Jak możeszDobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
-
Dobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
za 3 lata to zapomnisz o takim aucie jak Swift GTi
-
za 3 lata to zapomnisz o takim aucie jak Swift GTi
Bynajmniej Przecież się zmieści z GV pod jednym dachem
-
Chyba w przeszlosci byla mala buba w tyl, bo widze belka pogieta ? W sumie to nie wyglada tak zle calosc, chociaz z drugiej strony mk3 to nie taki stary samochod...
znaczy sie tylnia belka w realu nie wygladala jak po uderzeniu, poprostu jest strasznie pognita az z dolnych mocowan zderzaka zostal makaron. mk3 nie mk3 pamietaj ze to swift;]
-
Dobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
Full emeryt style, zadnego scigania
-
znaczy sie tylnia belka w realu nie wygladala jak po uderzeniu, poprostu jest strasznie pognita az z dolnych mocowan zderzaka zostal makaron. mk3 nie mk3 pamietaj ze to swift;]
No tak, Swift jest Swift
-
.........dotarły także progi wkrótce zamieszcze foki ze spawania i "pasowania" auta.
-
Heh, normalnie jak bym patrzył na swojego Świstaka, wszystko w proszku. Gratuluję odwagi, dołączyłeś do grona "czubków" którzy porwali się na blacharkę w Swifcie Koledzy dobrze podpowiadają, jak już coś robisz, rób to dokładnie, powoli. Blacharka to blacharka, zrobisz coś na szybko, za rok odpadnie. Zwłaszcza że pogoda robi się coraz mnie sprzyjająca lakierowaniu. Czekamy na rezultaty
-
Gratuluję odwagi, dołączyłeś do grona "czubków" którzy
porwali się na blacharkę w Swifcie
Swiadomie i dobrowolnie "porwałem" się na tak duzy remont blacharski- mimo tego ze niebyl koneczny w takiej skali :)W moim przypadku to bardziej prace kosmetyczne niz ratowanie Zgnilego auta- tak więc do czubków nie naleze:)- bardziej do estetów -
Dokładnie w tych samych miejscach u mnie była rdza
Elementy blacharskie mam takie same jak Ty kupiłeś, narazie rdzy nie maPowodzenia w pracach, w chwilach zwątpienia mów sobie, że swift będzie zajebisty - to daje motywację do pracy :]
-
kolejne fotki z prac blacharskich Po spawaniu reperaturek, pełnych progów, poczęści podłogi i zewnętrznych ognisk korozji:)
ja widać wyżej "pełny" dokładny spaw na całej długości - nie ma miejsca na fuszerkę
"pasowanie" błotnika- zamienniki niestety trudno idealnie dopasować :/-choc laicy i tak niezauważą
-
Poniżej częściowo wspawane słynne "łatki" niestety wcześniejszy właściciel troszke narozrabiał:/- w przeszłości musiała urwać się śruba mocowania stabilizatora. Ktoś "mądry inaczej" przyspawał stabilizator do podłogi .. teraz konieczne jest wstawienie odpowiedniej metalowej płytki z gwintem.
-
sporo wyciete wstawione praktycznie cale reparaturki... widac ze to nie pierwsza wymiana...
-
sporo wyciete wstawione
praktycznie cale reparaturki... widac ze to nie pierwsza wymiana...Wymiana w takiej skali -czyli wspawanie reperaturek robione poraz pierwszy. Niestety wcześniejsze "wysokie" szpachlowanie dziur doprawdza w rezultacie do wysokiego spawania. Samo zycie
-
niechce sie czepiac ale nie zdjoles dywanikow itp... jak patrze na skale rdzy w twoim swifcie jestem prawie pewny ze w okolicach recznego tez mocno go rudzielec lapie... rozbierz dokladnie cale wnetrze taka moja rada... ja osobicie jak robilem swojego byl rozebrany na maxa zostala tylko deska i silnik....
-
niechce sie czepiac ale nie
zdjoles dywanikow itp... jak patrze na skale rdzy w twoim swifcie jestem prawie pewny ze w
okolicach recznego tez mocno go rudzielec lapie... rozbierz dokladnie cale wnetrze taka moja
rada... ja osobicie jak robilem swojego byl rozebrany na maxa zostala tylko deska i silnik....Oczywistym jest że robie także podłoge od wewnatrz Na pierwszy ogień poszły w/w elementy :)P.s. a dywaniki itp. byly już zdjęte i wszystko dokładnie przejrzane pod kątem rudej Wkrotce kolejne zdjęcia z prac blacharskich- wszelkie szlify spawów+ zabezpieczenie , szpachlowania etc.
-
Co to za latka w nadkolu za przednim prawym kolem? ta przy rancie blotnika?
pomalu do przodu leci, na gwiazdke moze go odbierzesz;]
Koles mowil ze wspawa mniej reparaturek ale widocznie swift potrzebowal wiecej jak mowisz.
tym mocowaniem stabilizatora nie masz co sie przejmowac, koles weznie szlifierke, spawarke i porobi to dokladnie w pare godzin;] -
Obejrzyj dokładnie mocowanie wahaczy bo przy takiej ilości rudej mogą już ładnie schrupane :szalone:
-
Obejrzyj dokładnie mocowanie
wahaczy bo przy takiej ilości rudej mogą już ładnie schrupane :szalone:Mocowania wahaczy oglądałem dookładnie pół roku temu jak kupowałem GTI.Ich bardzo dobry stan był jednym z głównych powodów nabycia w/w egzemplarza. a co do rdzy to uwierz mi że na ten wiek auta bedącego w normalnej eksploatacji nigdy powazniej nie robionego pod względem blacharskim -jest bardzo dobrze. szczerze- śmię twierdzić że 90% GTI klubowych jezeli niebylo nigdy robionych w newralgicznych miejscach mają co najmniej taki stan jak u mnie.
-
troche sie dziwie że zamiast wstawic nowe uzywane drzwi, pokusiłeś się na szpachlowanie starych jak dla mnie to sie właśnie nazywa fuszerką :lizulizu: