[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
lanos 1.5 16v 73kW
bez problemu jedzie rowno z 105kM A4/goframi i innymi TDi
sprawdzoneAle juz A4 1.8 20v 125 koni łoi Lanosa 1.6 16v shamowanego na 109 koni Swift 1.0/1/3 8v przyspiesza na 2 pierwszych biegach, pozniej niestety jest dramat, dluga trojka i brak mocy.
-
Swift 1.0/1/3 8v przyspiesza
na 2 pierwszych biegach, pozniej niestety jest dramat, dluga trojka i brak mocy.zmienić skrzynię, założyć szperę i nie będzie tragedii
-
lanos wazy tyle
samo co octavia
nie bylo w
lanosie silnika 1.5 90kmO rany miał raptem 86 KM, popełniłem przestępstwo
-
Jak ja uwielbiam jak ktoś dodaje kilka postów jeden pod drugim zamiast na wszystko w jednym odpowiedzieć
Jak się nie mylę to chyba nawet regulamin coś o tym mówi, może zacząć to egzekwować? -
no max moment
obrotowy ten silnik fabrycznie (nie wiem jak przy tej skrzyni) osiąga przy dokładnie
6tys rpm, ale ja to lubie jak mi gaz odetnieA nie przypadkiem 5800???
W litrze jest na 100% tak. -
No masz rację we
wszystkim, ale nadal twierdze że 110 konną octavią nie miałbyś takiego odejścia
A z wyścigu z 140
konną tak jak myślałem - 1 bieg - równo, 2 bieg początek - odstawił mnie na długość
auta, 2 bieg końcówka - już był 2 długości auta przede mnąTo jest 105 konna i nadal myślę że dałbym radę, mam nadzieję, że będzie mi to kiedyś dane potwierdzić
-
To jest 105 konna i
nadal myślę że dałbym radę, mam nadzieję, że będzie mi to kiedyś dane potwierdzićMyślę, że znając zapał rav'a to już jutro będzie się chciał ścigać!
-
zmienić skrzynię,
założyć szperę i nie będzie tragediiZeby nie bylo tragedii to musialaby byc taka jak w Civicu/Coltcie 1.3 ( KLIK ) i taka skrzynia powinna byc seryjnie w samochodach o mocy ~60-75koni, a niewiadomo po co pchali do slabych silnikow przelozenia jak w ~200 konnych autach. To mnie zawsze wkurzalo, zeby wyprzedzic tira trzeba bylo robic redukcje albo do dwojki jak jechal 70-80km/h albo do trojki, chociaz i ta byla koszmarnie dluga
-
Zeby nie bylo
tragedii to musialaby byc taka jak w Civicu/Coltcie 1.3oj tam, da radę parę modów zrobić i żeby się odpychało
-
A nie przypadkiem
5800???
W litrze jest na
100% tak.na 100%
-
To jest 105 konna i
nadal myślę że dałbym radę, mam nadzieję, że będzie mi to kiedyś dane potwierdzićmusimy się ustawić, daj znać jak będziesz w wawie, szczególnie wieczorem to podlece raz dwa
-
Myślę, że znając
zapał rav'a to już jutro będzie się chciał ścigać!Obawiam się, że masz rację : D
-
Zeby nie bylo
tragedii to musialaby byc taka jak w Civicu/Coltcie 1.3 (
KLIK ) i taka skrzynia powinna
byc seryjnie w samochodach o mocy ~60-75koni, a niewiadomo po co pchali do slabych
silnikow przelozenia jak w ~200 konnych autach. To mnie zawsze wkurzalo, zeby
wyprzedzic tira trzeba bylo robic redukcje albo do dwojki jak jechal 70-80km/h albo
do trojki, chociaz i ta byla koszmarnie dlugataki jest kaprys japończyków, ale można im to wybaczyć, bo spalanie wcale aż tak znacznie nie rośnie razem z obrotami, a i ładny dźwięk silnika możemy posłuchać częściej
-
Dokładnie, to akurat lubię u japońców. Chcesz jechać jak emeryt zapinasz 5 przy 60 i jedzie. Potrzebujesz mocy redukcja, but i do odcinki
-
Nie ma to jak odcinka o poranku
Jak do pracy jadę to praktykuję, 5 bieg 60 aż się nagrzeje a potem rura nawet jeżeli to tylko te 2-3 km -
Srednio wyobrazam sobie 60 na piatce, choc z poczatku tak robilem. Teraz na 60 tylko czworka. Ale ja mam litra to inaczej:P
-
Nie ma to jak
odcinka o poranku
Jak do pracy jadę
to praktykuję, 5 bieg 60 aż się nagrzeje a potem rura nawet jeżeli to tylko te 2-3
kmTo słabo, znam takiego agenta co twierdzi, że z rana niewazne czy -20C czy +15C diesela trzeba przeciągnąć 2 razy do odcięcia żeby się rozgrzał
-
Litrówką tak samo jeździłem, po prostu ja nie mam gdzie się rozpędzać i wyprzedzać
A jak tam autor tematu szalony ścigant, kogo objechał ostatnio ?:) -
Wydaje mi się, że ekonomiczniej właśnie na 4 będzie... Przy 60 jest ~2200obrotów, a na 5 poniżej 2tysięcy - to nie jest zbyt zdrowe
-
równo 2 tysie są przy 60 na skrzyni GTi, jak jedziesz równo to nic się nie dzieje, jakby zacząć rozpędzać się na 5 biegu no to wtedy jest źle.