Jakie CB?
-
A to nie jest
oparte o projekt presidenta? Bo mocno podobne do tego co koleżka ma
Jeżeli jakością
mocno nie odbiega w dół, to będę zbierał właśnie na to... No i +25zł za głośnik...Aukcja została zdjęta, ale jeśli podałeś link do M-tech Legend II, to jest praktycznie to samo co Johnny II Presidenta właśnie. Uniden 520XL ma tylko szybką 9 i nie ma FM niestety.
Jakbym kupował teraz to kupiłbym właśnie tą Legend II albo Omegę bo za podobne pieniądze jest bardzo przyzwoitaP.S. nie wiem dlaczego zamykają aukcje Legend, czyżby też nie miały polskiej homologacji?
Stabo jeszcze jest identyczne z Prezidentem, ale to już ponad 300 zł kosztuje. Stabo to President na rynek niemiecki.
Omegę ma mój szwagier i jest zadowolony, poleciłem też ją koledze z pracy i też się cieszy z tego radia
-
P.S. nie wiem
dlaczego zamykają aukcje Legend,Wrzucają w dział presidenta, to i obsługa wywala potem. z 5x licytowałem unimax 5288 i spadało. Aukcja sugerowała, że to bardziej president niż unimax
Tak po prostu to nie zdejmują... Sam zobacz
-
Już wybrałem.
Poczytałem miliardy opinii i testów i miałem jeszcze większy mętlik niż na początku
Znalazłem facetów, którzy mają swój salon/ serwis CB, gdzie można było wypróbować różne modele CB.
Ostateczne najlepiej wypadło (najlepiej poradziło sobie z zakłóceniami generowanymi przez auto) radyjko Yosan Turbo.
Zrobiłem już pierwszą dłuższą trasę z tym radiem i jest bardzo pozytywnie. ASQ radzi sobie bardzo dobrze. Nie przeszkadza brak RF- gain'a. Jestem zadowolony z wyboru
Bak
-
Niech służy
-
Niech służy
dokładnie i witamy na antenie
-
I jak możesz ocenić kilka miesięcy po zakupie?
jaką antenkę masz zestawioną z Yosanem?jak jest właściwie z tą homologacją na unideny - czy policja może poprosić w razie kontroli? Które modele jej nie mają?
-
Yosan na prawdę daje radę, jakoś nie daje mi się we znaki brak "kręconego" rf-gain'a.
Na początku miałem go z antenką President missouri- pożyczoną, słyszałem o niej wiele złych opinii, ale IMO dawała radę.
Później na szybko musiałem kupić coś i u mnie w okolicy była tania podróbka tej anteny, podobno produkowana w tej samej fabryce, co President. Stwierdziłem, że zaryzykuję- najwyżej dużo nic nie stracę.
Kupiłem, zestroiłem i na prawdę jestem zadowolony.
Zasięg w trasie można spokojnie osiągnąć ~8km po prostej- według mnie bardzo przyzwoity wynik, przynajmniej mi wystarczaZ Unidenami w sumie nie wiadomo, jedni piszą, że policja może sprawdzić, inni piszą, że do tego potrzebny jest nakaz.
Przeczytałem też sporo opinii, że Unideny strasznie szumiąMożesz tu poczytać o Unidenie:
http://gut.nazwa.pl/forum/index.php?showtopic=2169&st=0&start=0 -
Unideny strasznie szumią
Szumią. Ponieważ większość Unidenów sprowadzonych do PL pochodzi z rynku amerykańskiego. Trzeba je przestroić w "0" i przestają szumieć
Miałem Unidena 510XL i sprzedałem bo szumiał... Znajomy kupił za kilka browarów, przestroił i radio zaczęło lepiej działać. Ja przesiadłem się na Omegę i jestem bardzo zadowolony. W końcu zniknęły zakłócenia z instalacji elektrycznej.
-
Bardzo polecane są zestawy:
- Superstar 120 + Sirio 145
- Yosan 120 + "
Co sądzicie?
-
Siro 145 jest wszędzie bardzo polecaną antenką i zresztą bardzo popularną- wystarczy spojrzeć na auta z CB.
Niestety nie miałem okazji testować, ale po przeczytaniu miliona różnych opinii, odniosłem wrażenie, że jest bardzo dobraJeżeli chodzi o Superstar'a 120 to nie miałem okazji jego testować, ale czytałem, że jest fajny- z tego co pamiętam, to kopia jakiegoś Presidenta.
Yosan Pro-120- testowałem, bardzo fajne radyjko, małe, tylko ten dziwny potencjometr jakoś do mnie nie przemawia- pewnie kwestia przyzwyczajenia. Nie ma też ASQ, które ma za to Turbo.
Najlepiej, podjedź do jakiegoś dobrego sklepu z CB jak masz w okolicy i wytestuj (nie wszystkie sklepy się zgadzają na to), które z radyjek Ci odpowiada najbardziej (ergonomia) i jest najbardziej ciche w Twoim samochodzie (filtry)