[chris2233] Co dziś dłubałem w Cordi - vol.1
-
Być może opona jest
też uszkodzona, albo felga, albo jedno i drugie - oglądając ściągnięte koła nic
niepokojącego nie zauważyłem.
A ściągało i
telepało kierą mocno...
Jeśli nie sprzedam,
to przed zimą się dowiem co było przyczyną - jak będę zmieniał opony na zimówki.Dziś przy okazji wymiany wszystkich czterech kapci na zimowe okazało się, że jedna z opon się rozwarstwiła.
Całe szczęście, że to tylko opona a nie np. wina felgi.Ps. wszystkie cztery laczki letnie poleciały do kosza.
Teraz na przodzie są Vredestein SnowTrac2 185/60/14, a z tyłu Goodyear UltraGrip 185/60/14Może troszkę wcześnie zdecydowałem się na zmianę opon, ale musiałem to zrobić z racji jednej letniej uszkodzonej.
Dzięki temu uniknąłem akcji z kolejkami i zapisywaniem się do wulkanizatora. -
wcześnie zdecydowałem się na zmianę opon,
Ja już dawno na zimówkach
-
Ja już dawno na
zimówkachCały rok?
Nowe kołpaczki. Z Biedronki.
-
Cały rok?
Nowe kołpaczki.
Z Biedronki.Trytki też?
-
Trytki też?
Nie wiem co Cię tak bawi.
To, że zapobiegam ewentualną stratą kołpaków, a przez co przymusowym zakupem kolejnego kompletu?Lepiej zapobiegać niż leczyć, a opaski aż tak mocno widoczne nie są.
-
Nie wiem co Cię tak
bawi.
To, że zapobiegam
ewentualną stratą kołpaków, a przez co przymusowym zakupem kolejnego kompletu?Jak są dobrze zamontowane to nie powinny odpaść
Lepiej zapobiegać
niż leczyć, a opaski aż tak mocno widoczne nie są.Ostatnio mijałem się z właścicielem skody,któremu ładnie te trytki latały
-
Jak są dobrze
zamontowane to nie powinny odpaśćJak są krzywe ranty felg to mogą odpaść.
Więc chyba lepiej jak człowiek zainwestuje w 4szt. trytek po 30gr/szt. niż w nowe felgi.Ostatnio mijałem
się z właścicielem skody,któremu ładnie te trytki latałyNa moim zdjęciu też latają?
-
Straż Miejska nie lepi mandatów za parkowanie na trawie
U mnie pod pracą co jakiś czas ludzie tak parkujący mają założone blokady na koła.
-
Straż Miejska nie
lepi mandatów za parkowanie na trawie
U mnie pod pracą co
jakiś czas ludzie tak parkujący mają założone blokady na koła.Licząc do chodnika jest to teren prywatny.
-
Montaż nowego radia.
Jeszcze tylko pozostała wymiana anteny i tu jest klops, bo nie wiem na jaką się zdecydować.
Obecną (fabryczną) w błotniku przednim chcę pozostawić jako ozdobę i zarazem wstawić jakąś uniwersalną.
Poradzicie jakąś? (dachowa odpada, fajnie by wyglądała ale za dużo rzeźby...)
-
Poradzicie jakąś?
(dachowa odpada, fajnie by wyglądała ale za dużo rzeźby...)Ja w swifcie miałem między siedzeniami położonego takiego bata z poloneza Polecam
-
Ja w swifcie miałem
między siedzeniami położonego takiego bata z poloneza PolecamNie no, to ma być dyskretnie zamontowane.
Myślałem nad wewnętrzną, przyklejaną do szyby przedniej czołowej.
Ale na necie jedni piszą, że to nic nie warta zabawka; natomiast drudzy, że świetnie zdaje egzamin.
W zasadzie tunera radiowego używam wyłącznie do słuchania wiadomości, poziom muzyczny już dawno sięgnął dna (i 2 metrów mułu).
-
Myślałem nad
wewnętrzną, przyklejaną do szyby przedniej czołowej.
Ale na necie jedni
piszą, że to nic nie warta zabawka; natomiast drudzy, że świetnie zdaje egzamin.Coś w tym jest, ojciec ma w firmowym bankowozie i w ogóle to nie zdaje egzaminu, z kolei gdzieś indziej już nie pamiętam gdzie, ale sprawowało się to bardzo dobrze, pewnie zależy w dużej mierze to od jakości tego "cuda". Co za radio kupiłeś?
-
Syn miał w Sierze na przedniej szybie a ja mam w Subaru na tylnej. Jednak sa to anteny montowane fabrycznie. Spróbować chyba warto
-
Coś w tym jest,
ojciec ma w firmowym bankowozie i w ogóle to nie zdaje egzaminu, z kolei gdzieś
indziej już nie pamiętam gdzie, ale sprawowało się to bardzo dobrze, pewnie zależy w
dużej mierze to od jakości tego "cuda".Mają ponoć wbudowany już wzmacniacz, dlatego antenę trzeba od razu podpiąć do prądu.
Jakość sygnału pewnie też jest zależna od odległości nadajnika, na szczęście u mnie jest to zaledwie kilkanaście km (biorąc pod uwagę jazdę po całym mieście).Co za radio kupiłeś?
Poznajesz białe elementy konsoli?
-
Syn miał w Sierze
na przedniej szybie a ja mam w Subaru na tylnej. Jednak sa to anteny montowane
fabrycznie. Spróbować chyba wartoNiecałe 20zł kosztuje, to nie zaszkodzi spróbować.
-
Tak jak wspomniałeś w poście wyżej, te fabryczne mają wbudowany wzmacniacz. Ja u siebie miałem właśnie ten problem, że antena nie była podłączona do prądu. Błąd instalatora radyjka kosztował mnie 50złotych ale teraz zasięg jest nawet w podziemnych garażach
-
Poznajesz
białe elementy konsoli?Swift zurex'a?
-
Tak jak wspomniałeś
w poście wyżej, te fabryczne mają wbudowany wzmacniacz. Ja u siebie miałem właśnie
ten problem, że antena nie była podłączona do prądu. Błąd instalatora radyjka
kosztował mnie 50złotych ale teraz zasięg jest nawet w podziemnych garażachW takim razie wypróbuję.
-
Swift zurex'a?
Nom.
Biała ramka radia już jest srebrna (potraktowana rozpuszczalnikiem )