[moje auto] Suzuki Swift GL 1.0 mkIV '99 by Zubrowaty
-
Wiecej moze spalic w srednim zakresie obrotow i duzych obciazen, do tego bedzie tam slabszy. Mocy moze przybyc deczko na wysokich obrotach, ale podczas przyspieszania uzywasz tez nizszych zakresow obrotow.
Mialem bardzo podobny dolot w civicu - jak zaczalem wykrecac te tuningi to auto sie stawalo coraz szybsze Nie mowiac o tym, ze jak zdemontowalem dolot tuningowy to 6KM przybylo... -
A jak w jakiś sposób odgrodzi dostęp ciepłego powietrza od silnika to też będzie tak źle?
-
ale po co odgradzac? czy jest jakis sens robienia teo w silniku o pojemnosc 1.0 ktory ma 50 koni? ile to mu da 2 konie czy co? sam kiedys chcialem cos takiego zrobic ale chlopaki sprowadzili mnie na dobra strone myslenia .. czego to ja kiedys nie chcialem zrobic
-
Ale temperatura tutaj nie ma wplywu tak duzego jak ksztalt, dlugosc i pojemnosc tego ukladu. Wszyscy robia takie, jakie dobrze pasuja pod maska a nie takie, ktore dobrze dzialaja
Za to bedzie odglos spod maski bardzo meski i dupohamownia przez efekty specjalne wyczuje przynajmniej +5KM -
Za to bedzie odglos
spod maski bardzo meski i dupohamownia przez efekty specjalne wyczuje przynajmniej
+5KMO dźwięk w sumie mi chodzi też nawet nie o moc, jak wspomniał Boxxing, co wyciagnę z litra
wlot chłodnego powietrza ogarnę spod zdrzaka.
Zobaczymy, nie nastawiam się na niewiadomo coWszyscy robia takie, jakie dobrze pasuja pod maska a nie takie, ktore dobrze dzialaja
Dolot el-teca, może nie robiony dla wyglądu
-
Jeszcze nie widzialem zeby takie firmy jak eltec, mg, ulter robily cos chociaz z pieciominutowym przemysleniem Np robisz wydech do 2.0t na 400KM i dostajesz katalizator do silnika 1.6 wolnossacego bo jestr 150zl tanszy od takiego na 400KM. A za wydech placisz i tak ponad 3tys...
Ma wygladac i za to kase biora. W wiekszosci przypadkow cos tam sie poprawi, chociaz poprawa w jednym miejscu 2% a w kilku innych strata 2% powoduje ze auto napewno nie bedzie szybsze -
Dolot zamontowany
Rure aluminiową delikatnie przesunąłem jeszcze, tak żeby nie dotykała się z kolektorem wydechowym - i o dziwo jest chłodna, ciepła jest dopiero w okolicy aparatu zapłonowego.
Według mojej oceny, samochód chodzi trochę lepiej. Wydaje mi się, że zbiera się żwawiej.
Może przez to, że wcześnieszy talerz, który był zamontowany i rura, która wchodziła w błotnik często z niego wypadała za każdym razem jak otworzyłem maskę, to tak sobie wisiała, więc brało powietrze z komory.Póki co będę jeździł, testował, zobaczymy jak spalanie wyjdzie
Jutro zabieram się za montaż tarcz hamulcowych (też od Plastka ), bo moje już zdeko wyśmigane
-
jaka rura hehe nie mogles tego jakos estetyczniej zrobic ?:)
-
Napewno za chladnica bedzie mu zimno...
-
Chyba nie ma gorszego miejsca w komorze na stożek
-
Wyszło... śmiesznie!
Ale jeśli autorowi się podoba to najważniejsze.
Może przez to, że wcześnieszy talerz, który był zamontowany i rura, która wchodziła w
błotnik często z niego wypadałaBo powinna być przykręcona do budy na dwie śruby...
-
rura jest na tyle wielka ze doprowwadza duże ilosci chlodnego powietrza. Choć z tej chlodnicy nigdy nie leciał gorący powiew przynajmniej nie w GTi.
Najlepszym rozwiazaniem bylby obudowa na stożek no ale
-
Wszystko byłoby fajnie gdyby ta rurka szła w lewo od kolektora a nie w prawo - w miejsce starego dolotu
-
kupiłeś używane tarcze hamulcowe?
-
kupiłeś używane
tarcze hamulcowe?Jeśli tak to nie rozumiem po co.Ja z miesiąc temu kupiłem fajne nacinane NOWE speedmaxy za 51zł
-
tak kupił tarcze które jeżdziły tydzien na aucie i nie maja nawet najmiejszego śladu że były używane
a dal 25zł
-
tak kupił tarcze
które jeżdziły tydzien na aucie i nie maja nawet najmiejszego śladu że były używane
a dal 25złDokładnie poza tym od Plastka mam wszystko pewne, wysyłkę mam na prędkości, a tarcze w stanie niemal idealnym, więc po co przepłacać i kupować nówki?
-
Przed zimą postanowiłem się zabrać za podłogę. Narazie od środka, niedługo od spodu wywaliłem dzisiaj fotele, choć jedną śrubę musiałem rozwiercić, bo za cholere nie chciała puścić..
Podłoga do łatania, bo dziury straszliwe, jedną stronę w miarę już ogarnąłem, za parę godzin biorę się za drugą jeszcze muszę zajrzeć do bagażnika, bo zapomniałem o nim dzisiaj całkowicie
i przy okazji wszystko uprałem
Do oczyszczenia jeszcze mocowania foteli, bo zardzewiały, a brzydko to wygląda w środku..
-
troche masz te dodatkowe wywietrzniki xD ale w sumie to dobrze, jesienią szyby Ci nie będą parować
-
jesienią szyby Ci nie będą parować
Ale zimą zaspy