[moje auto] Suzuki swift mk5 3d starwea
-
Najlepsza lotka z możliwych!
Ale teraz czas na alu!!!
-
piękny stan blacharki. Od razu w rękę bierz 2x puszkę fluidolu lub innego mazidła i psiukaj we wszystkich profilach zamkniętych\progach i auto pożyje bardzo długo.
-
piękny stan
blacharki. Od razu w rękę bierz 2x puszkę fluidolu lub innego mazidła i psiukaj we
wszystkich profilach zamkniętych\progach i auto pożyje bardzo długo.Dokładnie, zgadzam się z przedmówcą
-
piękny stan
blacharki. Od razu w rękę bierz 2x puszkę fluidolu lub innego mazidła i psiukaj we
wszystkich profilach zamkniętych\progach i auto pożyje bardzo długo.Oprócz tego to warto pod spód zajrzeć - mój też był stosunkowo zdrowy jak go kupiłem (auto do 2009 jeździło w Niemczech), a poprzedni właściciel (dziadek ok. 70 lat) chyba przez zimę nim nie jeździł, a i tak malutka dziurka była pod oryginalną konserwacją w miejscu łączenia nadkola z podłogą:(. A o wynalazkach typu fluidol dowiedziałem się właśnie dzięki temu forum i przed tą zimą auto zostało dokładnie wypsikane we wszystkich profilach zamkniętych (zwłaszcza progi, mocowania przednich wahaczy i przednia dolna belka. Fajna lotka, szkoda że mam 5d bo sam bym sobie taką sprawił:)
-
sa takie na 5d
-
Pod spodem wszystko okej. Dowiedziałem się przed kupnem że rura na końcu była po korodowana to gość wymienił całą aż do silnika na nową. Oglądałem go też pod spodem to wszystko wygląda zdrowo, jak na razie No lotka od nowości
Wiecie ile by kosztował taki środek antykorozyjny co mówicie ? -
Wiecie ile by
kosztował taki środek antykorozyjny co mówicie ?Mało! Ok. 20 zł pucha, a dwie starczą Ci z nadmiarem na całe auto...
-
sa takie na 5d
Dokładnie. rav52v nawet taką ma (lub bardzo podobną!).
-
No to trzeba się za to brać A co do alu to jak na razie moje finanse nie pozwalają na to
Na letnich mam fajne srebrne stalówki w dobrym stanie to będę jeździł bez tych
połamanych kołpaków -
Mało! Ok. 20 zł
pucha, a dwie starczą Ci z nadmiarem na całe auto...Koledze Adamo81 to kiedyś chyba z dwie puchy poszły na same mocowania przednie jak się nie mylę. Puszka kosztuje coś koło 20zł i na całe auto warto wziąć 3-4 wg mnie i lepiej jak zostanie niż gdyby miało zabraknąć. Oryginalnego Fluidolu chyba nie trzeba kupować - BOLL też nie jest zły i dają do niego taką długą rurkę, że progi można fajnie konserwować zdejmując tylko zatrzaski nakładek progowych.
-
A co do alu to jak na razie moje finanse nie pozwalają na to
Na letnich
mam fajne srebrne stalówki w dobrym stanie to będę jeździł bez tych
połamanych kołpakówWystarczy kupić alu 13" i przerzucić oponki.
P.S. Kołpaków mam jeden komplet nie połamany wolny od kiedy mam dwa komplety alufelg. Co prawda nie oryginalne Swiftowskie, ale ja przejeździłem na nich 3 zimy więc dają radę.
-
Koledze Adamo81 to
kiedyś chyba z dwie puchy poszły na same mocowania przednie jak się nie mylę. Puszka
kosztuje coś koło 20zł i na całe auto warto wziąć 3-4 wg mnie i lepiej jak zostanie
niż gdyby miało zabraknąć.Zależy jaki kto ma rozmach. Mi by wystarczyło spokojnie tak jak napisałem, bo na progi, przednią belkę i jakieś tam zakamarki poszło mi 3/4 puszki.
-
moje kołpaki będzie strasznie ciężko zdjąć w jednym kawałku jak będę zmieniał na letnie.
Tak się złapały że się puścić nie chcą -
-
Ja mam taką
http://images61.fotosik.pl/690/f557f6d195b98c59med.jpg
http://images62.fotosik.pl/692/fb47810a28763518med.jpg
http://images62.fotosik.pl/692/cb991a8809a54af8med.jpgCzyli taka jak moja i kolegi oprócz tego, że nie ma boków zachodzących na klapę.
-
Czyli taka jak moja
i kolegi oprócz tego, że nie ma boków zachodzących na klapę.No mniej więcej, ogólnie mniej masywna i ze stopem
-
Ja w swojej nie mam stopa, a w tej chyba jest
-
Ja w swojej nie mam
stopa, a w tej chyba jestAle czy podpięty to już pewności nie ma...
P.S. Ja w swojej tyż nie mam stopa.
-
Ale czy podpięty to
już pewności nie ma...
P.S. Ja w swojej
tyż nie mam stopa.podpięty od początku i o dziwo działa każda żaróweczka w środku
http://images62.fotosik.pl/692/151effaa5d45b1b8med.jpg -
podpięty od
początku i o dziwo działa każda żaróweczka w środkuza dużo tych 3 świateł stopu ...
P.s: ta lotka na co się trzyma ?