[moje auto] "Rajdowy" Suzuki Swift 4WD GTI
-
Dzięki. Sprawdzałeś
może ile łącznie kg urwałeś na nich?
Bo chyba masz
wszystkie zmienione (oprócz przedniej oczywiście )dokladnie nie wiem. ale z przodu poszly tez prowadnice i mechanizm opuszczania.
-
Na ostatnim filmiku widze jak ciągniesz ręczny.... nie szkoda Ci viskozy?
zawsze w taki sposób pokonujesz nawroty? Nie blokuje Ci przednich kół? -
Na ostatnim filmiku
widze jak ciągniesz ręczny.... nie szkoda Ci viskozy?
zawsze w taki
sposób pokonujesz nawroty? Nie blokuje Ci przednich kół?Liczy się tylko wynik pozatym "fabryczne" uzywane manele są tanie jak barszcz
Jak zdechnie to się na Allegro kupi następna
Jak zaimpulsujesz tylko to przednie koła nie zdążą złapać -
To fakt...ale w zimę to już chyba nie jest tak kolorowo z ręcznym lub na śliskim?
-
To fakt...ale w
zimę to już chyba nie jest tak kolorowo z ręcznym lub na śliskim?Co Ty w zimę to super działa
-
Znaczy sie nie masz juz viskozy:) Znaczy masz ale sie konczy...Mamy justynke w domu i tam ręczny prawie od razu blokuje koła... przednie:)i było podobnie w reszcie swiftów i justy jakie mielismy
-
Znaczy sie nie
masz juz viskozy:) Znaczy masz ale sie konczy...Etam
-
Etam
Dokładnie. Trzeba tylko umieć używać ręcznego. Nawet na czystym i przyczepnym asfalcie swift czy justy się obrócą
-
Dokładnie. Trzeba
tylko umieć używać ręcznego. Nawet na czystym i przyczepnym asfalcie swift czy justy
się obrócąPotwierdzam , nie jest jak fwd , ale robi
-
Wiem że się da.. ale to nie to co impreza czy podobne auto ja swojego ruraka zrobionego ze swifta 4x4 obracałem hamulcem nożnym bez dotykania ręcznego w zime.. i tez sie da... jednak powodzenia życzę przy sprawnym napędzie obrócić swifta na sliskim lekko grząskim terenie:)
Zwyczajnie używanie ręcznego w tym aucie bardzo psuje napęd. -
Wiem że się da..
ale to nie to co impreza czy podobne auto ja swojego ruraka zrobionego ze swifta
4x4 obracałem hamulcem nożnym bez dotykania ręcznego w zime.. i tez sie da... jednak
powodzenia życzę przy sprawnym napędzie obrócić swifta na sliskim lekko grząskim
terenie:)
Zwyczajnie używanie
ręcznego w tym aucie bardzo psuje napęd.Wiadomo ze swift 4wd powstal po to zeby babcia z dziadkiem mogli podjechac pod sliska gorke jadac do hipermarketu na zakupy i ze brak dyfra miedzyosiowego to druga po dlugiej skrzyni kaszana nie do przejscia w tym aucie
Uwierz mi, po 4 lata ciagania rekawa nie stwierdzam zeby visco jakos grzej kleilo.
-
Przeciez dyfer jest - wiskoza Kwestia tylko jego dopracowania
Ja mam pytanka - dlaczego takie wysokie obroty wolne, oraz jakie to ma przelozenia ze twierdzisz ze zbyt dlugie?
-
Przeciez dyfer jest
- wiskoza Kwestia tylko jego dopracowania
Ja mam pytanka -
dlaczego takie wysokie obroty wolne, oraz jakie to ma przelozenia ze twierdzisz ze
zbyt dlugie?
Jakos do dzis nie mialem kiedy popracowac nad wolnymi, wiec ustawilem na sztywno
srobka od klapek ITB 1500 i jest gitPrzelozen nie pamietam, ale po zmianie z 1 na 2 to mam jakies 4tys z hakiem , a przy tych obrotach to wogole nie jedzie
- wiskoza Kwestia tylko jego dopracowania
-
A bo to na itb
Jakie to ma konie w takiem razie?
Jak wpadasz z seryjnej odcinki na 4tys, to raczej masz cos w okolicy seryjnej skrzyni z gti -
A bo to na itb
Jakie to ma konie w
takiem razie?
Jak wpadasz z
seryjnej odcinki na 4tys, to raczej masz cos w okolicy seryjnej skrzyni z gtinie inaczej , po prostu dziadostwo
konie nieznane , ale cokolwiek ponizej 300 to kaszana
-
ja poprosze fotki z pod maski
edit
juz mam , nie zauwazylem akutalizacji
Z czego masz Gwint?
-
ja poprosze fotki z
pod maski
edit
juz mam , nie
zauwazylem akutalizacji
Z czego masz Gwint?gwint to samorobka (dospawana tuleja do kolumny) na amortyzatorze koni
-
gwint to samorobka
(dospawana tuleja do kolumny) na amortyzatorze konitył jak rozwiązany ?
-
tył jak rozwiązany
?Na razie sprezyna seria z koni
-
Siemano Pawełek, mówiłes ze nie bedziesz wszystkiego zdradzal