[1.3 8V] Uszczelki/uszczelniacze
-
Jakie uszczelki/uszczelniacze trzeba przy okazji wymienić, jeżeli zabierałbym się za wymianę uszczelniaczy zaworów? Uszczelka pokrywy zaworów, uszczelniacze zaworów, uszczelka pod głowicą, uszczelka kolektora ssącego i dolotowego... to wszystko? Czy coś pominąłem, co trzeba będzie także wymienić przy zmianie uszczelniaczy zaworów?
-
Jakie uszczelki/uszczelniacze trzeba przy okazji wymienić, jeżeli zabierałbym się za wymianę uszczelniaczy zaworów?
Uszczelka pokrywy zaworów, uszczelniacze zaworów, uszczelka pod głowicą, uszczelka kolektora ssącego i
dolotowego... to wszystko? Czy coś pominąłem, co trzeba będzie także wymienić przy zmianie uszczelniaczy
zaworów?można jeszcze simmering wałka rozrządu i oring na aparacie zapłonowym
-
Jakie uszczelki/uszczelniacze trzeba przy okazji
wymienić, jeżeli zabierałbym się za wymianę
uszczelniaczy zaworów? Uszczelka pokrywy zaworów,
uszczelniacze zaworów, uszczelka pod głowicą,
uszczelka kolektora ssącego i dolotowego... to
wszystko? Czy coś pominąłem, co trzeba będzie także
wymienić przy zmianie uszczelniaczy zaworów?Uszczelniacze zaworów można przy odrobinie wprawy wymienić bez zdejmowania głowicy - wtedy tylko uszczelka pokrywy zaworów do wymiany i same uszczelniacze (8 sztuk)
Co zaś się tyczy samych uszczelniaczy to tylko firmy TAKOMA - bo te JC mają zły wymiar i olej spala się litrami - wiem bo takie mi włożono i zaraz zmieniałem i mam spokój.
No i kup sobie ich ze 12 jak nie masz narzędzia do nabijania uszczelniacz bo na 100% Ci się jakiś przetrze