[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Jeśli chodzi o wagę, to zgadzam się z Krzemolem ED9 waży 940/950kg, Swift 5d zapewne okolice 100kg mniej.
-
Jeśli chodzi o
wagę, to zgadzam się z Krzemolem ED9 waży 940/950kg, Swift 5d zapewne okolice
100kg mniej.Google wypluło wagę 900 kg dla CRX.
-
http://de.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift#Swift_.2812.2F1995.E2.80.9312.2F2003.29
755 - 775 kg.
G13B raczej 150kg Ci nie da. -
http://de.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift#Swift_.2812.2F1995.E2.80.9312.2F2003.29
755 - 775 kg.Dane z neta to jednak pic na wodę...
Specjalnie zajrzałem do dowodu rejestracyjnego i moja litrówka ma masę własną 930 kg. Także 1.3 5D musi ważyć ok. 1000 kg.
-
W dowodach różne rzeczy wypisują... Nie pierwszy raz brniesz w zaparte nie mając racji. Ciekawe skąd u Ciebie w trzydrzwiowym golasie wzięli 930KG, skoro moje syto wyposażone 5D ma 800KG.
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=679517 -
W dowodach różne
rzeczy wypisują... Nie pierwszy raz brniesz w zaparte nie mając racji.Mam rację co do tego, że CRX rozjeżdża GTi. A wagi i tak nie sprawdzisz, bo nie wiesz ile waży GTi rav'a , a tym bardziej CRX tamtego ziomka...
Ciekawe skąd
u Ciebie w trzydrzwiowym golasie wzięli 930KG, skoro moje syto wyposażone 5D ma
800KG.Nie wiem, ale tak napisali...
-
ja pamiętam, że ej2 140 konne na 400m wystaje o maskę pod koniec, więc crx powinien połknąć GTi, tylko proszę zauważyć słowo "powinien"
-
ja pamiętam, że ej2
140 konne na 400m wystaje o maskę pod koniec, więc crx powinien połknąć GTi, tylko
proszę zauważyć słowo "powinien"Właśnie dlatego chwalenie się tymi wszystkimi "wyścigami ulicznymi" nie ma sensu, bo kierowca tamtego auta moze w cale nie chce za wszelką cenę się ścigać, może też się zdarzyć, że ten crx, celica, ferrari F50, które rav objeżdża na mieście są tak naprawdę zagazowanymi trupami itd...
-
Dane z neta to
jednak pic na wodę...
Specjalnie
zajrzałem do dowodu rejestracyjnego i moja litrówka ma masę własną 930 kg. Także 1.3
5D musi ważyć ok. 1000 kg.to żeś dowalił po całości
1.3 8V 5D według homologacji powinno ważyć 805 czy 810 kg ( gdzieś nawet mam na to papier ) -
to żeś dowalił po
całości
1.3 8V 5D według
homologacji powinno ważyć 805 czy 810 kg ( gdzieś nawet mam na to papier )Już prostuję:
Masa własna pojazdu - 805kg
Masa pojazdu bez kierowcy, chłodziwa, oleju, paliwa: 770kg
Dopuszczalna masa całkowita: 1250kg
(5d rzecz jasna)Coś chyba trafiłeś
na słabego pana kierownika, bo wydaje mi się, że taki CRX to lżejszy jest od Swifta,
więc powinien Cię zjeść na drugie śniadanie...Wyglądał na maniaka i kitował po całości, a jego crx waży identycznie co mój swift
Ale sam się zdziwiłem, że został z tyłu, chociaż jak patrze co robi ten mój silniczek, to wiele może tłumaczyć... Plastek jednak wygrzebał dobry egzemplarz.
urywek z porankaMam rację co do
tego, że CRX rozjeżdża GTi. A wagi i tak nie sprawdzisz, bo nie wiesz ile
waży GTi rav'a , a tym bardziej CRX tamtego ziomka...Nie masz, bo przegrał a pytałem się kolesia ile waży, stwierdził, że 800kg z groszami
Właśnie dlatego
chwalenie się tymi wszystkimi "wyścigami ulicznymi" nie ma sensu, bo kierowca
tamtego auta moze w cale nie chce za wszelką cenę się ścigać, może też się zdarzyć,
że ten crx, celica, ferrari F50, które rav objeżdża na mieście są tak naprawdę
zagazowanymi trupami itd...E tam chwalenie, nie było tam ferrari, a ścigałem się z młodymi gówniarzami jak ja, którzy sami zwykle proponowali (niby słabszemu, żeby objechać, ja ze słabszymi sie nie scigam nawet, chyba że sami rzucają wyzywanie) także jestem pewien, że ciągnęli do końca, oj chyba Cie będę musial przewieść, bo najbardziej zrzucasz na dno silnik gti
A z trupami też się nie ścigam, wole mieć mniejsze szanse niż większe -
No to czekamy aż objedziesz swoim swiftem Mercedesa SL 73 AMG (R129). Bo myślę ze o panamerze napiszesz jutro.
-
No to czekamy aż
objedziesz swoim swiftem Mercedesa SL 73 AMG (R129). Bo myślę ze o panamerze
napiszesz jutro.BEZ KOMENTARZA.
-
Naprawdę bez komentarza.. czepianie się, żeby tylko czepić..
-
Ludzie! Wyluzujcie! Mam moderować agresywnie czy potraficie sami sie opanować?
-
Ludzie! Wyluzujcie!
Mam moderować agresywnie czy potraficie sami sie opanować?SirBufora by pasowało, bo już drugi raz szuka zaczepki w tym temacie.
-
Ja się tylko zastanawiam, jak będzie działała nowa strona-forum, gdy będziecie się tak zachowywać jak tu Czarno to widzę.
-
Pół żartem pół serio napisał, wyluzujcie
-
Śruba od regulacji obrotów mi się przekręca podczas jazdy na wysokich obrotach, tzn jest za luźno, ktoś może ma jakiś patent? : |
-
A tam przypadkiem nie powinno być nakrętki kontrującej ?
-
A tam przypadkiem
nie powinno być nakrętki kontrującej ?u mnie jest śruba (zresztą widzę ją tylko od góry i jest na płaski śrubokręt, ale trzyma się tak słabo, że mogę ją przekręcić palcem ; s
Jestem w trakcie malowania zacisków, pierwszy udało się odkręcić (dwie śruby 17 i jedna 14), a podczas próby odkręcenia drugiego zacisku złamałem grzechotkę... Więc pomalowałem na samochodzie.
Stan po demontażu, nawet dobry stan lakieru jak na spray z auchan za 15zł:
I po wyszlifowaniu, przemyciu, odtłuszczeniu oraz po pierwszej warstwie: