panel ogrzewania...


  • Użytkownik archiwalny

    witam! mam pytanko jak wyjąć ten panel z suwakami i włącznikiem/wyłącznikiem ogrzewania??? chce go wyjąć bo wentylator działa mi tylko na najszybszym biegu tzn włączam na 1, 2 , 3 i zawsze dziala bardzo szybko...;/ co mnie wkurza i chce zobaczyć co jest nie tak... ale zauwazylem też że jak jest bardzo zimno to działa normalnie ale dopóki się nie rozgrzeje... jak się już rozgrzeje to sam z siebie się na szybkie przełącza... co to może być???


  • Użytkownik archiwalny

    Witam. Musisz najpierw odkręcić tą całą część gdzie są włączniki do awaryjnych kratki do nadmuchu na środku, jak to wyjmiesz tam będą widoczne dwie śruby do odkręcenia tego zestawu suwaków, z tego co pamiętam to wyjmuje się to razem z wentylatorem w komorze silnika, od wentylatora musisz odłączyć masę, jak się mylę niech ktoś mnie poprawi.


  • Użytkownik archiwalny

    Suwaki wyciągasz z nagrzewnicą


  • Użytkownik archiwalny

    a powiedzcie mi dlaczego ogrzewanie działa tylko na szybkich biegach ??? a jak jest zimno to troche jest normalnie ale tylko sie nagrzeje i już tylko wysokie biegi...;/


  • Użytkownik archiwalny

    witam! mam pytanko jak wyjąć ten panel z suwakami i włącznikiem/wyłącznikiem ogrzewania??? chce
    go wyjąć bo wentylator działa mi tylko na najszybszym biegu tzn włączam na 1, 2 , 3 i
    zawsze dziala bardzo szybko...;/ co mnie wkurza i chce zobaczyć co jest nie tak... ale
    zauwazylem też że jak jest bardzo zimno to działa normalnie ale dopóki się nie rozgrzeje...
    jak się już rozgrzeje to sam z siebie się na szybkie przełącza... co to może być???

    Może to jest coś z samym włącznikiem. Nie wiem, ale może jakoś od góry po wyjęciu panelu włączników jest jakieś dojcie do tego przełącznika, skoro nie da się całej tej części wyjąć bez demontażu nagrzewnicy. Może chociaż uda się wyjąć konektorki z włącznika i wtedy posprawdzać prędkości - będzie wiadomo, czy to sam włącznik nawalił.


  • Użytkownik archiwalny

    Właśnie przy okazji byłem w wozie i odkręciłem środkowy panel włączników. Od góry można dojść przynajmniej do wszystkich 3 przewodów podpiętych do tego włącznika. Co do ewentualnego demontażu tego włącznika, to niestety już nie miałem jak popatrzeć, bo moja środkowa konsolka nie da się odpiąć w całości z powodu paru krótkich przewodów będących tam dodatkowo.

    Tak jak pisałem - odpiąć konektorki i pozwierać i patrzeć jak chodzi nawiew - na 95% włącznik jest walnięty...


  • Użytkownik archiwalny

    jest jeszcze inna możliwość. przy wiatraku od nagrzewnicy są bodajże 2 spirale (oporniki) które mają za zadanie sterować szybkością obrotów wiatraka. też tam może być problem. wyjmuje się go bez demontażu nagrzewnicy, więc można sprawdzić


  • Użytkownik archiwalny

    jest jeszcze inna możliwość. przy wiatraku od nagrzewnicy są bodajże 2 spirale (oporniki) które
    mają za zadanie sterować szybkością obrotów wiatraka. też tam może być problem. wyjmuje się
    go bez demontażu nagrzewnicy, więc można sprawdzić

    Na 90% to będzie opornica w nagrzewnicy. Niestety jak ja to chciałem naprawić, to nie było mądrego, który by powiedział, żeby nie rozbierać wyłącznika, który mi się rozsypał w rękach. W plecy byłem kilka dych.


  • Użytkownik archiwalny

    witam! mam pytanko jak wyjąć ten panel z suwakami i włącznikiem/wyłącznikiem ogrzewania??? chce
    go wyjąć bo wentylator działa mi tylko na najszybszym biegu tzn włączam na 1, 2 , 3 i
    zawsze dziala bardzo szybko...;/ co mnie wkurza i chce zobaczyć co jest nie tak... ale
    zauwazylem też że jak jest bardzo zimno to działa normalnie ale dopóki się nie rozgrzeje...
    jak się już rozgrzeje to sam z siebie się na szybkie przełącza... co to może być???

    Mam ten sam problem. Ustawiam na 1 lub 2 i po pewnym czasie przełącza mi się na najwyższe obroty.
    <img src="/images/graemlins/niewiem.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Mam ten sam problem. Ustawiam na 1 lub 2 i po pewnym czasie przełącza mi się na najwyższe
    obroty.

    A czytać umie...? <img src="/images/graemlins/cfaniaczek.gif" alt="" />


Log in to reply