linka prędkościomierza
-
Czy linki predkościomierza roznia sie w poszczegolnych modelach od siebie?? Ja mam silnik z suzki vitara 1.6 ale kokpit z cooltusa, nie zdazylem wymontować starej a jestem na wakacjach w Polandzie to bym se sprawił nóweczke... Chodzi konkretnie czy kazda linka ze swifta podejdzie do kazdego modelu swifta i na odwrót... ....pozdrowionka!
-
Nie chciałem tworzyć nowego tematu, bo to właśnie o to chodzi, więc napiszę tu.
Dzięki informacji od kolegi @likaon dowiedziałem się, że strzeliła mi dziś linka od prędkościomierza (jechałem sobie spokojnie autostradką i nagle licznik zjechał do zera, a po jakichś 1-2 km wywaliło "check engine").
I teraz moje pytanie, bo na razie nie znalazłem nic innego. Czy linka od Matiza o taka podejdzie u mnie? Na pierwszy rzut oka wygląda dość podobnie, ale pewnie diabeł tkwi w szczegółach.
Jeśli ta jest niepasująca to wiecie może gdzie znaleźć właściwą albo macie jakieś nr katalogowe takowych?
Z góry dzięki za pomoc! :)
-
@BPX33 chyba nie podejdzie. Najlepiej mieć wyjęte z konkretnego modelu, mając 1.0 linka z 1.0, bo jest przesunięta skrzynia względem modelu 1.3 a już o 1.6 nie wspomnę.
-
Poszedłem sobie dziś rano przed pracą do IC i przywieźli mi linkę do Fiata UNO za niecałe 45 PLN-ów.
Pewnie w piątek spróbuję wytargać moją i zobaczyć czy ta z UNO do czegokolwiek podejdzie.
Poza tym obdzwoniłem kilka sklepów z częściami do japońców w Warszawie, ale nigdzie nie mają. Zadzwoniłem też do ASO... 349 PLN. :O -
@BPX33 no dobra ale to chociaż wsadzileś glowę pod maskę aby sprawdzić czy tylko nie wysunęła się ze skrzyni ? Mi to pękła bo była od 1.0 a powinienem mieć od 1.3
-
@likaon napisał w linka prędkościomierza:
@BPX33 no dobra ale to chociaż wsadzileś glowę pod maskę aby sprawdzić czy tylko nie wysunęła się ze skrzyni ?
Tuż przed telefonem do Ciebie to zrobiłem ;)
Jest jeszcze jakieś 0,01% szansy, że wypadła z zegarów... Ale to sprawdzę dopiero w piątek jak zacznę grzebać w tym temacie.