[1.0] 1999 GL - Jakieś tulejki... jak to nazwać?
-
Widzisz... po pierwsze, to jest ASO. Autoryzowana Stacja Obsługi. Oni mają ceny 8-10 x większe,
niż zamienników. Serio. Tylko... dostań zamienniki...
Tylko, że to jako zamiennik nie występuje. Po prostu trzeba wyczaić sklep, który ma takie szpeja i dobrać. Ale w Krakowie nie znalazłem.znajomemu mechanikowi, ktory weźmie połowę ceny. Poza tym, jak kupujesz używ skrzynię,
zwykle bez wodzika.
Poza tym nie wiesz w jakim stanie trafisz wodzik, może być bardziej wyrobiony od Twojego. -
Odgrzebuję temat, tuleje od Tico maja takie same numery katalogowe, zamówiłem zestaw 8 tulejek za 39zł - zamienniki do Tico - jak założe dam znać czy pasują.
-
Pasują tulejki od Tico ale nie wszędzie z czego pamiętam. W swifcie brata tak zrobiłem bo mówił że ma być tanio. Cena tych tulejek była niecałe 30zł więc tanio. Tylko żeby to wymienić to trzeba się troszkę napocić bo nie jest łatwo.
A jeśli chodzi o nazwę tych tulejek: Tulejki wybieraka skrzyni biegów.
Pozdrawiam -
W tiko też to robiłem i nie mam dobrych wspomnień, 2 tulejki wymieniałem 3 godziny i resztę olałem. Tulejek potrzeba 8 o ile się nie mylę i wszystkie 8 ma te same numery katalogowe. Tak więc teoretycznie wszystkie powinny pasować. Dziś wejdę pod auto i się okaże co i jak.
-
Tulejki pasują wszystkie
Niestety nie rozwiązało to mojego problemu, nowe tuleje, nowy olej w skrzyni a biegi 1 3 5 dalej trzeba wciskać na siłę .. -
a poduszki silnika całe są ?
-
a poduszki silnika
całe są ?Na to nie wpadłem, sprawdze.
-
Jak auto ma powyżej 150kkm, to można prawie w ciemno poduchy wymieniać
-
Hmmm, ma 165000 z tego 120000 zrobiła kobieta
Jak tylko będe miał chwilę zajrzę na kanał. Drogie takie poduchy ? -
Drogie i rzadkie. Poduszkę tylną skrzyni można "regenerować" poprzez zalanie jej klejem do szyb, nie można jednak z tym przesadzać (nie robić tak ze wszystkimi poduszkami), bo kultura pracy 3 cylindrowego silnika nie pozwala na taki zabieg, chyba, że jest się masochista, albo lubi się drgania.