CB Radio + antena za 300 zł jakie wybrać
-
Witam, mam "wolne" 300 zł i chciałem kupić CB radio + antenę. Wiem że to są małe pieniądze ale mogę tylko tyle na to przeznaczyć. Czy jest coś w tej cenie godne uwagi? Liczę na wskazówki.
Pozdrawiam
-
Dołóż z 30zł. Kupisz za to radio Omega z bardzo skutecznymi filtrami NB. Do tego antenka Sirio AS-100 jeżeli chcesz magnes lub Sirio Omega27 jeżeli montażową (jest rewelacyjna). Miałem taki zestaw w maździe MX-3 i działało to jak marzenie. Do seata kupiłem te samą antenę, ale radio dałem się skusić na MTECH Legend i jestem nieco rozczarowany.
-
Dołóż z 30zł.
Kupisz za to radio Omega z bardzo skutecznymi filtrami NB. Do tego antenka Sirio
AS-100 jeżeli chcesz magnes lub Sirio Omega27 jeżeli montażową (jest rewelacyjna).
Miałem taki zestaw w maździe MX-3 i działało to jak marzenie. Do seata kupiłem te
samą antenę, ale radio dałem się skusić na MTECH Legend i jestem nieco rozczarowany.m-tech to taki legalny uniden/ lub klon presidenta johnny'ego
omega rzeczywiście ma fajne filtry, ale w nich siadają kabelki od mikrofonu... -
Tylko że nie ma na allegro cb firmy omega. Antenki sirio są ale radyjek nie
-
-
A co myślicie o
tym?
Cb
Radio plus antenka
PzdrJa mam tą samą antenę, radio też alan z tym że model 109. Jeżdżę już dwa lata przeszło, ciągle jest w użyciu, spisuje się dobrze może nie ma wielkiej rewelacji, ale jest naprawdę wystarczający. A ten model który podałeś nie powinien być na pewno gorszy od mojego, marka sprawdzona, myślę że warto się skusić
-
na allegro się świat nie kończy
dojdą ci do tego koszty przesyłki ,więc rozejrzyj się lokalnie może????
ja ze swojej strony jako budżetowe radyjko proponuje Yosan Pro 120 i do tego sirio omega 27 lub ciut niżej cenowo Lemm magnum AT 71 (po drobnych modyfikacjach bije omege o głowe) -
A co myślicie o
tym?
Cb
Radio plus antenka
PzdrZestaw fajny, radio ma sporo funkcji, ale jest naprawdę spore - jeśli Ci to nie przeszkadza to bierz.
Co do anteny to niektórzy twierdzą, że Hustler ma "papierowe" cewki - rozkręciłem ją już parę razy i rzeczywiście za wiele tam w niej nie siedzi Rozkręcałem, bo ma kiepskie zabezpieczenie przed wodą i wszystko wewnątrz śniedzieje. Co do osiągów, to jak na antenę za ok. 40 zł to daje radę i raczej nikt jej nie ukradnie
Teraz mam Sirio ML 145 i zasięg jest przyzwoity, ale ta antena zbiera dużo szumów.
Co do Omegi, to szwagier użytkuje swoją z Sirio AS 100 na magnesie i nie narzeka na odbiór - jedyne co go irytuje w tym radyjku to ciągłe poprawianie kabli przy mikrofonie - często jak nadaje to przerywa i nie można się dogadać
Ja mam U520 i za tą cenę polecam, choć podobno chińskie jego wykonanie to już nie to...
Nie mam porównania z wersją produkowaną na Filipinach, więc nie wiem co tracę Osobiście nie widzę różnicy pomiędzy moim Unidenem a Presidentem Johnnym mojego ojca -
Ja mam tą samą
antenę, radio też alan z tym że model 109. Jeżdżę już dwa lata przeszło, ciągle jest
w użyciu, spisuje się dobrze może nie ma wielkiej rewelacji, ale jest naprawdę
wystarczający. A ten model który podałeś nie powinien być na pewno gorszy od mojego,
marka sprawdzona, myślę że warto się skusićAlan 109 to model praktycznie podstawowy, ten z Alan 48 Excel z aukcji to Rolls Royce w ofercie Midlanda
-
Najlepiej kup Alana 109 i do tego montażówkę na klapę z tyłu Sirio Omega 27. Bedziesz z pewnością zadowolony dobre i tanie
-
Tylko że nie ma na
allegro cb firmy omega. Antenki sirio są ale radyjek nieKolega chyba źle szuka
http://allegro.pl/radio-cb-farun-omega-wtyk-gratis-anl-4-generacja-i1979409076.html
http://allegro.pl/omega-cb-radio-wiele-za-tak-niewiele-i1982819205.html
http://allegro.pl/radio-cb-omega-nowe-fv-wro-i1982765336.html
http://allegro.pl/cb-radio-omega-wtyk-poznan-i1950052994.htmlodpuść sobie hustlera IC-100. Jak już chcesz antenę na magnes to weź AS-100 Sirio. Ja osobiście uważam, że z niskobudżetówek sirio robi jedne z lepszych anten. Ewentualnie jakiegoś Lemma poszukaj, ale to bardziej montażówki. Dla mnie do 1m na pierwszym miejscu zawsze będzie jednak Omega 27.
W poprzednim aucie ten zestaw wyglądał tak i działał jak marzenie:
-
Bardzo ładnie zamontowane cb
-
Mam to radyjko i do tego antenke sirio, o taką i jestem zadowolony i z pewnością mogę, polecić, chociaż teraz z perspektywy czasu wziąłbym anetene nie 1,5m a 1m. Jakość pewnie nie wiele gorsza a z metrówką dałoby się wjechać na parkingi podziemne, z 1,5 no way, za bardzo boli
-
-
zawsze to też jakiś zestaw choć jak dla mnie to wyrzucone pieniążki,i na tej antenie nie wiem czy odsłuch jest dalszy niż zasięg naszego wzroku przy dobrej pogodzie
-
zawsze to też jakiś
zestaw choć jak dla mnie to wyrzucone pieniążki,i na tej antenie nie wiem czy
odsłuch jest dalszy niż zasięg naszego wzroku przy dobrej pogodzieno ale CB też jest złe ? Antenę mogę inną dobrać ale radyjko chyba ok ?
-
wiesz nasze uwagi są dla ciebie mało wiarygodne być może ale dla mnie nawet jak w czymś kompletnie sie nie orientuje jest sprawdzenie na rynku wtórnym koniunktury
i teraz analizując twój nie trafiony wybór zobacz ile jest ofert na używane alany z tego modelu a ile wśród aukcji na nowych jest zawartych transakcji?
i to nie jest tak że to radio jest nic nie warte
ono jest warte mniej niż jego cena a wraz z upływem czasu (zależy ile sie wytrzepie w aucie bo może mało jezdzisz) nie będziesz chciał go włączać
ot to takie moje zdanie ale wiele osób je użytkuje i być może nie mieli z innymi radyjkami styczności i to że ktoś ich usłyszy im wystarcza
i to nie chodzi o to że cena jest podstawowym wyznacznikiem i ktoś cie krytykuje bo wybrałeś najtańszy sprzęt bo te z górnej półki cenowej też nie wszystkie są warte swojej ceny
może starczy bo wybór i tak już zapadł -
do 300zl
antene albo sirio ml145 a jak wolisz krotka to sirio omega 27 /jest i mntazowa i na magnes/ 98cm dlugosci, mam obie sa swietne.
co do radia to wiele lat jezdzilem z najzwyklejszym magnum mx. radio tanie i bezawaryjne,mam je juz 4 lata i bez zastrzezen. w miescie brakuje rf gaina, ale w trasie jak za ta kase ok. aktualnie jezdzi w drugi samochodzie, bo kupilem starego,orginalnego herberta
-
Jednak wybór padł
na coś tańszego i mniejszego
Cb
Radio i
antenka
Jak na początek myślę że starczy. W przyszłości jeśli będzie potrzeba to zakupie
coś z "wyższej półki". Dzięki wszystkim za opinie.
PozdrawiamPytałeś, pytałeś a i tak zrobiłeś po swojemu...
Taka krótka antenka to porażka - jeździłem na takiej kilka godzin z ciekawości (dostałem ją gratis do radia) i od razu założyłem metrową (nawet metrowy hustler był przy niej superancki). Radio też podstawowy w sumie model Alana, ale z nim nie miałem do czynienia więc nie będę się wypowiadał, ale na forach cb piszą o nim "szumofon"
Nie napisałeś w jakim aucie chcesz użytkować ten zestaw, nie wiem czy w Swifcie, czy już to auto sprzedałeś Bo jeśli w Swifcie, to tam pompa paliwa tak zagłusza cb, że i tak korzystanie z niego jest utrudnione/prawie niemożliwe
-
Nie napisałeś w
jakim aucie chcesz użytkować ten zestaw, nie wiem czy w Swifcie, czy już to auto
sprzedałeś Bo jeśli w Swifcie, to tam pompa paliwa tak zagłusza cb, że i
tak korzystanie z niego jest utrudnione/prawie niemożliweE tam, u mnie w swifcie nie było żadnych problemów