[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Powodzenia, przy 110/120 w zakręcie puszczać kierownicę jedną ręką i szarpać ręczny
-
Erde, w drugim
Swifcie, z praktycznie niehamującym tyłem już nie dało się tak dobrze go ustawiać,
więc jednak cośtam ten tył dostajeBo dochodzi jeszcze kwestia opon, amorków, geometrii i wielu innych czynników Obstawiam że z tego bardziej wynika że twój leciał łatwiej bokiem niż z samych tylnych hamulców
Żeby tył zerwał przyczepność od samego hamowania to musiałbyś całkiem zablokować tylne koła (jak przy ręcznym) a to raczej nie jest możliwe bez zblokowania przodu bo na tył idzie jakieś 20% siły hamowania
-
bo justyna ze względu na tylny napęd musiała mieć piasty z tyłu, zatem szpilka w piaście także
-
Wpadła nowa kierownica momo, średnica 35cm
a za kilka dni wymieniam wzmacniacz na Kenwooda kac 846
-
a za kilka dni
wymieniam wzmacniacz na Kenwooda kac 846Powiedz lepiej jak te głośniki grają, czy wyciszyłeś drzwi od zewnątrz lub od środka, czy nic nie trzeszczy itp, bo jestem ciekaw
-
Powiedz lepiej jak
te głośniki grają, czy wyciszyłeś drzwi od zewnątrz lub od środka, czy nic nie
trzeszczy itp, bo jestem ciekawGłośniki grają dośc ciekawie nawet przy tym wzmacniaczu, który mam teraz (RTO Terminator GX-7004)
drzwi wyciszone taśmą dekarską, od środka i od zewnątrz, coś napewno się wygłuszyło, choć słyszę czasem jakieś trzaski z drzwi pasażera.
Idealnie nie jest, wydaje mi się, że wygłuszenie samych drzwi zbyt dużych efektów nie da -
Idealnie nie jest,
wydaje mi się, że wygłuszenie samych drzwi zbyt dużych efektów nie dajak ta dekarka na otworach technologicznych lata jak "szmata" to się nie ma co dziwić
-
jak ta dekarka na
otworach technologicznych lata jak "szmata" to się nie ma co dziwićNie wiem, raczej chyba nie lata, bo dobrze to przyklejałem.
Prędzej skłaniałbym się ku temu, że swift trzeszczy i tyle.
Ostatnio jeźdzę nawet bez półki z tyłu i tych plastików na których się ona opiera i w dalszym ciągu coś tam chrobocze. -
Półka to mnie do szału doprowadza. Zaś po jej wyjęciu te plastiki ją trzymające napierdzielają jeszcze głośniej . W ogóle przy mocniejszym basie pięknie blache słychać.
-
dlatego trzeba mieć sedana
-
Półka to mnie do
szału doprowadza. Zaś po jej wyjęciu te plastiki ją trzymające napierdzielają
jeszcze głośniej .A myślałem, że to tylko ja popadam już w lekką paranoję, że w Swifcie zaczyna mi coraz więcej rzeczy trzeszczeć...
-
A myślałem, że to tylko ja popadam już w lekką paranoję, że w Swifcie zaczyna mi coraz więcej rzeczy trzeszczeć...
Nie jesteś sam
Robię, co mogę, ale ciszy chyba nie będzie
A jak podgłoszę troszkę sprzęcik to naprawdę wszystko "gra" -
dlatego trzeba mieć
sedanaDoookłaaaadnie
U mnie tuba pracuje solidnie, bo lubię basy, i nic z tyłu nie rezonuje
Ze 3 lata temu wymieniłem półkę sedanową z dykty (normalna płyta pilśniowa 5 mm) na 15 mm wiórową (ze starej szafy :d), przykręciłem całość na solidne śruby i jest spoko
Ta płyta działa lepiej niż rozpórka - dlatego pewnie nie zauważyłem różnicy po wykonaniu tylnej rozpórki samoróbki
-
A myślałem, że to
tylko ja popadam już w lekką paranoję, że w Swifcie zaczyna mi coraz więcej rzeczy
trzeszczeć...Latka autku lecą
-
U mnie tuba pracuje
solidnie, bo lubię basy, i nic z tyłu nie rezonujeTy masz ~100W RMS jeśli dobrze pamiętam. U mnie jest Kenwood KAC-PS201T i Powerbass PS12 (skrzynia closed ~30L).
-
Ty masz ~100W RMS
jeśli dobrze pamiętam. U mnie jest Kenwood KAC-PS201T i Powerbass PS12 (skrzynia
closed ~30L).Ale dobrze tłucze, mała moc wzmacniacza i mała moc tuby, dobrze się to zgrało, a głośnik w niej ma 10"
-
Nie wiem, raczej
chyba nie lata, bo dobrze to przyklejałem.Chyba ... no właśnie ... bez zakrycia blachą tych otworów to gdybać można dalej
Prędzej skłaniałbym
się ku temu, że swift trzeszczy i tyle.da się większość trzasków wyeliminować, po prostu trzeba chcieć, mieć chęci, czas i trochę grosza
-
Można np poflokować wszystkie plastiki po wewnętrznej stronie i załatwione
-
Można np poflokować
wszystkie plastiki po wewnętrznej stronie i załatwioneJa tam wole sobie sprzęt pokompletować, niż wygłuszać tego swifta
sprzęt przerzucę, a mat wygłuszających ani flokowanej deski nie bardzo -
Kenio na pokładzie
Wrażenia super, tylko aku muszę wymienić, bo kiepskawy już - po 10 minutach grania nie mogę odpalić auta