[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Robie odlew na caly bqgaznik, a chce zeby ladnie gralo, dodatkowo polaczyc to z wygladem, calosc bedzie w stylu boczkow, z koloru szarego będę uciekał powoli na czarny flok
-
radio ... tu jest
mowa o CA, co jednak pobiera prąd, a nie 2x10cm pędzone z radia ... to zupełnie inna
bajka, z resztą teraz kupno aku to loteria, jeden kupi tą samą serię i model, drugi
też, temu pierwszemu siądzie po 2 latach, temu drugiemu po 5 ... nie ma reguł ...Różnica taka, że aku przy CA klęknie po 2h a przy 2x10cm po 2 dniach, cudów nie ma, rozładuje się raz, drugi, dziesiąty i nic mu już nie pomoże, chce się wozić 3k rms to silnik musi chodzić, a alternator ładować i to nie taki swiftowy bo on to się do wózka widłowego nadaje.
W ogóle jakieś kondensatory to są tam planowane albo 2 aku?
-
Robie odlew na caly
bqgaznik, a chce zeby ladnie gralo, dodatkowo polaczyc to z wygladem, calosc bedzie
w stylu boczkow, z koloru szarego będę uciekał powoli na czarny flokalbo rybki, albo pi*** dużo zabawy ogółem Cię czeka co by to miało ręce i nogi ... no i albo fachura jakiś Ci to ogarnie, albo dokształcić się trzeba
Różnica taka, że
aku przy CA klęknie po 2h a przy 2x10cm po 2 dniach, cudów nie ma, rozładuje się
raz, drugi, dziesiąty i nic mu już nie pomoże,otóż to, więc skoro to wiesz, to po co chwalenie się że aku wytrzymał 2 dni
chce się wozić 3k rms to silnik musi
chodzić, a alternator ładować i to nie taki swiftowy bo on to się do wózka widłowego
nadaje.to też Rav-owi piszę od dłuższego czasu co by zmienił altek ... bo tak to robota głupka będzie. Co do 3 kW RMS - w swifcie wystarczy do robienia zadymy to co było u Zurex-a
W ogóle jakieś
kondensatory to są tam planowane albo 2 aku?kondensator to tylko bufor, jak będzie dobre zaplecze prądowe to drugi aku jest zbędny, chyba, że ma być na show + separator co by nie rozładował głównego ... ale co kto lubi
-
U mnie już przy 250W RMS blacha tak gra że boję się pomyśleć co by było przy większych mocach
-
Nie chce drugiego aku w zadnym wypadku, kondensatora tez nie przewiduje,
Wszystko posprawdzam jak ten prad leci, bedzie trzeba to bede kombinowal a alternatorem (chociaz nie wiem oe czego zaczac w zwiazku z nim). Bedzie zarl duzo pradu to przycisze, na zgaszonym silniku to nikt normalny nie bedzie car audio sie bawil jak piszecie 2 godziny, pobór paliwa na postoju to litr/hSam bede robil zabudowę całą zabudowę, będzie to o tyle proste, że nie trzeba będzie męczyć papierem ściernym do połysku, do obicia natomiast daje tapicerowi, troche skaju czerwonego - jak na boczkach, troche czarnego - chyba, że mi się coś zmieni.
Głośniki po bokach muszą mieć minimum 6-7l przestrzeni do grania, wszystko będzie zachowane -
U mnie już przy
250W RMS blacha tak gra że boję się pomyśleć co by było przy większych mocachu mnie przy 700W nic nie grało
Nie chce drugiego
aku w zadnym wypadku, kondensatora tez nie przewiduje,ja tam kondka mam, ale to tylko dlatego że kupiłem go dużo wcześniej i mi szkoda było go sprzedawać, czy wyrzucać.
Wszystko
posprawdzam jak ten prad leci, bedzie trzeba to bede kombinowal a alternatorem
(chociaz nie wiem oe czego zaczac w zwiazku z nim).pisałem - czytał ?
Bedzie zarl duzo pradu to
przycisze, na zgaszonym silniku to nikt normalny nie bedzie car audio sie bawil jak
piszecie 2 godziny, pobór paliwa na postoju to litr/hdlatego ja mam Ctek-a kupionego, podłączy się w tryb ładowarki i mogę sobie grać ile chcę
Sam bede robil
zabudowę całą zabudowę, będzie to o tyle proste, że nie trzeba będzie męczyć
papierem ściernym do połyskudo połysku nie, ale gładkie musi być, bo inaczej na fakturze skóry/sky-u wyjdą Ci babole ...
Głośniki po bokach
muszą mieć minimum 6-7l przestrzeni do grania, wszystko będzie zachowanejuż się boję
-
U mnie już przy
250W RMS blacha tak gra że boję się pomyśleć co by było przy większych mocachJak ci blacha gra xD to wygłusz auto i po problemie jak na taką moc
-
pisałem - czytał
?gdzie pisał o altku, musiałem przegapić coś gdzieś
dlatego ja mam
Ctek-a kupionego, podłączy się w tryb ładowarki i mogę sobie grać ile chcęa co to takiego
do połysku nie, ale
gładkie musi być, bo inaczej na fakturze skóry/sky-u wyjdą Ci babole ...Do samej gładkości to idzie raz dwa, gorzej te wszystkie ryski w strukturze dotrzeć itp - na tym najwięcej się schodzi
Dalej pytanie:
Micro Precision 7.16 MK II
u-Dimension ProX M6
DLS RS6To jest poprawna kolejność od najlepszego do najgorszego? Zastanawiam się nad pierwszym i drugim, bo trzeci coś małą moc RMS ma...
-
gdzie pisał o
altku, musiałem przegapić coś gdzieśod niemal początku historii
a co to takiego
ładowarka do aku
Dalej pytanie:
To jest poprawna
kolejność od najlepszego do najgorszego? Zastanawiam się nad pierwszym i drugim, bo
trzeci coś małą moc RMS ma...nadal nie wiem na co tam pchać te głośniki to ma grać Tobie nie innym
-
od niemal początku
historiiNo pisałeś, że jest słaby, ale nie co konkretnie z nim zrobić, żeby był mocniejszy
nadal nie wiem na
co tam pchać te głośniki to ma grać Tobie nie innymWygląd, no i tak jak napisałem wcześniej - w niczym nie zaszkodzą, a dwa głośniczki marki DLS RM kosztują mnie tylko 600zł, po ustawieniu ich lekko w górę, nie zakładając półki - będzie dobrze je słychać
Nie wkładam w całość tyle kasy, żeby mieć skrzynke wrzuconą do bagażnika.... Chce coś ciekawszego.Dzisiejsze zakupy:
- 5 metrów przewodu do wzmacniacza (hollywood) - 4 kanały
- 2 maty stp pod kanape
- 2 pierścienie mdf
- 7m peszel
-
Ja twierdzę tak jak Hellsin, darowałbym sobie te głośniki z tyłu.
Niepotrzebnie będą psuć scenę dźwiękową...a jeśli nie będzie ich słychać to po co? Dekoracje można zrobić taniej.A alternator jeśli będzie za słaby to nic z nim nie zrobisz, żeby był mocniejszy.
Trzeba po prostu wymienić. -
Trzeba po prostu
wymienić.Na jaki? Z jakiego samochodu
-
Pisał Ci bodajże Adamo wcześniej że Plastek się bawił w zmianę alternatora, poszukaj u niego w temacie
-
Na jaki? Z jakiego samochodu
Suzuki Ignis itp. o ile dobrze pamiętam
-
Suzuki Ignis itp. o
ile dobrze pamiętamto za pare dni będę u Plastka to mi wszystko opowie
-
No pisałeś, że jest
słaby, ale nie co konkretnie z nim zrobić, żeby był mocniejszyPlastek jak pisałem z nim, wspominał o Carismie 90A, ja będę szukać chyba jednak mocniejszego, jak nic nie znajdę, to będzie on. Niestety o szczegóły pytaj jego, bo to z konkretnego rocznika jest.
kosztują mnie tylko 600zł, po ustawieniu ich lekko w górę, nie zakładając półki -
będzie dobrze je słychaćdla mnie to aż 600 zł - za to masz fajnego suba ( nowego ) lub dokładasz parę groszy i masz np. Brax-a 10.1
Nie wkładam w
całość tyle kasy, żeby mieć skrzynke wrzuconą do bagażnika.... Chce coś ciekawszego.ja włożyłem trochę grosza i mam tylko ( a może aż ) skrzynkę w bagażniku z zabudową
- 5 metrów przewodu
do wzmacniacza (hollywood) - 4 kanały
starcza 3,5-4m bo 3m są na styk ( sprawdzone u mnie )
- 2 maty stp pod
kanape
lepiej dać ją gdzie indziej - serio
Ja tam nie mam maty w ogóle- 7m peszel
pod maskę daj inny, ten się nadaje do środka
- 5 metrów przewodu
-
Plastek wkładał alternator z Clarusa z tego co pamiętam
-
Wkładał jeden, a potem wymieniał chyba
-
Powiedzcie mi, dzisiaj odłączyłem przewody które dochodziły do głośników w półce (4 kabelki odchodzące od kostki). poizolowałem je, ale czy do nich będę coś podłączał? Czy wszystkie głośniki będą podłączone do wzmacniaczy, a dalej wzmacniacz do radia i akumulatora tylko?
-
Razem z plastkiem zdecydowaliśmy, że będzie jeden wzmacniacz, aby ograniczyć pobór prądu i wykorzystać 4 kanały helixa.
Helix daje możliwość zmostkowania dwóch kanałów w jeden, uzyskując tym samym 350W mocy.
Moja zabudowa w kole ma około 30-35l (jeszcze będę to liczył dokładniej), czy taki głośnik byłby do tego odpowiedni?
http://allegro.pl/jl-audio-12w6v2-d4-subwoofer-300mm-12-400w-i3612050123.htmlWiem, że 30cm, ale na razie się rozglądam