[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
No te 10 litrów to but non stop w podłodze na krótkiej trasie (licząc od momentu rozgrzania), także luuuz.
(Jeździ się do roboty na styk to się wie ) -
Ch> Oj jeszcze się
zdziwisz jak będziesz chciał szpanować i będziesz z butem w podłodze latał od
świateł do świateł. Wtedy to i z 10-11 litrów Ci wciągnie!
Ale przy spokojniej
jeździe moim zdaniem będzie Ci palił 7-8 litrów w mieście i jakieś 6 w trasie.Nie jestem z tych co lubia szpanowac, tez tak mysle ze spalanie wzrosnie o litr przy takiej jezdzie jak teraz, chyba az tak bardzo nie roznia sie te silniki poza 30 kM...
Wszystko wyjdzie w praniu.:) -
W 3D składasz
kanapę i masz bagażnik o jakim większość aut może tylko pomarzyć...A w 5D to tak nie można zrobić
3D ma mniejszy o 10 cm rozstaw osi niż 4Di 5D, więc sporo ciaśniej z tyłu być musi
-
Jakie tam czernidło do zderzaków polecasz?
-
A może by tak polecieć czernidłem do opon zderzaczki ?
-
Można śmiało stosować to do zderzaków. W biurowcu prowadzę małą myjnię i czasem nawet starą deskę lub plastikowe listwy na progach brudne od wchodzenia i wychodzenia czasem zrobię specyfikiem do opon. Bo lepiej łapie i daje od razu właściwy efekt. "Plakiem" trzeba by to robić 2-3 razy żeby złapał właściwy kolor.
-
Ja używam czernidła właśnie do lusterek i listw, dlatego pomyślałem że zderzaki też można polecieć.
-
Odrestaurowanie zderzaków klik
-
To dziwne, że nie
masz czasu na tak przyjemną robotę.
Mój jest średnio
raz w miesiącu na myjni, potem jest wycierany do sucha, następnie odkurzam całe
wnętrze z czyszczeniem plastików, a na koniec nabłyszczam zderzaki i wszystkie
czarne plastiki na zewnątrz. Co do polerowania to w zeszłym roku chciało mi się
tylko powalczyć z maską i dachem, ale w tym roku mam zamiar wypolerować cały
samochód.ja poleruje cały co tydzien : >
-
Można śmiało
stosować to do zderzaków. W biurowcu prowadzę małą myjnię i czasem nawet starą deskę
lub plastikowe listwy na progach brudne od wchodzenia i wychodzenia czasem zrobię
specyfikiem do opon. Bo lepiej łapie i daje od razu właściwy efekt. "Plakiem" trzeba
by to robić 2-3 razy żeby złapał właściwy kolor.plak generalnie jest 'niezdrowy' dla plastikow, wybiela je, najlepiej stosować wosk, mleczko itp, a na zderzaki politure
-
A w 5D to tak nie
można zrobićTylko 3D jest prawie jak kombi wtedy, a 5D nie, bo ma drzwi z tyłu i jak otworzysz to wszystko wypadnie...
-
Jakie tam czernidło
do zderzaków polecasz?A coś takiego:
Płynem do opon bym zderzaków nie robił, bo moim zdaniem jest to jednak "agresywniejszy" środek, więc jak zaczniesz to będziesz już musiał do końca tak robić, bo będzie wyblakłe, ale może się mylę.
-
Jak to na bazie silikonu, równie dobrze można stosować jako smarowidło na uszczelki aby np: nie przymarzało bądź przy szybach aby płynniej chodziły.
-
Finalnie zdemontowałem silniczek wycieraczki tylnej wraz ze światłem stop
Pozostało tylko wymienić przyciski w konsoli od wycieraczki tylnej na atrapy, może ktoś takie ma?Oczywiście cały mechanizm wycieraczki i światełko jak ktoś potrzebuje to pisać, bo mi bedzie zalegało tylko
-
Oczekiwanie na nowe autko się wydłuża to jeszcze jeden wynik spalania:
50l=800km --> 280zł (6,3l/100km, 35zł/100km) -
jak zaczniesz to będziesz już musiał do końca tak robić, bo będzie wyblakłe, ale
może się mylę.Mylisz się
-
Słuchajcie, czy wam też tak wyciera szybę?
tzn prawa wycieraczka sięga wyżej niż lewa i jeśli odgarnia wodę, to ta różnica wpływa na to, że powstaje zaciek na środku szyby bo ta woda spływa...
rozmiary wycieraczek to 53 i 45 -
Daj sobie lewą ze 2-3 cm krótszą a prawą dłuższą o te 2-3 centy i powinno być lepiej
-
Daj sobie lewą ze
2-3 cm krótszą a prawą dłuższą o te 2-3 centy i powinno być lepiejJak tak zrobi to prawa wycieraczka będzie wystawać 1-1,5 cm poza auto...
-
Jak tak zrobi to
prawa wycieraczka będzie wystawać 1-1,5 cm poza auto...Ja w moim mk3 nigdy nie miałem wycieraczek takich jak powinny być, zazwyczaj zakładałem tak jak napisałem i było ok, nic nigdy poza auto nie wystawało w golfie pokombinowałem troche z wymiarami bo "trójkąt" na środku szyby był mega wielki na ori długościach