[moje auto] VW Golf III by Przemo
-
Witam, w tym temacie będę na bieżąco zapisywał wszystkie zmiany jakie będą się dokonywać w moim golfie oraz jakieś naprawy
Na początek coś o aucie, zwykły golf III z 1995 roku. Zawieszenie jest zmienione na obniżone (sprężyny oraz amortyzatory) z 3 stopniową regulacją wysokości, obecnie auto stoi na najwyższym ustawieniu, niżej się nie dało ze względu na wysokość opony, może na wiosnę przyjdą alu na niskim profilu albo poszerzona stal to wtedy się go rzuci jeszcze niżej
Tydzień temu auto wrócił od lakiernika, były konserwowane progi, robiony błotnik prawy przód (ogranicznik od bramy przyatakował nas jak wjeżdżaliśmy za szybko ) oraz wszystkie pozostałe nadkola bo wychodziły "wykwity", tak to wyglądało przed: -
Na chwile obecną auto wygląda tak:
-
Ładny Golfik.
Tarcze zegarów samemu zmieniałeś? Dużo jest z tym roboty?
Zegary masz takie same jak ja i chciałbym u siebie też wstawić jakieś inne tarcze i przy okazji zmienić podświetlenie. -
Ładny Golfik.
Tarcze zegarów
samemu zmieniałeś? Dużo jest z tym roboty?
Zegary masz takie
same jak ja i chciałbym u siebie też wstawić jakieś inne tarcze i przy okazji
zmienić podświetlenie.Jak go kupiłem to już takie były, podświetlenie jest też inne bo jest indiglo. Rozkręcałem deske i powiem, że nie ogarniam tego co tam jest z tymi kablami do indiglo, są puszcze zasilające zupełnie nowe bo cała deska świeci na niebiesko i podejrzewam, że to właśnie z nimi było najwięcej zabawy, poszukaj na forum seata albo vw powinno być coś o zmianie podświetlenia na indiglo. Tak to to świeci po zmroku fota robiona komórką, więc jakość słaba.
-
Jak go kupiłem to
już takie były, podświetlenie jest też inne bo jest indiglo. Rozkręcałem deske i
powiem, że nie ogarniam tego co tam jest z tymi kablami do indiglo, są puszcze
zasilające zupełnie nowe bo cała deska świeci na niebiesko i podejrzewam, że to
właśnie z nimi było najwięcej zabawy, poszukaj na forum seata albo vw powinno być
coś o zmianie podświetlenia na indiglo. Tak to to świeci po zmroku fota robiona
komórką, więc jakość słaba.Kiedyś na Allegro widziałem jakieś gotowe zestawy do podświetlenia deski i nawiewu ale koszty były spore i taniej by wyszło samemu jakieś diodki zakupić i porzeźbić.
Masz regulację intensywności podświetlenia deski? Bo czadu daje to podświetlenie.
Ja ze swojego jestem zadowolony, tylko że znudziło mnie się troszkę i chciałbym mieć coś takiego (Golf IV):
EDIT:
Dobra, już mam co nieco.
-
No mam coś w podobie tylko do tego jeszcze indiglo, ogólnie chodzi o to, że indiglo to jest folia świecąca i tak np pod tarczami jest ta folia i pod panelem nawiewów też, mogę zdjąć panel od nawiewu i Ci zrobić foto jak to wygląda i dlatego, że to jest folia i świeci jako całość daje to czadu, regulacja podświetleniem ściemnia tylko te okienka czerwone z przebiegiem i godziną Na początku nie powiem raziło mnie to nieraz aż w nocy (do domu jadę typową trasą bez latarni), ale teraz już przywykłem
-
oj, przydałyby się alufelgi..
-
Takie 17" by mu się przydały
-
Takie 17" by mu się
przydałyO taaa i by już w ogóle nie jeździł Póki co mam ważniejsze wydatki, jak będę miał wolny cash to bankowo coś wejdzie albo alu albo szeroka stal.
-
No mam coś w
podobie tylko do tego jeszcze indiglo, ogólnie chodzi o to, że indiglo to jest folia
świecąca i tak np pod tarczami jest ta folia i pod panelem nawiewów też, mogę zdjąć
panel od nawiewu i Ci zrobić foto jak to wygląda i dlatego, że to jest folia i
świeci jako całość daje to czadu, regulacja podświetleniem ściemnia tylko te okienka
czerwone z przebiegiem i godziną Na początku nie powiem raziło mnie to nieraz aż
w nocy (do domu jadę typową trasą bez latarni), ale teraz już przywykłemCo do paneli nawiewu to w zeszłym roku jeszcze widziałem jakieś gotowe zestawy do montażu.
Ja chciałbym mieć tak jak do tej pory, czyli czarne tarcze zegarów ale podświetlenie samych cyferek na niebiesko a wskazówki na czerwono.Regulacja ośw. zegarów i nawiewu to dla mnie zbędny bajer, praktycznie tego nie używam.
-
205/40 ZR17 wygląda super na golfie 3 w połączeniu z obniżonym zawieszeniem
Jak się jeździ dobrze...po równym asfalcieNajlepszy kompromis pomiędzy wyglądem a prowadzeniem to 195/50 R15.
-
Po długiej ciszy w temacie czas coś napisać
Po "jajach" jakie wyszły z bezpiecznikami, które się nie spaliły tylko stopiły puszczając dalej prąd a tym samym jarając instalacje świateł była konieczna wizyta u elektryka. Cała wiązka świateł była robiona od nowa, ucierpiała też lampa, która wygląda jak poniżej. Dzisiaj w końcu znalazłem czas i ja wymieniłem. Niestety nagle zaczęło padać i w sumie jeszcze nie podłączyłem jej, ale to zrobie zaraz jak przestanie padać no i wieczorem jako tako wyreguluje a w pon podjadę na stację diagnostyczną, żeby diagnosta to zrobił już profesjonalnie Poniżej pare fotek z dzisiejszej akcji, jak przestanie padać to dorzucę jeszcze jakieś.
Poniżej również fotka co zostało z oryginalnej kostki w lampie po zwarciu, czyli druty
Zdjęcia robione kalkulatorem także z góry przepraszam za ich jakość -
Wczoraj był dzień dla golfa, 4 godziny pucowania, odkurzania, porządkowania itd. Przy okazji sprawdziłem sposób Leo z wycieraniem auta do sucha pieluchą tetrową i muszę powiedzieć, że lepszy niż irchą, bo przynajmniej mi nie pozostawały na szybach smugi. Fotki jutro będą. Dzisiaj golf przeszedł śpiewająco przegląd, Pan diagnosta stwierdził, że rzadko widuje tak zadbane i w takim stanie technicznym auta w tym wieku
-
sprawdziłem sposób Leo z wycieraniem auta do sucha pieluchą tetrową i muszę
powiedzieć, że lepszy niż irchą,Dzisiaj golf przeszedł śpiewająco przegląd, Pan diagnosta
stwierdził, że rzadko widuje tak zadbane i w takim stanie technicznym auta w tym
wiekuI tak ma być! Jeśli się lubi, to się dba.
-
Obiecane zdjęcia Fotel kierowcy mokry bo szyberdach zapomniałem zamknąć do mycia
-
Fajna sztuka
Zrezygnowałeś z planu malowania felg? -
Zakrywaj numery dla bezpieczeństwa
-
Fajna sztuka
Zrezygnowałeś z
planu malowania felg?Malowanie felg jest dalej w planach ale czasu nie ma, no i najpierw muszę dać do prostowania prawy tył bo trafiłem ostatnio w dziurę jak na szutrze leciałem bokiem Teraz z resztą ogarnąłem nową pracę więc możliwe, że skuszę się na jakieś aluski.
-
Zakrywaj numery dla
bezpieczeństwaW sumie to zapomniałem o tym nawet
-
Co to to białe pod pokrętłami nawiewu?
Nie chcesz się zamienić na liczniki?