OPELEK
-
Kłaniam się i Moje uszanowanie mam pytanko mam na oku Opla Astrę II 1.6 sportivo 16V kombi 1998 rok z gazem sekwencją na co mam szczególnie zwrócić uwagę przed zakupem tego pojazdu mam po prostu obawy narazie jest na cacy wygłąd silnik pracuje równo i nie "żyga" olejem otwieraliśmy korek podczas pracy silnika z góry dziękuję za porady POZDRAWIAM
-
Kłaniam się i Moje
uszanowanie mam pytanko mam na oku Opla Astrę II 1.6 sportivo 16V kombi 1998 rok z
gazem sekwencją na co mam szczególnie zwrócić uwagęBędę do bólu szczery. Zwróć uwagę na interpunkcję.
-
Witaj.
Moje zdanie by było takie.
Ja bym się nie pchał w kupno tego auta ponieważ głowice lubią pękać w tych silnikach 16 zaworowych.
Jak pracowałem na warsztacie to w przeciągu pół roku miałem 5 takich przypadków.
Już lepiej jak by miał 8 zaworów jeśli chodzi o benzynowy.
Albo jakiś dizelek.
Ale decyzja należy do ciebie.
Najlepiej przed kupnem tego auta pojechać na stacje i sprawdzić to auto.
Pozdrawiam -
Ale jego już tu nie ma. To user jednego posta
-
Człowieku masz problem ze sobą czy też szukasz zaczepki
-
z góry dziękuję za poradę
-
Człowieku masz
problem ze sobą czy też szukasz zaczepkiKolego Ty masz najwyraźniej problem z interpunkcją... Popraw błędy, bo w ten sposób nie szanujesz osób, które czytają Twoje posty oraz regulaminu forum, którego zapewne nie czytałeś...
-
Człowieku masz
problem ze sobą czy też szukasz zaczepkiPozwolisz, że nie odpowiem na Twojego posta?
-
Pozwolisz, że nie
odpowiem na Twojego posta?kilim kilim Fcuk yeahhhhhh
-
Będę do bólu
szczery. Zwróć uwagę na interpunkcję.oraz na ortografię.
A wracając do tematu posta - to stare, 13 letnie auto więc sugerowałbym zwrócenie uwagi na korozję - szczególnie tylne błotniki, okolice wlewu paliwa, maska przednia przy atrapie wlotu powietrza (górne rogi - lewy i prawy) i (jesli zdołasz coś dojrzeć) podłoga w okolicach mocowań listew progowych.
-
hej. mam pytanie do tych którzy znają się na autach a dokładniej chodzi mi o porade w sprawie zakupu opla corsy b. jutro mam jechać aby obejrzeć to autko. i chciałam się zapytać na co głównie zwracać uwage w tych samochodach. wiem jedynie że ma silnik 1.0, benzyna, rocznik 98 i tyle.
-
hej. mam pytanie do
tych którzy znają się na autach a dokładniej chodzi mi o porade w sprawie zakupu
opla corsy b. jutro mam jechać aby obejrzeć to autko. i chciałam się zapytać na co
głównie zwracać uwage w tych samochodach. wiem jedynie że ma silnik 1.0, benzyna,
rocznik 98 i tyle.1.0 to niezbyt dobry silnik R3, poszukaj lepiej 1.2
Przeprowadź standardową weryfikację przed zakupową + sprawdzenie pojazdu na okoliczność jeżdżenia kiedyś tym autem na "L"
-
Sprawdź VIN ( w Astrze mam między prawym siedzeniem pasażera a progiem )
Stan blacharki - podwozie czy pod progiem dziury się nie robią, podłużnice, wizualnie nadwozie ( jak auto jest na jakimś portalu ogłoszeniowym to podrzuć link ocenimy wizualnie )
Skrzynia biegów - zwłaszcza 5 bieg ( czy nie ma szumów etc ) ,wchodzenie biegów ( system przenoszenia lewarek - wybierak ), odkręć korek płynu chłodniczego ( brak oleju , płyn musi wyglądać na płyn a nie wodę ), odkręć korek oleju sprawdź czy jest masełko ( jak jest to exploatowany na krótkich dystansach ), sprawdź bagnet - stan i kolor oleju Test drogowy z puszczeniem kierownicy i sprawdzeniem czy jedzie prosto, hamowanie i brak ściągania, w jaki sposób bierze sprzęgło. Na postoju sprawdź takie el. jak ogrzewanie szyby, wycieraczka tylna, przednia etc. -
no wiesz, zbytniego wyboru to ja nie mam. tydzień temu zrobiłam prawko i trafiła się okazja, że za niewielkie pieniądze moge kupić auto aby od razu wsiąść za kółko wiem też że auto ma przebieg coś około 100tys km. aktualny właściciel jest jego drugim właścicielem. tak szczerze powiedziawszy to ja szukam czegoś niewielkiego do poruszania się po mieście albo żeby pojechać gdzieś w wakacje nad jakieś jeziorko czy na zakupy i siatek nie nosić
-
no wiesz, zbytniego
wyboru to ja nie mam. tydzień temu zrobiłam prawko i trafiła się okazja, że za
niewielkie pieniądze moge kupić auto aby od razu wsiąść za kółko wiem też że auto
ma przebieg coś około 100tys km. aktualny właściciel jest jego drugim właścicielem.
tak szczerze powiedziawszy to ja szukam czegoś niewielkiego do poruszania się po
mieście albo żeby pojechać gdzieś w wakacje nad jakieś jeziorko czy na zakupy i
siatek nie nosićto do takiego celu IMHO będzie wystarczający
Dobre opony i sprawne hamulce są najważniejsze -
mam nadzieje bo jeżdżenie MPK od 9 lat już mi zbrzydło ;p a też bym nie chciała kupić takiego auta które zaraz po kupnie zacznie sypać się i zaczną się wydatki
czyli zwracać uwage na to co przy każdym aucie? -
mam nadzieje bo
jeżdżenie MPK od 9 lat już mi zbrzydło ;p a też bym nie chciała kupić takiego auta
które zaraz po kupnie zacznie sypać się i zaczną się wydatki
czyli zwracać uwage
na to co przy każdym aucie?Ople są tanie w utrzymaniu i użytkowaniu wiec bez obaw o drobne naprawy - masa tanich i naprawdę dobrej jakości zamienników
Proponuje udać się na oglądanie auta z kim zaznanym w temacie. Standardowo sprawdzić skrzynie biegów, a po zakupie najlepiej wymienić w niej olej na oryginalny GM ( coś ok 60-70 zł za 2 l )
-
teraz tylko zaczyna się problem w temacie mechanik ;/ ehhh, mam nadzieje że jakoś dam rade. właśnie idzie ze mną znajomy który zna się na samochodach i przyjrzy się jemu dokładnie
poza tym auto jest od znajomej osoby więc mam nadzieje że bubla mi nie wciśnie -
teraz tylko zaczyna
się problem w temacie mechanik ;/ ehhh, mam nadzieje że jakoś dam rade. właśnie
idzie ze mną znajomy który zna się na samochodach i przyjrzy się jemu dokładniekoła niech poskręca i manszety - gumowe osłony przegubów też poogląda
poza tym auto jest
od znajomej osoby więc mam nadzieje że bubla mi nie wciśnieto jest czasem in + a czasem na minus
-
wszystko dzisiaj się okaże mam nadzieje że na plus
poza tym jeszcze czekam na wyrobienie prawka ;/