Jaki to samochód??? zgaduj zgadula
-
Czyli mamy 2
zagadki .
Ten biały... coś
jakby Nissan Datsun 260Z... ale nie do końca.Faktycznie, front moze mocno przypominac Datsuna, ale... to nie ten kontynent...
Jakaś podpowiedź?
Nawet dwie
1. Skoro juz padlo okreslenie "kontynent"...
obydwa pojazdy laczy wspolna cecha, silnik i finalny produkt pochodza z dwoch roznych kontynentow...
nawiasem mowiac tych samych dla obydwu samochodow...2. Obydwa pojazdy pochodza w zasadzie z tego samego okresu, tzn. rok rozpoczecia produkcji jednego z nich jest jednoczesnie rokiem zakonczenia produkcji drugiego...
ale... to dwie zagadki i dwie rozne marki, wiec te podobienstwa sa tylko przypadkowe. -
Clarkson jeździł
takim w jednym z odcinków Top Gear'a po biurzeWidziałem ten odcinek
-
Covini C3A
Auto ma dwie
kierowalne osie, zapewniające lepszą trakcję i prowadzenie oraz skuteczniejsze
hamowanie. To wyróżnia ten samochód wśród innych.Przód przypomina auto francuskiej firmy Mega
-
Faktycznie, front
moze mocno przypominac Datsuna, ale... to nie ten kontynent...Nie wiem, poddaję się.
-
Tylko to była chyba wersja sportowa z taką szklaną kabinką al'a Ufo
-
Nie wiem, poddaję
się.Nie tak szybko
zajrzyjmy najpierw pod maski obydwu pojazdow...
rzedowa czworka i widlasta osemka, bardzo popularne jednostki... -
Coś ze stajni Jaguara?
-
Nie, to nie Jaguar i ... najlepiej zapominamy natychmiast o Wyspach Brytyjskich
Obejrzyjmy te samochody z innej perspektywy, ten wiekszy wystepowal w dwoch wersjach nadwozia, spyder i coupe.
-
Silnik r4 to coś z Renaultem mi się kojarzy, ale skąd te V8 to nie wiem
-
Silnik r4 to coś z
Renaultem mi się kojarzy...Hmm... dziwne, bo mnie na przyklad, wszystko kojarzy sie z seksem ...
... ale faktycznie, to jest silnik Renault.Jedno "dziwne" skojarzenie dostarczylo juz sporo informacji przydatnych do rozwiazania obydwu zagadek...
...naturalnie tylko tym, ktorzy uwaznie przeczytali wszystkie dotychczasowe podpowiedzi. -
... ale skąd te V8 to nie wiem
... no to podpowiem, te V8 pochodzi od Forda,
podpowiem jeszcze, ze nazwa modelu jednego z tych aut jest jednoczesnie nazwa kraju w ktorym go produkowano... -
Skoro nikt nie wie to ruszę zabawę dalej, ale nie chcę dawać następnego, bo słabo mi to wychodzi...
Intermeccanica Italia
-
Skoro nikt nie wie
to ruszę zabawę dalej, ale nie chcę dawać następnego, bo słabo mi to wychodzi...
Intermeccanica
Italianareszcie ktoś zgadł
-
nareszcie ktoś
zgadłSkąd wiesz? SX4 nie potwierdził...
-
Skąd wiesz?
SX4 nie potwierdził...Nie potwierdził, bo prawie 3 tygodnie się nie logował
-
Nie potwierdził, bo
prawie 3 tygodnie się nie logowałNo to sobie teraz pewnie poczekamy kolejne trzy...
Chyba, że chcesz to dawaj następną. -
Potwierdzam prawidlowe rozwiazanie i gratuluje.
Nie zagladalem tutaj juz od dluzszego czasu bo nie mialem takiej mozliwosci...
Pewnie znow znikne na dluzszy czas wiec nie blokuje gry i zycze wszystkim juz dzisiaj milych i pogodnych Swiat. -
No dobra. Powiedziałem, że nie dam, ale dziś nawinął mi się bardzo ciekawy przypadek:
-
Pontiac Le Mans?
-
No dobra.
Powiedziałem, że nie dam, ale dziś nawinął mi się bardzo ciekawy przypadek:Dełu Racer