opony biżnikowane
-
Witam mam pytanie, jaka jest wasza opinia na temat opon bieżnikowanych, musze na lato kupić nowe oponki do astry 195/55/15 i tak się zastanawiam nad takimi bieżnikowanymi www.alledrogo.
-
Witam mam pytanie, jaka jest
po pierwsze bylopo drugie mialem
po trzecie nie polecam
-
A nie chciałbyś zejść na 195/50? Bo ceny 55 zaczynają się od 190 zeta,a za 190 zeta możesz mieć Yoko w 50 Będzie może trochę przekłamywać ale Opel i tak przekłamuje
-
Kolega kupił na przód 14` 185/ chyba na 60 rozmiar firmy wielce duzo mówiącej GałGum. Bieżnik nawet ładny z wyglądu i do tego kierunkowy. Guma miękka bardzo, że przy ostrzejszym ruszaniu fajnie piszczą a także przy mocniejszym hamowaniu lub wchodzeniu w zakręt.Co do jakoiści to nie wiem bo dopiero z niecały rok jeździ na nich.
-
jakość proporcjonalna do ceny wiec żadna okazja:) to że bieżnik jest jak w nowej nie licz na to że przejedzie wiecej niż połowe tego co normalna opona (nie mówie o chińskich) obyś jeszcze trafił na egzemplarze co nie bedą biły (wszystko sie da wyważyć na maszynie tylko co to za opona jak na dzień dobry dostaniesz ze 300g ciężarków???), miałem-nie polecam chyba że auto bedzie do sprzedania to dla oka klijenta=okey
-
Witam mam pytanie, jaka jest
wasza opinia na temat opon bieżnikowanych, musze na lato kupić nowe oponki do astry 195/55/15
i tak się zastanawiam nad takimi bieżnikowanymi
www.alledrogo.Opona z zewnatrz wyglada ladnie do cala stara guma zostala usunieta
nalozono nowa gune na stary rdzen czesto uszkodzonyjezeli jezdzisz po miescie opona jak najbardziej
do intensywnej /pewnej eksploatacji nie polecamuzywalem i w osobowych samochodach i ciezarowych , na dluzsza mete zadna oszczednosc
pozdrawiam
-
Nie, nie, nie. Widziałem na drodze nie raz szczątki z takich "opon". Już lepiej kup chińskie...
-
apropo chińskich to znajomy ma zakład wulkanizacyjny i ma takie chińskie co klijent na drugi dzień kazał zdjąć i ma je za połowe ceny tej chińskiej a i tak nikt nie chce wziąść bo są takiej jakości jak te bieżnikowane pomimo że nóweczki
-
apropo chińskich to znajomy
ma zakład wulkanizacyjny i ma takie chińskie co klijent na drugi dzień kazał zdjąć i ma je za
połowe ceny tej chińskiej a i tak nikt nie chce wziąść bo są takiej jakości jak te
bieżnikowane pomimo że nóweczkiNie robilem zdjec ale chinskie opony tez przerabialem
-
ok. to raczej sobie odpuszczę te nalewki i jakieś ling longi, odłożę jeszcze troszkę kasy i szarpnę się chyba na Toyo klik na www
-
Wszystko zależy od samochodu w jakim będzie je używał.
Im szersza opona, tym gorzej sprawują się nalewki.
Ja miałem i mam bieżnikowane zimówki w Swifcie i nie mam zastrzeżeń.
Biją nieco, ale za tą cenę nie ma co oczekiwać cudów. Zużycia nie widzę, więc z tym zużywanie to na pewno nie jest prawda. Na lato mam inny komplet markowych opon.W poprzednim samochodzie używałem M+S bieżnikowanych i nie zauważyłem zwiększonego zużycia paliwa ani szybszego zużywania w stosunku do markowych opon.
Polecam do jazdy w mieście, i do tańszych samochodów gdy nie widać potrzeby zwiększania ich wartości.
-
Kupilem raz dwie letnie bieznikowane, troche z musu (wyjazd urlopowy i paskudny kapec = wymiana oponek na osi).
Byly tanie i skuteczne (trzymaly droge, nie slizgaly sie przy ruszaniu, hamowaniu) na mokrym i na suchym.
Oprocz opowiesci kolegow, co to sie nie bedzie dzialo, ze auto wybuchnie, ze kury sie przestana niesc itd., nie zauwazylem zadnych negatywow.
Fakt jest, ze jezdzilem tylko pol roku, do poczatku zimy.
-
Kupilem raz dwie letnie
bieznikowane, troche z musu (wyjazd urlopowy i paskudny kapec = wymiana oponek na osi).
Byly tanie i skuteczne
(trzymaly droge, nie slizgaly sie przy ruszaniu, hamowaniu) na mokrym i na suchym.
Oprocz opowiesci kolegow, co
to sie nie bedzie dzialo, ze auto wybuchnie, ze kury sie przestana niesc itd., nie zauwazylem
zadnych negatywow.
Fakt jest, ze jezdzilem tylko
pol roku, do poczatku zimy.no właśnie, bo też tak sobie myślę te opony mają przecież różnego rodzaju atesty które dopuszczają je do użytku drogowego w europie, i są dostępne nie tylko w Polsce, bo wczoraj rozmawiałem ze znajomym i on w zaszłym roku kupił nalewki w Niemczech za niecałe 20euro za sztukę i jeździł bez problemu, oczywiście zaznaczył, że nie spisywały się na śniegu jak dobre markowe zimówki, ale bieżnik mu nie odpadał nic nie wybuchło a jeździ naprawdę sporo bo dziennie w pracy potrafi robić do 400km,
-
Ja na swoje nalewki dostalem gwarancje.
-
hola hola - owszem są firmy które zajmują sie tym bardziej profesjonalnie i jest tam najpierw selekcja opon zużytych itd-ale wez pod uwage że ich nalewka zbliża sie cenowo do nowej opony dębicy z dolnej pójki czy baruma, i owszem dostaniesz nawet gwarancje od nich- tylko gdzie tu oszczędność dla kupującego??? jednak jest to krzyżówka starej już konstrukcji opony z nową gumą która ma imitować jej świetność-jest też takie mądre powiedzenie- na kupowanie tanich rzeczy mogą pozwolić sobie ludzie bogaci bo biednego nie stać na błędy owszem nie jestem przeciwny jeżeli jezdzisz w koło komina autem które sie nie rozpędza za mocno i są to opony 13" nie za szerokie
-
no właśnie, bo też tak sobie
myślę te opony mają przecież różnego rodzaju atesty które dopuszczają je do użytku drogowego w
europie, i są dostępne nie tylko w Polsce, bo wczoraj rozmawiałem ze znajomym i on w zaszłym
roku kupił nalewki w Niemczech za niecałe 20euro za sztukę i jeździł bez problemu, oczywiście
zaznaczył, że nie spisywały się na śniegu jak dobre markowe zimówki, ale bieżnik mu nie
odpadał nic nie wybuchło a jeździ naprawdę sporo bo dziennie w pracy potrafi robić do 400km,A ja ci powiem na podstawie obserwacji 20 samochodow , przy przebiegach dziennych 500-700 kilometrow ze nalewki nie sprawdzily sie podobnie jak chinczyki ,potrafily tez wybuchnac zabierajac ze soba kawal blotnika
firma bardzo szybko sie z nich wycofalawnioski sa takie ze to dobra opona zeby przejechac sie a nie jezdzic
lub kiedy auto zmienia wlascicielawidzialem tez jakie opony oddaje sie do bieznikowania byl upust za oddanego trupa osobiscie nie polecam
mialem kiedys wystrzal przedniej opony-nie bylo to ciekawe doswiadczenie -
hola hola - owszem są firmy
które zajmują sie tym bardziej profesjonalnie i jest tam najpierw selekcja opon zużytych
itd-ale wez pod uwage że ich nalewka zbliża sie cenowo do nowej opony dębicy z dolnej pójki
czy baruma, i owszem dostaniesz nawet gwarancje od nich- tylko gdzie tu oszczędność dla
kupującego???Moja byla oszczedna (tania) i miala gwarancje pisemna (z ladnym folderkiem, gdzie udac sie po ew. egzekucje tej gwarancji).
jednak jest to krzyżówka starej już konstrukcji opony z nową gumą która ma
imitować jej świetność-jest też takie mądre powiedzenie- na kupowanie tanich rzeczy mogąJak mowi stare przyslowie, ktore wlasnie wymyslilem i jest tak samo dobre jak kazde inne: "przyslowiami sie nie jezdzi".
pozwolić sobie ludzie bogaci bo biednego nie stać na błędy owszem nie jestem przeciwny
jeżeli jezdzisz w koło komina autem które sie nie rozpędza za mocno i są to opony 13" nie za
szerokieTo nie jest tak, ze Ci nie wierze - ale razacy brak konkretow (np.: mialem, wybuchlo auto - nie polecam) swiadczy na niekorzysc tej tezy.
-
konkrety?? prosze bardzo- zakupiłem takie opony kiedyś i przy prędkości ok 130km/h (jechałem sam,nie było mega upałów,odcinek jaki pokonywałem to ok 150km,)odpada ok 1/3 tego wspaniałego bieżnika na tylnym kole-efekt=zniszczone nadkole,wyrwany kawałek zderzaka a przeanalizuj sobie jak mogło by sie to zakończyć gdyby pojazd poruszał sie w tym czasie po łuku bądz zalegało błoto pośniegowe na jezdni??? że pominę gdyby do uszkodzenia doszło na przedniej osi na wąskiej dwupasmowej drodze podczas wymijania sie z innym pojazdem!!!! kolejny raz zainwestowałem we wspominane już wg nowszych technologi bieżnikowane opony które wyglądały fantastycznie i były z gwarancją i pomimo że dały sie wyważyć to bicie jakie przenosiły na układ kierowniczy zmusiło mnie do ich zdjęcia-to dwa przypadki jakie osobiście przerobiłem w życiu i dlatego dziś gdybym miał oszczędzać to zakupie używane opony z przysłowiowego śmietnika z niemiec
-
konkrety?? prosze bardzo-
zakupiłem takie opony kiedyś i przy prędkości ok 130km/h odpada ok 1/3 tego wspaniałego bieżnika na tylnym
kole-efekt=zniszczone nadkole,wyrwany kawałek zderzakaTo nie zazdroszcze. Ale jak rozumiem z kolejnej czesci, byly to jakies stare nalewajki robione stara technologia?
Dodaj prosze kiedy ta akcja miala miejsce.
kolejny raz zainwestowałem we wspominane już wg
nowszych technologi bieżnikowane opony które wyglądały fantastycznie i były z gwarancją i
pomimo że dały sie wyważyć to bicie jakie przenosiły na układ kierowniczy zmusiło mnie do ich
zdjęcia-Egzekwowales gwarancje? Z jakim skutkiem?
to dwa przypadki jakie osobiście przerobiłem w życiu i dlatego dziś gdybym miał
oszczędzać to zakupie używane opony z przysłowiowego śmietnika z niemiecW sumie nie znam zadnych przyslow o smietnikach z Niemiec, ale uzywane opony to troche jak uzywana bielizna IMO. Moze poprzedni wlasciciel byl zdrowy, moze sie myl, moze nie...
-
przyslow o smietnikach z Niemiec, ale uzywane opony to troche jak uzywana bielizna IMO. Moze
poprzedni wlasciciel byl zdrowy, moze sie myl, moze nie...A bieżnikowane to są niby nowe?