[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Nie wiem czy
bezbarwnym nie oblęce, nabierze połyskuMoim zdaniem niewiele to zmieni. Rób zderzak w kolor nadwozia!
-
Podniosłem sobie dzisiaj przedni zderzak, a raczej tą dokładkę, jest coś lepiej, choć zajęło mi to ze 4 godziny, tragedia - ruda jest wszędzie. Nie ma chyba elementu, gdzie choćby trochę jej nie było
Przy okazji dowiaduję się nowych rzeczy - obstawiam, że lewa strona samochodu dość ładnie dostała (szpachla odpadła z błotnika dzisiaj), montując plastikowe progi - z prawej strony idealnie, z lewej już nie tak ładnie spasowały.. W tamtym roku jak podłogę robiłem, to kawałki szyby wyciągałem spod wykładziny
Drzwi przy lusterku zmatowione, bo były malowane w tym miejscu (tak się domyślam), ale zaprawka nie wytrzymała próby czasu..
Z kolei zamieniająć szybki boczne na przyciemniane, jedna miała inny odcień -
Szpachlowanie przedniego błotnika z papieru to już wyższa szkoła jazdy
-
W tamtym roku jak podłogę
robiłem, to kawałki szyby wyciągałem spod wykładzinyJa niedawno odkryłem nieoryginalną szybę przednią od strony kierowcy.
-
Ja niedawno
odkryłem nieoryginalną szybę przednią od strony kierowcy.A może to właśnie cała reszta jest nieoryginalna...
-
Tak, z fabryki wyszła szyba bez logo Suzuki
Samochód miał malowany tylny prawy błotnik i tylne prawe drzwi bez szpachli (~170um jak dobrze pamiętam), więc jak chcesz mi zasugerować przystanek to coś Ci nie wyszło... -
Tak, z fabryki
wyszła szyba bez logo SuzukiHehe. To ja mam chyba wszystkie nieoryginalne, bo na żadnej nie kojarzę logo Suzuki.
-
Dzisiaj za to sam z siebie Suz zafundował mi prawdziwy, rasowy, wyścigowy dźwięk
pękł wydech w jednym miejscu, dzięki czemu po 6 rano jak jechałem do pracy bankowo obudziłem pół wsi, bo nie szczędziłem tego pięknego dźwięku -
Pewnie elastyczne albo za tłumikiem środkowym, wtedy na wysokim biegu jak zwalniasz to nie dość ze ryk to strzały z wydechu są
-
Katalizator wywalony, rurka wstawiona i przed środkowym pękło łączenie.
Ale nie powiem, strzały bardzo przyjemne były -
Pewnie elastyczne
albo za tłumikiem środkowym, wtedy na wysokim biegu jak zwalniasz to nie dość ze ryk
to strzały z wydechu sąNo to ja chyba to mam bo sobie pryka przy hamowaniu silnikiem. Podobnie jak przegazuję mu do 7000obrotów... Od roku tego nie zrobiłem bo po co
-
Fajne dźwięki to są jak wydech urywa się od kolektora!
-
No to ja chyba to
mam bo sobie pryka przy hamowaniu silnikiem. Podobnie jak przegazuję mu do
7000obrotów... Od roku tego nie zrobiłem bo po coNo może po to, żeby przegląd przejść
-
Pff...
Nie no, z lekka się czepiał z tego co wujek mówił bo to on podjechał przy okazji wymiany rozrządu. Ale puścił. Z następnym razem myślę że może być już ciężko, zrobię to przed przeglądem w październiku. -
Pewnie elastyczne
albo za tłumikiem środkowym, wtedy na wysokim biegu jak zwalniasz to nie dość ze ryk
to strzały z wydechu sąA gdzie w Swifcie jest łącze elastyczne?
No chyba, że w mk5 było
-
A gdzie w Swifcie
jest łącze elastyczne?
No chyba, że w mk5
byłotam gdzie sobie zrobi go rdza
przepraszam, nie mogłem się powstrzymać
-
-
Ogarnąłeś spalanie, auto zaczęło fajnie wyglądać i do sprzedaży... Dlaczego?
-
Bo mam inne na oku póki co jestem ciekaw, czy ktoś w ogóle zadzwoni
-
Bo mam inne na oku
póki co jestem ciekaw, czy ktoś w ogóle zadzwonico teraz będzie za auto?