[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Mam drobinę dosłownie lakieru w kolorze nadwozia, zamierzam popoprawiać sobie lakier małym pędzelkiem w kilku miejscach, głównie na krawędzi drzwi, tak jak na zdjęciu (świecące się to właśnie ubytek lakieru)
I moje pytanie, jaki bezbarwny potrzebuje? 2 czy 3 warstwowy? Pod ręką mam dwuwarstwowy. -
Lepiej napisz, co tam Ci zamakało, ze auto nie jechało, a już to odkryłeś
-
Lepiej napisz, co
tam Ci zamakało, ze auto nie jechało, a już to odkryłeśprzewód mi mókł, ale nie wiem jaki to, wiec strzele fotke i mi raz dwa wtjaśnicie
edit:
za każdym razem wystarczy tylko przetrzeć ten przewód i już pali -
Lepiej napisz, co
tam Ci zamakało, ze auto nie jechało, a już to odkryłeśProszę bardzo, lepszego ujęcia nie mogłem zrobić
Zielona kostka idzie do góry w peszel gdzieś do silnika czy coś, do dołu natomiast w prawą stronę do silnika, co też ładnie widać - musze to raz dwa obwinąć izolacją to będe mial spokoj, ale co to jest?
Aha i spalanie mi wzrosło nie wiem czemu i to sporo, bo za 100zł nie robię 300km tylko 260-270, po części może to też wina cen paliw...
edit:
auto mi bardzo buczało, wyło wszystko, już szukalem po lozyskach, chodź domyslilem się, że jak silnik nie ma oleju (kontrolka mrugała przy każdym hamowaniu), to może to być przyczyną, kupiłem dwie butelki po litrze, zalalem i jest okedit2:
to jest kontuacja tego węzykahttp://img13.imageshack.us/img13/618/dsc0030ko.jpg
dalej idzie gdzieś głęboko (od góry to ten)
http://img713.imageshack.us/img713/9727/dsc0029nr.jpgkto wie co to?
-
Zielona kostka
idzie do góry w peszel gdzieś do silnika czy coś, do dołu natomiast w prawą stronę
do silnika, co też ładnie widać - musze to raz dwa obwinąć izolacją to będe mial
spokoj, ale co to jest?Sonda lambda
-
Przepraszam ... Ale Twoja niewiedza mnie niszczy w każdym momencie ...
-
Przepraszam ... Ale
Twoja niewiedza mnie niszczy w każdym momencie ...jaka niewiedza? Nie spamuj tylko pisz konkretnie, bo ręce mi opadają jak to czytam
-
Sonda lambda
plastek mówi, że to nie może być, bo to w wydechu, you sure?
-
plastek mówi, że to
nie może być, bo to w wydechu, you sure?No to albo Plastek robi sobie z Ciebie żarty, albo mówi o czymś innym
poczytaj do czego służy ta sonda, to rozwiejesz swoje wątpliwości. -
ale on mowil o zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie to
-
ale on mowil o
zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet
jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie toJak dla mnie kabel od zielonej kostki idzie do lambdy, a to, że nie odpalał to tylko zbieg okoliczności jak dla mnie
-
ale on mowil o
zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet
jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie toNo ta zielona kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowej
-
No ta zielona
kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowejno to skoro to jest lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt wysoka -
no to skoro to jest
lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaPonieważ nawet gdy nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.
-
Ponieważ nawet gdy
nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest
większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.dwa razy tak mialem, ale jak sie jeszcze raz zaleje to i jeszcze raz przetre i sprawdze, bo poki co wszystko wskazuje ze to wlasnie ten slabo zaizolowany zielony styk
-
Mocne 30cm już daje
sporego kopa, wyżej to już przesada...chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
-
chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
Zawsze się znajdzie taki model
Dobra "ósemka" na pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12" -
no to skoro to jest
lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaSonda na podstawie odczytu ze spalin reguluje mieszankę (bogata/uboga) albo więcej powietrza, albo więcej paliwa. Nie daje sygnału, czy paliwo ma zostać podane czy nie.
Jedyne co mi przychodzi do głowy z tą kostką, to może jakoś zwarcie się robiło do ecu. -
Zawsze się znajdzie
taki model
Dobra "ósemka" na
pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12"nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
-
nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
Co klasyk to klasyk, ale co masz na myśli konkretniej?