Reflektor
-
Cześć wszystkim. Dziś zauwarzyłem że jeden z reflektorów mi od środka paruje. Problem ten mam już długiii czas i nie mogę sobie z nim poradzić.Ostatnio uszczelniałem oba reflektory i cały czas ten jeden paruje od środka. Sprawdziłem dokładnie i jest szczelny miska trzyma się szczelnie więc czemu jest taki objaw. Drugi reflektor ma taką gumową rurkę na zewnątrz wyprowadzoną a ten który paruje nie ma. Może to od tego. Myślałem od wywierceniu małej dziurki.
-
No woda moze sie genersalnie dostawac przez dekiel albo szklo reflektra, ewenetualnie przez silownik hydrokorekora.
A moze masz jakies dodatkowe niewidzialne pekniecia w korpusie reflektora (np. po jakiejs stluczce)?? -
Cześć wszystkim. Dziś zauwarzyłem że jeden z reflektorów mi od środka paruje. Problem ten mam
już długiii czas i nie mogę sobie z nim poradzić.Ostatnio uszczelniałem oba reflektory i
cały czas ten jeden paruje od środka. Sprawdziłem dokładnie i jest szczelny miska trzyma
się szczelnie więc czemu jest taki objaw. Drugi reflektor ma taką gumową rurkę na zewnątrz
wyprowadzoną a ten który paruje nie ma. Może to od tego. Myślałem od wywierceniu małej
dziurki.Ja mialem ten sam problem,ale wywiercilem kilka dziur w tej kopulce plastykowej co sie zaklada na reflektor i przestalo parowac. Wiec mysle ze Tobie tez powinno to pomoc.
-
Cześć wszystkim. Dziś zauwarzyłem że jeden z reflektorów
mi od środka paruje. Problem ten mam już długiii
czas i nie mogę sobie z nim poradzić.Ostatnio
uszczelniałem oba reflektory i cały czas ten jeden
paruje od środka. Sprawdziłem dokładnie i jest
szczelny miska trzyma się szczelnie więc czemu jest
taki objaw. Drugi reflektor ma taką gumową rurkę na
zewnątrz wyprowadzoną a ten który paruje nie ma.
Może to od tego. Myślałem od wywierceniu małej
dziurki.u mnie pomoglo ponowne przyklejenie szkla reflrktora (wiec reszte mialem ok)
-
No woda moze sie genersalnie dostawac przez dekiel albo
szklo reflektra, ewenetualnie przez silownik
hydrokorekora.
A moze masz jakies dodatkowe niewidzialne pekniecia w
korpusie reflektora (np. po jakiejs stluczce)??Stłuczki nie miałem a reflektor jest cały bo go dokładnie obejrzałem. Może najpierw odłącze hydrokolektor a jak nie pomoże to zrobię dziurkę i zobaczymy. Pozdrawiam