Dziwny odgłos przy skręcaniu
-
Ostatnimi czasy zauwazylem dziwne zjawisko, przy jezdzie na wprost i lekkim skreceniu kierownica w porawo pojawia sie taki dziwne... hmm jak by to nazwac buczenie, nie wiecie co to moze byc? Nasila sie im bardziej przykrecam i w koncu przestaje sie nasilac i buczy dalej, jak odkrece kola z powrotem na wprost to wszystko cichnie.
-
Ostatnimi czasy zauwazylem dziwne zjawisko, przy jezdzie
na wprost i lekkim skreceniu kierownica w porawo
pojawia sie taki dziwne... hmm jak by to nazwac
buczenie, nie wiecie co to moze byc? Nasila sie im
bardziej przykrecam i w koncu przestaje sie nasilac
i buczy dalej, jak odkrece kola z powrotem na
wprost to wszystko cichnie.U mnie to akurat plastikowe nadkole ociera przy skręcaniu. Ale przegub też może być walnięty.
-
Ostatnimi czasy zauwazylem dziwne zjawisko, przy jezdzie na wprost i lekkim skreceniu kierownica
w porawo pojawia sie taki dziwne... hmm jak by to nazwac buczenie, nie wiecie co to moze
byc? Nasila sie im bardziej przykrecam i w koncu przestaje sie nasilac i buczy dalej, jak
odkrece kola z powrotem na wprost to wszystko cichnie.u mnie też słychać ale stukanie przy skręcaniu w prawym przednim kole a co do buczenia to miałem to samo tylko że w tylnich kołach i przy prędkości między 80 - 90 km/h i okazało się że łożyska kręcą się na sworzniu nowe łożyska zachowywały się tak samo wiec napunktowałem punktakiem sworzeń i łożyska już weszły ciężko - trzeba było nabijać i teraz już jest OK