[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Młody, gniewny i
jeszcze (do czasu!) głupi (bez urazy!). Może kiedyś zmądrzejesz na starość...Też w Ciebie wierze
Więcej już nie będę
Cię przekonywał (zresztą nie tylko ja).Na to liczę, bo sa sprawy w których można mieć własne zdanie, a jak nie potrafisz tego uszanować, to chociaż się nie wypowiadaj na ten temat i nie obstawiaj się 'innymi' bo była tez osoba ktora stwierdzila inaczej, poza tym my dyskutujemy teraz.
-
Też w Ciebie wierze
U mnie na wiarę to już za późno... Ale Ty jeszcze młody i mądry masz szansę.
-
U mnie na wiarę to
już za późno... Ale Ty jeszcze młody i mądry masz szansę.bez przesady, jesteś zaledwie 2 lata starszy edit post wyzej
-
bez przesady,
jesteś zaledwie 2 lata starszy edit post wyzejDwa lata to jak wieczność w naszym wieku...
Jak dla mnie temat hamowania silnikiem definitywnie zamknięty. -
Dwa lata to jak
wieczność w naszym wieku...
Jak dla mnie temat
hamowania silnikiem definitywnie zamknięty.A w samochodach nie liczy się wiek tylko przebieg ;>
Dla mnie też -
Dziwny zapach pojawiający się przy hamowaniu silnikiem (na luzie nie występuje), nie mam pojęcia co to może być, ale mam przypuszczenia:
-silnik od zawsze brał olej, może to to? Chociaż przy normalnej jeździe bez hamowania nie czuje tego zapachu, wlasciwie smrodu, wiec raczej odpada
-kończące sie sprzeglo? Nie wiem, nie mialem okazji doświadczyć zjawiskom temu towarzyszącym
-mechanik przy wymianie łożyska dołożył tam sporo extra smaru, ale czy mozna to powiazac z wytracaniem predkosci na biegach? To wydaje mi sie najbardziej prawdopodobne, ale może to co innego?Ponadto łozysko z tyłu odzywa sie zawsze przy wiekszych predkosciach, ale czasem też przy hamowaniu na stosunkowo niewielkich prędkosciach 10-60km/h podczas gdy dotykam pedał hamulca, nie zawsze się to pojawia i chyba ma też zaleznosc czy wcisniete jest sprzeglo lub wrzucony bieg.
-
Łożyska wymienione, firmy NSK za 55zł na stronę - cały tył, ale i tak coś mi tam delikatnie buczy i nie wiem co to, może tłumik się rozregulował i do podwozia się tuli, ale pewnie co innego ;|
-
- swap na gti, oczywiście w warsztacie plastka
- zamontować elektryczne podnośniki w szybach tylnych, to jest koszt ok. 400zł
- obszyć fotele (gti), kanapę (glx) i boczki skórą
- wymienić częściowo lub całościowo wydech
- zregenerować zawiasy drzwi przednich
- wymienić wykładzinę (doszyć coś sensownego na nią), dodatkowo wyciszając głównie podwozie
Jeżeli uda mi się to zrealizować, pomyślę nad nową barwą autka, wstępnie czarny metalik z dużym połyskiem, aczkolwiek to może się jeszcze zmienić, car audio też by się przydało, ale to nie priorytet.
Oczywiście po drodze jeszcze kilka spraw kosmetycznych, ale to będę robił na bieżąco, już bym zaczął, ale blokuje mnie zima i praca.
-
- zamontować
elektryczne podnośniki w szybach tylnych, to jest koszt ok. 400zł
cena lekko z byka ... ale co kto lubi ...
- zamontować
-
nie wiem skad taka cena, bo ja mam siłowniki z sedana na tylne drzwi i nigdy bym nie dał takiej ceny sprzedając... eh
-
nie wiem skad taka
cena, bo ja mam siłowniki z sedana na tylne drzwi i nigdy bym nie dał takiej ceny
sprzedając... ehNo ja też się dziwie trochę, ale po promocji sprzedaj Ravovi za te 300zł
-
walają się gdzieś w garażu nawet ostatnio je widzialem, heh.
-
A ruda chrup, chrup i z pięknych i dalekosiężnych planów nici...
-
nie wiem skad taka
cena, bo ja mam siłowniki z sedana na tylne drzwi i nigdy bym nie dał takiej ceny
sprzedając... ehTo cena za uniwersalne podnosniki razem z montażem, elektryka i przyciskami, czyli wszystko
-
A ruda chrup, chrup
i z pięknych i dalekosiężnych planów nici...Nie ma, nic sie nie dzieje, sprawdZam regularnie, zupelny brak oznak, mocowania zrobie przednie tylko dla swietego spokoju i zabezpieczenia, bo nie wygladaja zle
-
U mnie też jest ok, dlatego mam trochę planów związanych z tym autem. Dziś rozpocząłem pierwszy etap - szukanie pracy
-
U mnie też jest ok,
dlatego mam trochę planów związanych z tym autem. Dziś rozpocząłem pierwszy etap -
szukanie pracyBardzo dobrze, życzę szczęścia, ja właśnie zarobiłem pierwsze pieniądze na nowe auto
-
To cena za
uniwersalne podnosniki razem z montażem, elektryka i przyciskami, czyli wszystkosedan 1.6 16V z elektryką Twoim przyjacielem
-
sedan 1.6 16V z
elektryką Twoim przyjacielempasowałoby do mojego 5d?
Jeśli tak to fajnie : P
-
pasowałoby do
mojego 5d?
Jeśli tak to fajnie
: Pbodajże tak, ktoś kiedyś tak pisał