CB Radio + antena za 300 zł jakie wybrać
-
Jednak wybór padł
na coś tańszego i mniejszego
Cb
Radio i
antenka
Jak na początek myślę że starczy. W przyszłości jeśli będzie potrzeba to zakupie
coś z "wyższej półki". Dzięki wszystkim za opinie.
PozdrawiamPytałeś, pytałeś a i tak zrobiłeś po swojemu...
Taka krótka antenka to porażka - jeździłem na takiej kilka godzin z ciekawości (dostałem ją gratis do radia) i od razu założyłem metrową (nawet metrowy hustler był przy niej superancki). Radio też podstawowy w sumie model Alana, ale z nim nie miałem do czynienia więc nie będę się wypowiadał, ale na forach cb piszą o nim "szumofon"
Nie napisałeś w jakim aucie chcesz użytkować ten zestaw, nie wiem czy w Swifcie, czy już to auto sprzedałeś Bo jeśli w Swifcie, to tam pompa paliwa tak zagłusza cb, że i tak korzystanie z niego jest utrudnione/prawie niemożliwe
-
Nie napisałeś w
jakim aucie chcesz użytkować ten zestaw, nie wiem czy w Swifcie, czy już to auto
sprzedałeś Bo jeśli w Swifcie, to tam pompa paliwa tak zagłusza cb, że i
tak korzystanie z niego jest utrudnione/prawie niemożliweE tam, u mnie w swifcie nie było żadnych problemów
-
Radyjko będę użytkował w Renault Clio 2008 rocznik (auto służbowe) Jeżdżę codziennie do Poznania (70km) i chciałem mieć na trasę żeby wiedzieć co i jak. Wybrałem alana 48 ale okazało się że jest za duże wybrałem alana 109 okazało się że jest śmieciarskie. Czy w granicach 300 zł można kupić jakieś radio oraz antenę godne uwagi czy trzeba wydać 500 zł ?
-
A ja mogę polecić tanie radyjko tti 550. Cena niska a ładnie chodzi na małych antenach. Do niej używam sirio triflex oraz tajfun. Anteny montażowe podobne do zwykłych radiowek. Mimo, że ma ok 50cm to zasięg rozmowy spokojnie na 6km i nie trzeba jej chować wciąż.
Tak samo, parę osób ma u mnie tti 770 i także nie narzekają.
Tak samo za 300zł można kupić jakieś radio Yosan i do tego montażowkę tajfun. -
a co powiecie o tym zestawie ? president plus wilson
-
E tam, u mnie w
swifcie nie było żadnych problemówwidocznie u mnie ta pompa coś słabuje...
nawet z Presidentem Jacksonem testowałem i wyło jak diabli
-
a co powiecie o tym
zestawie ?
president
plus wilsontrudno powiedzieć, to jest nowość - musisz popytać na forach cb, albo podjedź do jakiegoś sprzedawcy i jeśli gość będzie profesjonalistą, to pozwoli Ci sprawdzić je w aucie
W sumie za niecałe 290 zł (tyle kosztuje na innej aukcji z Kup Teraz) wydaje się fajnym radyjkiem
-
pierwszy raz widze takie radio i na pewno jest to nowość na rynku wiec trudno sie wypowiadać ale w dobrym (zaufanym) punkcie sprzedaży już będą wiedzieli co to jest warte(mam dwóch takich mega speców na skale krajową i żaden z nich nie miał w ofercie tego radyjka jak byłem na kawie)
jedno co mogę powiedzieć to jest to model okrojony do minimum ze wszystkiego co mają CB radia i stworzyli takie minimum pod napisem PRESIDENT -
No ale jak by nie patrzyć jest to president. Wybór już padł radyjko kupione mam nadzieję że jutro dojdzie. Napisze później jak się sprawuje
-
Ja mam presidenta i jestem zadowolony
-
President to president są różne modele jedne droższe drugie tańsze, jednak myślę że na rynku ma swoich odbiorców i utorowaną ścieżkę, dlatego wybór padł na właśnie president'a. Chociaż nie wszystko złoto co się świeci jednak myślę że mnie nie zawiedzie. Dziękuje wszystkim za opinie. Pozdrawiam
-
jak już zamontujesz i zestroisz to daj znać jak działa
Swiftem jeszcze pomykasz?
-
jak już zamontujesz
i zestroisz to daj znać jak działa
Swiftem jeszcze
pomykasz?Pomykam pomykam, ale trochę mam do zrobienia w nim wiec na razie stoi. A aktualnie śmigam służbowym Renault Clio ale szykuja sie (ponoć) nowe Tojotki Yaris także pewnie tym będę śmigał. Więc do służbowego autka szykuje Cb Radyjko. Ale swifcik nadal wierny. Oczywiście dam znać