Problem z hamulcami
-
Witam wszystkich użytkowników Swifta. Może kiedyś był już poruszany taki tema ale nie znalazłem go na forum. Mianowicie mam problem blokowały mi sie zaciski hamulców dokonałem pełnego wyczyszczenia układu wraz z wymianą klocków i płynu w układzie i niestety okazuje sie ze prawy zacisk nadal po przejechaniu paru kilometrów zaczyna sie blokowac moze ktos wie gdzie szukać przyczyny z góry dziękuje za pomoc
-
Może być tak że zacisk jest już tak skorodowany że będzie potrzebna wymiana na nowy/inny używany...
-
Może być tak że zacisk jest już tak skorodowany że będzie potrzebna wymiana na nowy/inny
używany...Dzięki za pomoc. Niestety korozja zacisków odpada rozebrałem ja i są bez śladów korozji wyczyscilem nasmarowałem specjalnym preparatem i lipa.
-
Dzięki za pomoc. Niestety korozja zacisków odpada rozebrałem ja i są bez śladów korozji
wyczyscilem nasmarowałem specjalnym preparatem i lipa.
Musisz wymienic ta gumke uszczelniajaca (taka o przekroju kwadratu), co siedzi na tloczysku, ona pracuje w taki specjalny sposob ze powoduje powrot tloczka. Pozdrawiam -
Musisz wymienic ta gumke uszczelniajaca (taka o przekroju kwadratu), co siedzi na tloczysku, ona
pracuje w taki specjalny sposob ze powoduje powrot tloczka. PozdrawiamOgromne dzieki w poniedzialek smigam do sklepu mam nadzieje ze beda mieli i wymieniam jak da to porzadany efekt to za ras dam znac czy pomoglo.
-
Ogromne dzieki w poniedzialek smigam do sklepu mam nadzieje ze beda mieli i wymieniam jak da to
porzadany efekt to za ras dam znac czy pomoglo.I lipa wymieniłem tą gumke i niestety po przejechaniu paru kilometrów blokuja sie spowrotem jakas masakra
-
I lipa wymieniłem tą gumke i niestety po przejechaniu paru kilometrów blokuja sie spowrotem
jakas masakrasprubój na wciśniętym pedale odkręcić odpowietrznik i pompować, żeby syfy wyleciały(odpowietrznik cały czas odkręcony).wypompuj z pięćdziesiątkę i na wciśniętym pedale zakręć odpowietrznik. oczywiście trzeba to robić we dwoje. pilnuj stanu płynu w zbiorniczku. powodzenia. pewnie już to naprawiłeś, ale może rada przyda się innym.
-
Wymień przewód elastyczny.
Pozdrawiam