[All] Reflektory
-
Jak się sprawują Wasze reflektory? Ja na swoje narzekam, zwłaszcza gdy nocą jedzie coś z przeciwka. Z lewej mam Tyc już z mlecznym szkłem, z prawej depo, w miarę dobre, ale też zaczyna wypalać plastik...
Czy zamienniki są tak fatalne?
-
A pytam, bo małżonka moja rozmawiała z kimś ostatnio i przyniosła tezę, jakoby trzeba było wymieniać reflektory co 3-4 lata.
Ja sobie myślę o jakiś mocniejszych żarówkach. Nie ksenony czy tym podobne, ale coś normalnego, z homologacją, ale świecącego mocniej niż standard. -
Sprzedaje zamienniki... DJauto, depo itp badziewie!=
Osobiście zakupiłem do swoich autek SS mk4 oraz volva v40 lampy przednie DEPO
Są jak wiadomo o połowę a może wiecej tańsze...
Ale wracając do tematu..
jakiś czas jeżdziłem jedna prawie nowa depo odbłyśnik drga, gorzej swieci... prawa lampa oryginalna valeo niewypalona, świeci o niebo lepiej, nie ma drgań, silikon lub inna guma jest o wiele trwalsza. Dodam iż jest wiele zwrotów, tj nowe lampy zaparowują! Może moja wypowiedz komuś się przyda, zauważ iż sprzedaje zamienniki, nie polecam tych najtanszych do montowania we własnych, prywatnych autkach. -
A pytam, bo małżonka moja rozmawiała z kimś ostatnio i przyniosła tezę, jakoby trzeba było wymieniać reflektory co 3-4 lata.
Ja sobie myślę o jakiś mocniejszych żarówkach. Nie ksenony czy tym podobne, ale coś normalnego, z homologacją, ale świecącego mocniej niż standard.Jesli zaczyna Ci wypalac plastik to moim zdaniem wsadzanie zarowek o wiekszej mocy jest bezsensowne.
Mi kiedys sie zdazylo ze tez wypalalo plastik ale to bylo w zamiennikach, na oryginalnych lampach bylo all ok(zamienniki wiadomo slabiej sa wykonane). Osobiscie wolal bym chyba kupic uzywana oryginalna lampe cala niz nowy zamiennik. Xenony wytwarzaja mniej ciepla wiec nic by nie wypalaly ale no wiadomo nie bedzie to zabardzo na legalu. Ogolnie teraz wsiadajac znowu do swifta stwierdzilem ze te auto ma swietne swiatla(jakies biale philipsopodobne zarowki) ale owiele lepiej oswietladaja droge niz chocby w BMW e36. -
Zastanawiam się nad innym patentem. W miejsce na halogeny wepchnąć lampy do jazdy dziennej. Tylko czy na takim zestawie można jeździć nocą?
-
Zastanawiam się nad innym patentem. W miejsce na halogeny wepchnąć lampy do jazdy dziennej. Tylko czy na takim zestawie można jeździć nocą?
jak sama nazwa wskazuje są to światła do jazdy dziennej, nie nocnej ...
-
Generalnie też muszę coś zrobić ze światłami. Jak na razie odpuściłem sobie bi-xenony, za drobi gips i brak legalności na drodze...
Opcja z żarówkami 90/100W też odpada, mam oryginalne reflektory z seryjnymi żarówkami i nie chce spalić odbłyśników.
W tej chwili mam na oku:
http://cgi.ebay.ie/OSRAM-NIGHTBREAKER-H4...=item3ca673fccd
http://cgi.ebay.ie/H4-Osram-Silverstar-b...=item45ef17c090Chcę żeby świeciło lepiej ale całość pozostała legalna...
-
Jak się sprawują Wasze reflektory? Ja na swoje narzekam, zwłaszcza gdy nocą jedzie coś z przeciwka. Z lewej mam Tyc już z mlecznym szkłem, z prawej depo, w miarę dobre, ale też zaczyna wypalać plastik...
Czy zamienniki są tak fatalne?W cenie badziewnych zamienników warto chyba kupić używane oryginały w dobrym stanie... Tylko nie przez aukcję, raczej trzeba obejrzeć osobiście
-
Cześć. Co do mocniejszych żarówek do reflektorów do polecałbym Ci żarówki tej samej mocy watt ale o lepszej wydajności i przedłużonej żywotności zarazem - Philips Night Guide, sam na nich jeżdżę i fajnie się spisują. Supe rozkładają światło, tak żeby innych nie razić ale też abyś sam dobrze widział.
Natomiast pomysł z zamontowaniem świateł dziennych zamiast halogenów to fajna myśl. Są dość nisko więc trza je będzie ustawić w górę tak aby w oczy kierowcom waliły. Jak się ściemni - natychmiast wyłączać aby nie raziły. Można o tym pamiętać i robić to zawsze ino nie wiem czy aby nie jest taki przepis kodeksu drogowego żeby automatycznie dzienne się wyłączały gdy włączasz mijania. No i minusem jest to że halogeny tracisz.. -
W cenie badziewnych zamienników warto chyba kupić używane oryginały w dobrym stanie... Tylko nie przez aukcję, raczej trzeba obejrzeć osobiście
Dokładnie tak bo większość oferowana na aukcjach i nie tylko to niestety Angliki
A co do ceny to niestety używane oryginały są sporo droższe od nowych zamienników...