[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Na ginekologa..
-
Wiedzieliście, że
każdą żarówkę podświetlenia licznika da się wymienić nie wyciągając licznika? : D
Mi się w końcu
przepaliła i wymiana zajęła minutęMusisz mieć rączki azjaty
-
Musisz mieć rączki
azjatyprosta sprawa
Ktoś ma jakiś pomysł jak usunąć rozmazany super glue z karoserii nie uszkadzając lakieru? warstwa cieniutka, także żadne zdrapywanie nie ma szans, wrzątkiem próbowałem dopiero tylko, rozpuszczalnik to dobry pomysl?
-
Nitro
-
Nitro
gdzie to mogę kupić, bo nie wiem nawet na jakiej to jest bazie ; d
-
Rozpuszczalnik nitro
http://aspsklep.pl/images/rozpuszczalnik_nitro_59723.jpg
Do super gluta uzywa się często debondera, rozklejasz takowy ale nie pamiętam co jest bazą tego cuda, jutro mogę sprawdzić.
-
Rozpuszczalnik
nitro
http://aspsklep.pl/images/rozpuszczalnik_nitro_59723.jpg
Do super gluta
uzywa się często debondera, rozklejasz takowy ale nie pamiętam co jest bazą tego
cuda, jutro mogę sprawdzić.nie ma co się martwić że bezbarwny ściągnie przy okazji?
-
nie ma co się
martwić że bezbarwny ściągnie przy okazji?Nie powinien.
A jak się boisz to spróbuj na razie benzyną ekstrakcyjną - lakier na pewno nie zejdzie.
A skoro już sezon cieplejszy się zaczyna to najlepiej i najbezpieczniej kropki z asfaltu na karoserii zmywa zwykły olej napędowy
-
Nie powinien.
A jak się boisz to
spróbuj na razie benzyną ekstrakcyjną - lakier na pewno nie zejdzie.
A skoro już sezon
cieplejszy się zaczyna to najlepiej i najbezpieczniej kropki z asfaltu na karoserii
zmywa zwykły olej napędowyco masz na myśli z kropkami z asfaltu?
Ja musze sobie jak najszybciej sprawić błotniki na przód po piasek mi lakier na drzwiach dość skutecznie niszczy.z nitro trafiłeś w 10tke
ciężko, ale schodzi, a że przy klamce zewn, to dopóki jej nie zdejme to nie zetre tego jak trzeba, a to roboty na 2h, więc na razie sobie daruje, bo to mało zauważalne.
nitro wyciera też ladnie wszystkie inne brudy z blachy i plastików, fajna sprawa, nie wiedziałem o tym -
co masz na myśli z
kropkami z asfaltu?Chodzi mi o takie kropki, które robią się jak się latem jeździ po roztapiającej się z gorąca szosie, albo jak się mija roboty drogowe.
Ojciec ze dwa lata temu Punciakiem przejeżdżał przez nowo budowany odcinek asfaltowy (drogowcy spryskali nawierzchnię drogi emulsją asfaltową, żeby wierzchnia warstwa asfaltobetonu się trzymała warstwy wiążącej) i w efekcie auto do połowy drzwi i cały tył był w kropkach...
Olej napędowy na szczęście dał sobie z tym radę i dodatkowo natłuścił karoserię
Jakby ON nie zadziałało, to następna w kolejce była benzyna ekstrakcyjna a następnie nitro
-
Pracując w agencji reklamowej miałem często do czynienia z nitro Powiem tak... jest to środek baaardzo żrący, trzeba uważać żeby nie nakapać, nie przetrzeć jakiegoś plastiku czy gumy. Kiedyś przez przypadek zostawiłem szmatkę którą rozprowadzałem nitro na karoserii na platiku, a on zaczął się topić po chwili... dobrze ze to stało się w niewidocznym miejscu. Stosowaliśmy do czyszczenia te specyfiki w kolejności: denaturat lub benzyna ekstrakcyjna, potem rozpuszczalnik uniwersalny, jeżeli nic nie pomogło w oczyszczaniu, to wchodziło nitro
A jeżeli chodzi o głośniki, w starszym samochodzie miałem taki zestaw odseparowany:
http://www.peryskop.pl/produkt/56128/BLAUPUNKT-VELOCITY-VX-662
I powiem tak, że grały jak dla mnie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo fajnie :-) Byłem z nich baaardzo zadowolony i mogę polecić z czystym sumieniem, chociaż nie wiem czy cena troche nie przekracza założonej.
-
miałem nagrać filmik z prędkością 180km/h, wczoraj podjalem sie proby, ale przy 160km/h musialem juz hamować bo konczyl się dobry odcinek
cholernie wolno się rozpedza swift na dużych prędkościach : |
25 sekund od 100 do 160km/h -
miałem nagrać
filmik z prędkością 180km/h, wczoraj podjalem sie proby, ale przy 160km/h musialem
juz hamować bo konczyl się dobry odcinekAutostrada pod nosem, a ten pisze, że nie ma gdzie śmigać...
-
Właśnie co do nitro to jest dobry i dużo wyczyści, ale trzeba uważać, żeby za dużo nie "wyczyścił" i stosować najpierw coś łagodniejszego
-
Fajnie macie jak nitrem samochody czyścicie elegancko schodzi brud razem z lakierem zmywacz silikonu albo benzyna ekstrakcyjna będą lepsze do takich rzeczy chociaż nawet benzyną jak się mocno trze to schodzi trochę lakieru
-
Jezusie jezeli masz lakier akrylowy to mozesz ci zlazic nitro takze zbiera asfalt z karoserii , zawsze nitrem na poczatku odtluszczam jezeli w warsztacie wpadnie jakis zderzak do lakierowanie czy jakis inny element , najlepiej on zbiera brud i odtluszcza , przedlakierowaniem (np element w podkladzie) stosuje sie zmywacz silikonowy poniewaz on nie zwazy sie z swiezym podkladem
-
Przed lakierowaniem to tak ale żeby używać nitra jako środka do pielęgnacji karoserii to bez przesady benzyna ekstrakcyjna też ładnie zmywa asfalt zresztą zmywacz silikonu też a są bardziej neutralne
-
Fajnie macie jak
nitrem samochody czyścicie elegancko schodzi brud razem z lakierem zmywacz
silikonu albo benzyna ekstrakcyjna będą lepsze do takich rzeczy chociaż nawet
benzyną jak się mocno trze to schodzi trochę lakierułatwo to zaobserwować, wystarczy zobaczyć czy szmatka zmienia barwę, ja tarlem dosc mocno tym nitro i nic nie schodziło
-
Autostrada pod
nosem, a ten pisze, że nie ma gdzie śmigać...no ja mam krótki odcinek mostu polnocnego ; P
a s8 rzadko jest, tym bardziej na autostradzie s8 -
łatwo to
zaobserwować, wystarczy zobaczyć czy szmatka zmienia barwę, ja tarlem dosc mocno tym
nitro i nic nie schodziłobo najpierw Ci bezbarwny schodzi