[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
na podkład akrylowy poszła czarna farba coby nie rzucało się tak wszystko w oczy
wahacz przykręcony , oczywiście problem jest z gwintem bo jest wyrobiony.. ale coś wymyslimy
-
a jak gruba
podkładka była pęknieta ? Tego nie wie nikt ale pani serwisanci w ASO suzuki
składali te amory ( akcja serwisowa , wymiana na nowe ) na mega kacuO też miałem pękniętą tą podkładkę...
-
Finalnie zakończyłem pracę nad kieszeniami, gdybym wiedział, że będzie to tak długo trwało najprawdopodobniej kupiłbym coś na allegro. Jednakże jestem zadowolony z wykonanej pracy, mam swoje customowe, niepowtarzalne kieszenie
Warstwa szpachli została zdarta na tyle, aby nie było większych nierówności, które mogłyby być zauważalne, lub odczuwalne po flokowaniu.
Całość spryskam jeszcze jedną warstwą czarnego lakieru, tak żeby nic nie prześwitywało przy czarnym floku.
Zostały jeszcze miejsca na tweetery do poprawki
-
ale rzeźba !!!
-
Całość waży około 0,5kg/sztuka
-
prawe mocowanie odbudowane bo za dużo go tam nie zostało Mysle że ładnie całość wylizałem , bardzo nie widać że były robione prawie od podstaw
W profile poszły prawie dwa Fluidole po 500ml , także jest tłusto jak cholera
-
Panie, wsadzaj pan bbs rs repliki 15 cali i na glebie będzie mniut, malyna
-
Panie, wsadzaj pan
bbs rs repliki 15 cali i na glebie będzie mniut, malynaDobrze mówisz
Ale gdzie ja takie znajdę?Rozglądałem się już za felgami, przejrzałem kilkanaście katalogów, pare wyszukiwarek i nic konkretnego nie znalazłem...
Najpierw przewinęły się felgi team dynamics z fajnymi oponami w nienagannej cenie, ale sprzedający chyba nie bardzo chciał je sprzedać, bo jak twierdzy - nie ma z nim kontaktu bo zgubił telefon i nie może znaleźć... klik
Po przejrzeniu ofert z chińskimi felgami znalazłem jedne, już chciałem kupić, ale okazało się, że już nie ma na magazynie i następne będą na wiosnę, następne chińskie które znalazłem to klik, odrzuca mnie jednak napis "GTR Sports" i fakt, że trzeba do nich dokupywać (+100zł) specjalne szpile ampułkowe...
Przewinął się też pomysł kupna szerokich 13' na nieco wyższym profilu w styulu "dakar", ale oczywiście nic pod 4x114.3 (co jest głównym problemem w znalezieniu ciekawych felg.
Aktualny pomysł to Infiny Shark, są dość ciekawe, nie wiem tylko czy podobają mi się na tyle, że chce aż tyle za nie płacić... -
Nowe chińskie może i ładne ale jakość to porażka. Było gdzieś masę zdjęć jak one lubią pękać. I jeszcze dwa rozstawy śrub dodatkowo osłabiają całość. Idzie zima więc na spokojnie szukaj, w końcu coś trafisz.
-
Nowe chińskie może
i ładne ale jakość to porażka. Było gdzieś masę zdjęć jak one lubią pękać. I jeszcze
dwa rozstawy śrub dodatkowo osłabiają całość. Idzie zima więc na spokojnie szukaj, w
końcu coś trafisz.już mnie napalił na te bbs rs
w razie czego te nie są chińskie:
http://www.felgi.pl/felga/infiny/shark-black/4x114-30/15/p%3d68 -
Ja miałem w domu całe 2 dni bbr rm (oryginalne), niestety okazało się że mają rozstaw 4x108 i na świstaka nie wchodzą, odesłałem z powrotem
Co do moich preferencji:
http://allegro.pl/oryginalne-felgi-ronal-turbo-15-4x114-3-i3654158127.htmlja do świstaka wsadziłbym ronala turbo, moje atiwe , fele z integry type R, moje byłe felgi z mitsubiszi sapporo, same pełne jak widać, no i bbski jakieś fajne
Odzielny temat to szeroka stal, też fajnie się komponuje w jakimś jaskrawym kolorze.Jak świstak jest autem do zabawy to i gwinta bym wsadził
-
Proponuje advan ładnie wyglądają na świstaku jako przykład mogę podać kolegę z forum.jdmstyle.pl ma świstaka na takich i prezentuje eis bosko
Fele --> advan
A tu jak wyglądają --> fele -
Jeśli już "Advany" to wolałbym te:
http://allegro.pl/felgi-jdm-advan-style-15-4x100-4x114-3-civic-crx-i3665516131.html albo taniej: http://allegro.pl/380-nowe-advan-felgi-15-4x114-3-japan-volvo-s40-i3678008949.html
Sam jednak nie wiem czy bym się zdecydował. Podobno kiedyś były jeszcze w miarę (info z forum Civica), potem jakość poszła w dół. Wolałbym chyba używki jakieś pożądnej firmy (te z Integry na przykład). -
Zupełnie nie mój gust Krzemol i Dymianoo, mnóstwo jest tego typu felg do wyboru, ja chce coś innego, niepowtarzalnego.
Opcja likaona jest dość ciekawa, choć to nadal nie to co bym chciał, ewentualnie na zimę, co mogłoby być dobrym rozwiązaniem
-
Może repliki VOLK'a TE37 ?
-
Po co repliki "albo grubo, albo wcale"
-
Najpierw przewinęły
się felgi team dynamics z fajnymi oponami w nienagannej cenie, ale sprzedający chyba
nie bardzo chciał je sprzedać, bo jak twierdzy - nie ma z nim kontaktu bo zgubił
telefon i nie może znaleźć...
klikbyły klubowicz i właściciel GTi
Co do tych podrób Advan-ów to trochę osób na nich jeździ m.in. Fetor ... ale jak to się sprawdza to nie wiem ...
Ja tam bym pakował te od ITR-a ... ale to tylko moje zdanie -
już mnie napalił na
te bbs rs
w razie czego te
nie są chińskie:
http://www.felgi.pl/felga/infiny/shark-black/4x114-30/15/p%3d68Wyglądają na kruche
Poza tym w opisie stoi, że firma jest największym importerem felg we Francji - a wiadomo, że je importują od skosów
-
Fele --A tu jak
wyglądają --> feleKolega Zurex-a?
-
Kolega Zurex-a?
nie, z Będzina swift