[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Wiem, muszę go ładnie umyć i nawoskować, bo taki brzydok
tylko na parkingu w miejscu gdzie pracuje wystarczy jeden dzień, żeby był taki zakurzony -
Okleiłem sobie
dzisiaj słupki drzwi i na klapie, bo porysowane uszczelki z drzwi też, jutro
wezme się za te przy szybach bocznyh. No i jeszcze na wlew paliwa wrzuciłem
Centralny zamek na
dniach od Plastka dostanę, więc też wpadnie
Dodatkowo pragnę
wspomnieć, że planuje zakup migomatu, zatem Suz będzie ratowany na bieżącoJeżeli tak będziesz spawać to auto jak zamontowałeś dokładki progowe to powodzenia, ale wydaje mi się że bardziej odpowiednie będzie zakup nitownicy, wiadra nitów, silikonu i oczywiście wielkiego wiadra szpachli.
-
Jeżeli tak będziesz
spawać to auto jak zamontowałeś dokładki progowe to powodzenia, ale wydaje mi się że
bardziej odpowiednie będzie zakup nitownicy, wiadra nitów, silikonu i oczywiście
wielkiego wiadra szpachli.Nitownice mam, nity mam, silikon też mam, szpachla napewno się znajdzie
więc nadszedł czas na migomat.Od razu będę robił wszystko idealnie, kolego perfekcyjny
-
Te dokładki progów są przymocowane na jakieś wkręty czy mi się wydaje?
-
No tak, bo były w nich otworki więc tak zostało
-
No tak, bo były w nich otworki więc tak zostało
Mogłeś je zaszpachlować i nie korzystać z nich tylko zamontować po Bożemu, a nie po druciarsku troszkę
-
Wiem, że mogłem bo i tak je szpachlowałem.. no ale
-
Mam nadzieję, żę zabezpieczyłeś te miejsca, żeby blachy nie żarło...albo żarło jak najmniej...
-
Nie miałem uszczelek, ale na całej długości przejechałem silikonem bezbarwnym
-
kupuj migomat i pi#rdol fuszere wyspawaj sobie bude , dorobisz mocowania do silnika gti kupisz silnik, i zrobisz sobie autko na imprezy , jakies kjs napewno by Cię takie cos wciagnelo. nie musisz wszystkiego robic odrazu powoli w weekendy i gitara
-
kupuj migomat i
pi#rdol fuszere wyspawaj sobie bude , dorobisz mocowania do silnika gti kupisz
silnik, i zrobisz sobie autko na imprezy , jakies kjs napewno by Cię takie cos
wciagnelo. nie musisz wszystkiego robic odrazu powoli w weekendy i gitaraDawno mnie już wciągnęło
a migomat zawsze się przyda, choćby do ratowania tego zgniłka -
Jak się wprawisz to i kasy możesz troszkę wytrzepać dobrym spawaniem
-
Mam nadzieję, żę
zabezpieczyłeś te miejsca, żeby blachy nie żarło...albo żarło jak najmniej...Progów nie ma i mocowań wahaczy, a Wy robicie halo o kilka dziurek w nadwoziu?
-
Progów nie ma i
mocowań wahaczy, a Wy robicie halo o kilka dziurek w nadwoziu?Progi jeszcze są, co do reszty pewności nie ma
-
Coś jeszcze się błyszczy ten lakier
śrubki przy dokładkach zmienione narazie na czarne, jak będę robił większy remont podłogi, to wtedy je ponownie podszpachluje i zrobię należycie.
i tapicerka na drzwiach w kolorze
także kompletne tapicerskie wnętrze jest
-
Taki wygląd uzyskałeś tylko po umyciu czy polerowaniu?
-
Mycie i politura
-
Tak myślałem, że to nie samo mycie...
Mój będzie wyglądał podobnie jak wreszcie znajdę czas i go wypoleruję.
-
ja to nie wiem, jak Ty doprowadziłeś do tego, że masz 3 różne odcienie czarnego i to tak dziwnie rozmiejscowione, np klapka wlewu paliwa.
Jak jest ciepło to moja Suzi politurowana jest co tydzień : D -
ja to nie wiem, jak
Ty doprowadziłeś do tego, że masz 3 różne odcienie czarnego i to tak dziwnie
rozmiejscowione, np klapka wlewu paliwa.Z klapki mogę zawsze odkleić, bo to folia
ale już myślę nad malowaniem zderzaków, także choć trochę będzie jednolicie