[GTi mk2] Przemask84 Projekt: Renowacja Swifta GTi rocznik 89`
-
nie no chyba miesa jest na 50-51mm wiec na 49mm zostaje go troche nie ma problemow ani waracji, tylko trzeba pojezdzic i ustawic przepustnice bo oryginalna od gti ma dodatkowy kanal powietrza od wolnych, a tu trzeba uchylic przepustnice i dopiero potem ustawiac tps-a wlasnie cos mnie korcilo zapytac dlaczego kupiles od p11
-
przemask84 kupiles
zla przepustnice, to nic ze bedzie pasowac na rozstaw srub ale beda problemy z zalozeniem
kolka i naciagnieciem linki.
I tak wlasnie jest jak sie
nie czyta postow pisanych na ten tematZdarzyłem zauważyć ze będą problemy z zamontowaniem linki. Czy wielkie, to się okaże. Posty czytałem nie raz, ale nigdzie nie znalazłem wyraźnej informacji że to musi być P10.
-
byly linki do zalacznikow na starym zlosnikiu jak ma wygladac przepustnica ale niestety po zmianie na nowy wszystko pieprzło
-
Zdarzyłem zauważyć ze będą
problemy z zamontowaniem linki. Czy wielkie, to się okaże. Posty czytałem nie raz, ale nigdzie
nie znalazłem wyraźnej informacji że to musi być P10.Jak już założysz przepustnicę, daj znać, jak odczucia po samej tylko wymianie przepustnicy w seryjnym Swifcie GTi (bez zwiększania ciśnienia paliwa) i jak wygląda sprawa wysokich obrotów (czy nie jest za ubogo) Będę wdzięczny za informacje. Bo do tego samego szykuję się w moim GTi (oczywiście po ogarnięciu tematu klina na wale - no ale tutaj to już tylko czekać na zamówione w ASO części pozostało)
Pozdr.
-
toxim blagam najpierw wyzuc drut-mody ze swojego samochodu bo wstyd...
-
toxim blagam najpierw wyzuc
drut-mody ze swojego samochodu bo wstyd...każdy ma własne auto i niech się nim zajmie ... pilnuj swojego
-
Witam wszystkich po dłuższej nie obecności, przez ten czas moje auto przeszło parę nodyfikacji które zaraz zilustruję.
Na pierwszy ogień poszedł kubeł Mirco RC w zamian za seryjny fotel kierowcy.Marcin
Dolot - Małe porównania
Strojenie TPSa
I efekt końcowy wraz z zamontowanym BLOSem
[img]http://lh3.ggpht.com/_pyom5IueRno/S7eZ-U2ySQI/AAAAAAAABb4/DH5K65ksoPA/s800/Zdjęcie110.jpg[/img]
We wszelkich modach pomagali mi Marcin z Krzyśkiem
-
Nooo wreszcie zamieściłeś fotorelacje
Z fotelem nie było na całe szczęście dużo roboty, gorzej wypadł dolot i kombinacje z nim związane
Pokaż jeszcze fotkę z tym pięknym elektrycznym gniazdkiemps.
hehe zapomniałem że mi zdjęcie zrobiliście w tym fotelu
będzie trzeba się umówić wreszcie na jakieś picie z okazji tego żeby się fotel nie rozpadł i dolot nie rozsechł heheheh -
Przypominam o wolnej chacie u Przemka...
Poczekajcie jeszcze tydzien po swietach to sie moj swap opije jeszcze co by dobrze ganialo 2.0 dohc
W tej fotorelacji brakuje mi jeszcze kilku kluczowych zdjec, w tym slynnego analnego penetratora jaki znalezlismy w garazu
Fotel pikus, z dolotem rzezba ale i tak dalo rade. Lepiej blosa wystroj...
-
Gratulacje, dobra robota
Na hamownie go! -
We wszelkich modach pomagali
mi Marcin z KrzyśkiemA co to wąż od LPG?
-
A co to wąż od LPG?
No ciezko zeby byl BLOS, a nie bylo LPG....
-
no i to mi sie podoba!, dobra robota!. a otworzysz z kabiny bagaznik?:P
duzo problemu miales z tps'em? -
robota!. a otworzysz z kabiny bagaznik?:P
Otworzy sie bez problemu Wszak mieli do pomocy inzyniera
duzo problemu miales z
tps'em?Ten inzynier co mieli go do pomocy to z wydzialu elektrycznego
TPS z miernikiem i szczelinomierzem to Pan Pikuś. Najwieksza trudnosc to wypiac kostke z TPS`u bo siedzi cholernie ciasno.
-
hehehe widzę panowie że mnie wyręczyliście Marcin o jakie gniazdko chodzi? a analnego penetratora nie będzie! i hu..!
Erde jeszcze jest parę ważniejszych rzeczy do ogarnięcia wszak magnolia za pasem a funduszy jak na lekarstwo
-
Przy okazji wrzucę parę fotek i on borda z ostatniego kajtka
upalanko i jego skutki
i On bordziol
http://www.youtube.com/watch?v=l_cQcqbyGeg
Jest to pierwszy przejazd i nie ma co ukrywać ze respekt przed krawężniakami dał się we znaki co zresztą widać
-
Na pierwszy ogień poszedł
kubeł Mirco RC w zamian za seryjny fotel kierowcy.szczęściarze z bocznymi mocowaniami
P.s: coś ten kubeł strasznie płaski ... pasami zwykłymi idzie się zapiąć -
P.s: coś ten kubeł strasznie
płaski ... pasami zwykłymi idzie się zapiąćZłudzenie, trzyma genialnie
-
Złudzenie, trzyma genialnie
kupuj szele, nie gadaj :]
-
git robota ten dolot byl liczony w koncu? poza tym musisz go odseparowac od silnika i jakis przewod zimnego powietrza dopuscic