[GTI mk3 ] Angelleyes Projekt: Suzuki Swift 1.3 GTI '93 Black Edition
-
Biały jest the best po wizualnie się bardziej potęzne wydaje...i basta!
-
Hmmm....:) Spodziewałem się troszke większego odzewu w temacie blacharskim ...czyżby nikt nie spawal jeszcze reperaturek tylnych? hehe....zapewne w wiekszości przypadków"na tapecie" szpachlowanie...
wojtas7 chyba spawał w rajdówce Poszukaj jego tematu
-
Blachy do Swistaka wkoncu dotarły Mała ciekawostka- Klokkerholm dedykował je także Cultusowi Wkrótce
zamieszcze więcej zdjęć z prac blacharsko-lakierniczych) -
cultusowi bo z tego co mi sie zdaje to blacharsko sie nie roznia, ale juz sie nie moge doczekac az zobacze te auto po odebraniu od blacharza;]
-
Zgodnie z obietnicą zamieszczam kilka fotek z prac blacharskich Z pierwszych oględzin, po zdjęciu progów, błotników, zderzaka tylnego - okazało się faktycznie że jest całkiem dobrze.:) Poza progami (wymiana blachy zewnętrznej) i szpachlowaniu błotnika tylnego( widoczne na zdjęciu) - Wcześniejszy własciciel praktycznie od nowości nic wiecej nie robił:)I dobrze :)-chociaz nic nie jest spaprane i mogę zrobic to porządnie Jak pisałem w poście wyzej zdecydowałem się na całościowy remont blacharki-a więc: Wymiana błotników przednich x2, wspawanie reperaturek tylnych x2, wymiana progów x2, wymiana mocowania tylnego zderzaka, wyspawanie podłogi- wszelkich "rdzawek". Nie obeszło się jednak bez szpachli-było troche wgniotek parkingowych. Wszelkie elementy blacharskie są wysokiej jakosci-KLOKKERHOLM. Mam nadzieje że przy dobrym zagruntowaniu i zabezpieczeniu -GTI przejedzie kilka ładnych lat bez generalnego remontu blacharskiego.
Duży szpachel na drzwiach powyżej oczywiście będzie starty bardziej
-
Zgodnie z obietnicą zamieszczam kilka fotek z prac blacharskich
Ładny rodzynek się szykuje
Nie spiesz się, rób wszystko powoli i dokładnie, to będzie piękne GTi -
Ładny rodzynek się szykuje
Nie spiesz się, rób wszystko powoli i dokładnie, to będzie piękne GTireparaturki tylnie moim zdaniem wygladaja fajnie, gruba blacha nie to co w tych z allegro za 100zl;] nom troche do roboty jest, ale sie nie spieszy;]. Ciekawe tylko czy ten rekin wyleci z dachu;]. ogolnie naprawde pozytywnie;]
-
Ciekawe tylko czy ten rekin wyleci z dachu;].
Mam nadzieje ze popłynie ;)-choc jak sam Widziałeś może być przykręcony do dachu ...zdejmie się podsufitke to się wyjaśni.
-
Chyba w przeszlosci byla mala buba w tyl, bo widze belka pogieta ? W sumie to nie wyglada tak zle calosc, chociaz z drugiej strony mk3 to nie taki stary samochod...
-
Chyba w przeszlosci byla mala buba w tyl, bo widze belka pogieta ? W sumie to nie wyglada tak zle calosc, chociaz z drugiej strony mk3 to nie taki stary samochod...
Była parkingówka z tego c mi wiadomo i po ogledzinach zderzaka to raczej prawda. Co do wyglądu to jest bardzo dobrze Xsystoff nie Chciałbyś widzieć swojego obecnego auta zanim Wojtas wyspawałreperaturki ;)ciekawe czy zadbał o odpowiedniej jakości blachy...jeżeli nie- to z pewnością Przekonasz się o tym wkrótce. Co do starości to każde auto powyżej 10 lat jest Stare
-
Jedno jest pewne - ja na pewno nie bede dlubal w tym, jak wyjdzie rdza to go sprzedam po prostu, a mam nadzieje ze jeszcze 3 lata pociagnie bez zadnych dziur nie liczac przedniego blotnika
-
Jedno jest pewne - ja na pewno nie bede dlubal w tym, jak wyjdzie rdza to go sprzedam po prostu, a mam nadzieje ze jeszcze 3 lata pociagnie bez zadnych dziur nie liczac przedniego blotnika
o Ty zbóju
Jak możesz -
o Ty zbóju
Jak możeszDobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
-
Dobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
za 3 lata to zapomnisz o takim aucie jak Swift GTi
-
za 3 lata to zapomnisz o takim aucie jak Swift GTi
Bynajmniej Przecież się zmieści z GV pod jednym dachem
-
znaczy sie tylnia belka w realu nie wygladala jak po uderzeniu, poprostu jest strasznie pognita az z dolnych mocowan zderzaka zostal makaron. mk3 nie mk3 pamietaj ze to swift;]
-
Dobrze dobrze,może zostanie w klubie,Tylko,żeby mi go nie katował
Full emeryt style, zadnego scigania
-
znaczy sie tylnia belka w realu nie wygladala jak po uderzeniu, poprostu jest strasznie pognita az z dolnych mocowan zderzaka zostal makaron. mk3 nie mk3 pamietaj ze to swift;]
No tak, Swift jest Swift
-
.........dotarły także progi wkrótce zamieszcze foki ze spawania i "pasowania" auta.
-
Heh, normalnie jak bym patrzył na swojego Świstaka, wszystko w proszku. Gratuluję odwagi, dołączyłeś do grona "czubków" którzy porwali się na blacharkę w Swifcie Koledzy dobrze podpowiadają, jak już coś robisz, rób to dokładnie, powoli. Blacharka to blacharka, zrobisz coś na szybko, za rok odpadnie. Zwłaszcza że pogoda robi się coraz mnie sprzyjająca lakierowaniu. Czekamy na rezultaty